Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niemogąca77

proszę o interpretację

Polecane posty

Gość niemogąca77

Witam, mam prośbę o zinterpretowanie,bo nie znam się na wynikach spermiogramu Ilość - w 1 ml --21x10^ 6 całkowita liczba plemników 42x10^ 6 ruchliwość 50% ruch prawidłowy 15% 35% w ruchu chaotycznym i drgającym barwienie eozyną - 20 % martwych teratospermia zgięte wstawki,HOS -62% Staramy się 2 lata i nic, po leczeniu clostbegytem mam tylko torbiele.Z góry dziękuję za interpretację,pozdrawiam

Gość niemogąca77
up up

Gość niemogąca
up up

Gość ktoś mi pomoże obliczyc?
kiepsko troche z ruchliwościa....i z ilością nie za dobrze. Ja po clo tez miałam tylko torbiele(które rosły do 6cm i po pregnylu nawet nie pekały!) i zdecydowałam sie na laparoskopie, w pierwszym cyklupo laparoskopi dostałam pregnyl bo pecherzyki super rosły po i od razu ciąża:) jestem w 18 tygodniu. Kiepsko z ruchliwością i z ilościa-mój m miał w 1 ml 2,5 razy tyle plemników. Norma WHO to wiecej niz 20 000 000 w ml wiec twój mąż miesci sie w dolnej granicy normy-co jest bardzo słabo. Ruchliwość tez kiepska. Mój mąż po wynikach(przed nic nie brał) zaczął brac salfazin androvit i kwas foliowy dzien w dzien przez 4 miesiace (akurat tyle sie zeszło z moja laparo do poczęcia ) no i potem juz nie badalismy nasienia ale dziewczyny bardzo chwalą te preparaty i mój gin tez polecił. Powodzenia.

poleciłabym ci starac sie dalej , mężowi wykupic zestaw preparatów i esli po 3 miesiacach nie uda sie to powtórzyc poporstu.(najlepsze podobno jest nasienie z 3-4 dni)

Gość hfviudhviuduiv
To na kafe są lekarze :D :D :D Ja pierdole medycyna na kafe :D :D :D Co ja tu robię :O

Sorry ale sie dość długo starałam-widac dobrze bo skutkiem jest ciaza i troche wiem...Z resztą wystarczy sobie poczytac normy WHO-nie trudno wtedy swoj wynik zinterpretowac ale dziewczyna pyta to odpowiadam.

Gość niemogąca77
dzięki dziewczyny,