Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

reses

Rodzimy w 2013 w UK

Polecane posty

Witajcie Sa tutaj jakies mamusie ktore w tym roku spodziewaja sie malenstwa i mieszkaja w UK? Jesli macie ochote to zapraszam na pogaduchy:) Bedziemy sie mogly dzielic swoimi emocjami jak i rowniez bedziemy mogly sobie nawzajem pomagac

Hej! Ja rodze w uk za 3tyg termin to moj drugi porod tutaj. A Ty w ktorym tygodniu jestes?

ja prawie całą ciążę prowadziłam w uk do 33 tygodnia ciazy, pozniej wrocilam do Polski i tutaj urodzilam. Jakos mnie ten cly zachwyt nad porodem w Anglii nie przekonywal, choc smieje sie z perspektywy czasu ze gdybym wiedzala ze bede miala taki porod light to czemu nie ;) urodzilam 28 lutego 2013

Gość Lilly12
Ja urodzilam 10 dni przed rokiem 2013 i jestem zadowolona z opieki podczas ciazy i porodu , za to teraz kiedy mam isc do gp to szlag mnie trafia , ta podstwowa opieka zdrowotna jest totalnie do bani, a na dobrego lekarza jeszcze nie trafilam ... Powodzenia na finale :))

Ja pierwszy porod dobrze wspominam choc byl dlugi zakonczyl sie kleszczami ale dalam rade:-) Ciekawe co teraz mnie czeka... moim zdaniem jak ciaza bezproblemowa to nie co tu narzekac ale gorzej jak cos jest nie tak a oni mowia ze to normalne:-) Z kolei w Polsce jesli chodzi o opieke to wkurza mnie to ze idac z dzieckiem do lekarza z obojetnie jaka sprawa zaraz przepisuja minimum piec lekow i jeszcze najlepiej antybiotyk i zastrzyki... kazdy kraj ma swoje wady i zalety:-)

Gość Lilly12
Oj moj tez byl dlugi .. 36 h! Nie wiem jakim cudem ale dalam rade:) Tu za to nie przepisuja nic , albo paracetamol .

super ze sie odezwalyscie! Ja to na samym poczatku jestem, 7/8 tydzien. Na razie jestem zadowolona z podejscia bo martwilam sie ze cos jest nie tak i zadzwonilam do szpitala i mialam na drugi dzien usg robione bez proszenia sie itd. W piatek w tym tygodniu mam pierwsa wizyte u poloznej. Jakie badania mialyscie robione? Albo czego uwazacie ze nie sprawdzili a powinni? Mnie wlasnie troche martwi ze oni nie przjemuja sie chyba wszystkim tak jak lekarze w Polsce, ale moge byc w bledzie twierdzac tak. Co do GP to tez jestem zadowolona, nigdy nie mialam problemow z wizyta no i tez robili badania a nie odsylali z paracetamolem :)