Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojejujeju co za swiat

Widoczna żyła na nodze pod kolanem aż do stopy i bol podczas chodzenia miał ktoś

Polecane posty

Dziewczyny pomocy bo lekarz nie chce mi pomóc . Mam 22 lata i od 4 lat mam żyłę na nodze. Zaczyna sie pod kolanem a kończy prawie przy stopie . Na początku mnie to wkurzało, bo nie ładnie to wygląda. Wstydziłam sie jej . Potem zaszłam w ciążę , urodziłam a po roku poszłam do lekarki bo na drugiej nodze w tym samym miejscu też zaczynała się pojawiać . Lekarka powiedziała że to normalne że wiekszość kobiet po porodzie tak ma , ja mowie że miałam ja przed porodem , to powiedziała że taki nasz urok i że dopiero jak zacznie boleć to wtedy cos będziemy działać . No i od 2 dni jak na niej chodzę to boli a od miesiąca swędzi w miejscu gdzie ta żyła jest . Na prawde mam przez to już niższą samoocene wstydzę się ubierać krótkie spodenki bo jednak jest trochę widoczna a jeszcze teraz doszedł ból . Miał ktoś podobnie? Co to może być?

Gość robia ci sie zylaki
ma ktos u Ciebie w rodzinie ? mama,tata dziadkowie ? to masz po nich ja tez mam i to nie jeden

No ale ja mam tylko ta na jednej nodze a ta na drugiej to tez w tym samym miejscu to tylko te główne żyły. No i nie sa pomarszczone ani nic tylko po prostu takie grubsze tak jakby za grube i widoczne . A innych nie mam . Ta jedna miałam jak miałam 18 lat . No ale jest na to jakis sposób ?? Bo to boli nie da się chodzić na dłuższą metę... Powiedzcie ze na to sposób jest bo się załamię..

Gość to jest cudowne zycie
w polsce :O ja tez mam zylaka na nodze, nie rodzilam, i choc przed kazdym gabinetem w mojej przychodni wisi gigantyczny plakat: zglosc sie do lekarza z zylakami i ogolna informacja jakie to niebezpieczne jest to zaden lekarz nie ma zamiaru nic z tym moim zylakiem zrobic... kiedys bylam u dermatolog w przychodni bo mam mase pieprzykow wystajacych, jeden zahaczylam leciala z niego krew, poogladala i powiedziala, ze jak sie bedzie cos dziac z nimi to mam przyjsc wtedy bedzie myslec co i jak zrobic z nimi... :O a moje skladki so miesiac na NFZ ida im kurva chyba w wakacje :O

Właśnie nikt nie ma , tata nie ma , mama ma prześwitujące żyły w sensie , że widac je z pod skóry , ale tylko dlatego że jest nie opalona i ma swoje lata , ale żeby miała jakies zgrubienia , nie zauważyłam ,albo jakieś bolące żyły nie ma nic takiego , babcia ma , ale na starość , w młodości nie , dopiero niedawno wyszły jej , jak każdemu starszemu człowiekowi. Dziadek nie ma :D ... Brat nie ma drugo tez nic tylko JA w tak mlodym wieku .

No właśnie POLSKA niestety na prywatne leczenie mnie nie stać . Owszem mogę zapłacić za wizytę u lekarza prywatnie ale za badania już nie ! Bo po co płacę składki na NFZ ?? ;/ Mam dziecko i nie moge sobie pozwolić na takie wydatki ... Co do pieprzyka , to w tym samym dniu jej pokazywałam , to dała mi skierowanie do chirurga ale co do żyły to nawet nie zbadała tylko popatrzyła mówiąc, że ona tez taką ma .. taki nasz urok w tymm , że ja takiego uroku nie chcę ... boląvcego , wiem że z czasem i druga noga zacznie boleć...

podnosze czy ktoś miał podobnie? i jak to wyleczył?

Gość upupupu tez mam problem
up