Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyszkowalipa

nie moga miec dzieci bo sa glupie

Polecane posty

Gość szyszkowalipa

baby ktore nie moga zajsc w ciaze nie powinny sie starac o dziecko metoda in vitro bo po prostu nie moga miec dzieci bo bog tak chce pewbie dlatego ze sa glupie i byly by zlymi matkami...

Gość aty....
a ty pewnie wiesz to z autopsji...zycie cie doswiadczylo??? nie stac cie na in vitro??? czy co?? bo nie rozumiem [po co tu te twoje wypociny

Gość szyszkowalipa
stac mnie na in vitro ale po co mi jak mam juz dzieci.... a wy nie powinnyscie miec i kropka

Gość Katastrofffa
Dla mnie one moga sie starac chodzac nawet do szamana.Byle nie zamoje pieniadze!

Gość jugo
jasne, a jak zachorujesz na raka (czego Ci nie życzę) to widocznie jesteś złym człowiekiem i nie powinno być Ci dane żyć dalej... a koleżanka powyżej jak się znajdzie w takiej sytuacji to niech idzie do szamana, byleby się nie leczyła za moje pieniądze :O

Gość no popatrz autorko- ty
jesteś głupia, a jednak dzieci masz, więc twoja teoria jest o kant dupy potłuc

Gość katastrofffa
A czemu mam fundować komuś dzieci? Jak czekam na wizyte u lekarza ze swoim dzieckiem bo nie ma miejsc pół roku to ktoś mi zapłaci za wizyte prywatną? Na onkologii umierają dzieci, w szkołach nie ma pieniędzy na posiłki dla najbiedniejszych, domy dziecka przepełnione.a my bedziemy płacić za kolejne próby czegoś coś może nigdy się nie udać. Wybacz ale naszego państwa na to nie stać.

Gość bueheheheheheheeh
czekasz w kolejce, bo widocznie twoje dziecko nie ma być zdrowe tylko chore-Bóg tak chce! I jeszcze leczysz je za moje pieniądze! Nie zgadzam cię! Nie stać cię na leczenie prywatne dziecka-Bóg nie chce by było zdrowe i już! ;]

Gość bueheheheheheheeh
"Na onkologii umierają dzieci, w szkołach nie ma pieniędzy na posiłki dla najbiedniejszych, domy dziecka przepełnione." BÓG TAK CHCE!!!

Gość katastrofffa
To jeżeli Bóg nie chce dac pani x czy y dziecka to czemu ja mam jej za to płacić?

Gość ---------))))))))))
Autorko - żal, żal i jeszcze raz żal. Aż się serce ściska, że Bóg pozwolił takiej tępej babie na posiadanie potomstwa... To, że leczy się narkomanów, alkoholików i stwarza nie wiadomo jakie warunki recydywie w więzieniach to już wam nie przeszkadza...

Gość katastrofffa
A kto powiedział, że nie przyszkadza?renty dla alkoholików i uznawanie ich jako chorych i niezdolnych do pracy jest absurdem. Diety morderców i pedofilów w porównaniu z dietami ludzi chorych absurdalne. Moze wystarczy tych absurdów w tym kraju.

Gość bueheheheheheheeh
ale jeśli twoje dziecko zachoruje na raka będziesz próbowała leczyć czy pozwolisz umrzeć? idać twoim myśleniem pozwolisz umrzeć bo Bóg tak chce, bezpłodność to choroba taka jak rak czy inne więc dlaczego nie leczyć? W takim razie ja się nie zgadzam aby ludzie chorzy na raka też się nie leczyli za moje pieniądze! największym absurdem jesteś ty nikt i nic więcej :]

Gość ---------))))))))))
A nie przyszło Ci do głowy, że niepłodność jest po prostu chorobą...I każdy ma prawo do leczenia....? Każda z nas płaci składki.....

Gość katastrofffa
In vitro to nie jest lekarstwo! In vitro nie leczy się bezpłodności!

Gość loooki
mam nadzieje ze to prowokacja....inaczej idz sie lecz autorko...nawet za "moje skladki" bo mi Ciebie zal....

Gość bueheheheheheheeh
nie ma również 100% lekarstwa na raka, więc po co próbować i tracić nasze pieniądze?

Gość katastrofffa
Jeszcze raz in vitro to nie lekarstwo.

Gość a to ciekawe
bo ty jestes bardziej niz glupia a dzieci masz!! wiec to niekoniecznie dziala tk jak to opisujesz tepaku od ploga sila oderwany

Gość ---------))))))))))
Ale metoda, fakt nie zawsze skuteczna. Ale jednak... Leki na raka czy chemioterapia też nie dają 100 % pewności....

Gość a to ciekawe
a ty katastrofa dzieci masz??? cieszysz sie nimi kazdego dnia?? to stul morde i daj ldziom rowniez sie cieszyc z macierzynstwa ,i nie za twoje pieniadze kolezanko bo pewnie i tak cale zycie na zasilkach jedziesz!!i to akurat za moje pieniadze;)

Gość lkegfb
jestem za leczeniem bezpłodności z moich pieniędzy, pod warunkiem że są pieniądze na leczenie chorób powodujących śmierć; a jak sa niech leczą się na fundusz. ALE ZA IN VITRO NIECH PŁACĄ SAME!!! jak im leczenie bezpłodności nie pomaga to wniosek jest prosty. Chory na raka nie dostaje kilku lat życia gratis bo leki nie działają -taka kolej rzeczy. a tak wogóle dziwi mnie to że ludzie biorą kredyty hipoteczne i spłacają je pzez kilkadziesiąt lat a jak im się na siłę dziecka zachce to nie potrafią skombinować kilkunastu tysięcy na zabieg. sory ale jak ich teraz nie stać na takie poświęenie to co potem.

Gość bueheheheheheheeh
Zapłodnienie pozaustrojowe, zapłodnienie in vitro (ang. in vitro fertilisation, IVF; (łac.) in vitro, dosł. "w szkle") metoda zapłodnienia polegająca na doprowadzeniu do połączenia komórki jajowej i plemnika w warunkach laboratoryjnych, poza żeńskim układem rozrodczym. Zaliczana do technik rozrodu wspomaganego medycznie. Czasami leczy niepłodność. W USA ok. 100% wspomaganych rozrodów dokonuje się przy użyciu in vitro. CZASAMI LECZY BEZPŁODNOŚĆ!!! źródło wikipedia a ile osób zostało wyleczone z nowotworu? chyba tyle samo co za pomocą metody in vitro ;)

Gość katastrofffa
Nie oceniaj mnie swoimi kategoriami.Trzeba bylo sie lepiej wyksztalcic to bys miala lepsza prace i pieniadze na in vitro,ten cudowny LEK jak uwazanie na leczenie bezplodnosci.Ani rozumem ani kultura nie grzeszysz.

Gość bueheheheheheheeh
ja mam dzieciątko, ale jestem za in vitro :) wiem ile szczęścia daje macierzyństwo i życzę tego każdej kobiecie! :)

Gość gybyb
no tak wikipedia, bardzo cenne źródło wiedzy. Sami specjaliści się tu widzę wypowiadają :) skuteczność leczenia nowotworów we wczesnych stadiach jest bardzo wysoka o wyleczeniu bezpłodności metodą in vitro nie słyszałam może gdzieś się zdarzyła a może inne leki zadziałały z opóźnionym zapłonem.

Gość a to ciekawe
katastrofa wyobraz sobie ze mam najwspanilsza corcie pod sloncem 9metoda naturalna0 ,uwazam jest to szansa dla tych ktorzy nie moga miec dziecka i uwazam ze nikt nie powinien byc pozbawiany posiadania potomstwa wiec jesli istnieje taki sposob to jestem za nawet za moje pieniadze!! a te pary ktore staraja sie o in vitro tez placa podatki na twoje utrzymanie i nie daj boze chorobe!! wiec sie wkoncu zamknij

Gość katastrofffa
A ja jestem przeciwna i mam do tego prawo.

Gość a to ciekawe
no tak masz!!!!

Gość a to ciekawe
Widać, że nic nie wiesz o uczuciu jakim jest chęć posiadania WŁASNEGO dziecka. Pewnie jesteś facetem... albo jesteś zbyt młodą osobą żeby to zrozumieć. Pewnie- niech Twoje pieniądze z podatków idą w łape komuś wysoko postawionemu- to dopiero szczytny cel ,koncze temat z Toba