Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Hej dziewczyny! Mam pytanie, jestem obecnie w 17 tyg. ciąży. Przed ciążą ważyłam 55,5 kg przy wzroście 168 cm. W momencie zajścia w ciążę ważyłam 54,7 kg., teraz ważę 55,1 kg. Zastanawiam się czy to normalne, że do tej pory nic nie przytyłam, wyniki mam książkowe, nie ograniczam jedzenia, ale przyznam, że jem dużo warzyw, bo mam na nie ogromną ochotę. Maluszek jest zdrowy. Może geny odziedziczyłam po swojej mamie, bo ona w obu ciążach przytyła 8 kg. Czy powinnam się martwić? Boje się, że nagle zacznę tyć 3 - 4 kg miesięcznie i nie dam sobie rady z rozstępami.

Gość przyszlamamapazdziernikowa
Hej,jestem w podobjej sytuacji obecnie 17tydzien i 3 dni waga 61kg,waga z przed ciazy 63.W pierwszym trymestrze schudlam i od tego czasu waga ani drgnie,tez jestem zmartwiona czekam na usg ostatnie mialam.w 13 tyg i.wszystko bylo ok.A czujesz.juz.moze.ruchu?

Gość jeśli Twoja mama nie ma
rozstępów, to Ty też nie będziesz miała więc nie martw się;) moja mama też przybierała w ciążach po 8 kg i rozstępów nie ma ja w pierwszej ciąży miałam na plusie prawie 20 kg i też rozstępów po 3 ciążach nie mam;) dobre geny górą;):D

Gość bo dobry stanik do karmienia
A dlaczego chcecie tyc skoro dziecko wazy moze ze 150gram na tym etapie ciazy? :) Spokojnie, zaczniecie lekko przybierac po 20tc, a prawdziwe przybieranie zacznie sie po 30stym. Tez sie martwilam, bo na poczatku chudlam, a I tak w efekcie przytylam 15kg z czego 5 w ostatnim miesiacu, bo puchlam jak balon. Rozstepy faktycznie kwestia genow chyba, bo nie mam ani jednego, ani moja babcia ani mama nie maja rowniez.

Gość mandra6
wg. mnie nie ma reguły na przybieranie kg w danym okresie ciąży, chociaż po sobie wiem że przez 6 pierwszych miesięcy przytyłam 6 kg a następne 5 kg w trzech następnych. Obecnie jestem w 40 tc i mam 11 kg na plusie. Z tego co czytałam najwięcej przybiera się w ostatnich miesiącach, więc zobaczysz jak to będzie.