Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość high hells

strach jechac daleko pociagiem???

Polecane posty

Gość high hells

Nigdy nie jechalam pociagiem a teraz musze przejechac ponad 800 km... jakie macie opinie,strach jechac samej i lepiej leciec samolotem czy nie taki diabel straszny?

Gość dsfdsfa
Bezpieczniej samolotem. Gdzie jedziesz i po co? :classic_cool:

Gość Helenatrojańska
Nie bój się... ja się bałam i przez to nie pojechałam do chłopaka na majówkę. A mam o połowę bliżej. Nie wiem co poradzić, ale wspieram! ;)

Gość moja samoocena lezy pod stołem
Podróż w dzień? Pociąg pośpieszny? Ja jeździłam 4 lata, co 2 tyg. 260 km, osobowymi i pośpiesznymi, w dzień i wieczorem i nigdy nie miałam nieprzyjemnej sytuacji :)

Gość herrr
Jesli masz mozliwość wykupienia miejsca sypialnego to OK, ale będziesz jechała podad 12h...

Gość high hells
Potrzebuje z poludnia pl dostac sie na polnoc... pociag niestety w nocy :/

Gość policjmajster
nie siadaj sama w wagonie

Gość Ona ma sile nie wiesz jak...
Ja nawet tramwajem sie boje... Ostatnio szlam na nogach 2h ale nie wsiadlam ( chodzę z tym do psychologa)

Gość high hells
Wlasnie tego sie obawiam,ze np bede sama albo z kims malo ciekawym :/ a jak to jest w pociagu sa przydzielone miejsca czy mozna sie przenosic w razie 'w'.? Kolezanka mnie nastraszyla,ze czesto cpuny,narkomanie albo kibole wsiadaja i robia rozruby ://

Gość high hells
Ja sie nie boje samej jazdy pociagiem ale tego,ze np ktos moze zrobic mi krzywde,wyrzucic z pociagu,pobic itp no miliony czarnych scenariuszy mam ;/

Gość Ona ma sile nie wiesz jak...
Hehe teraz to juz nie wsiade nawet po wizycie u psychologa teraz tak mnie nastraszylas

Gość Małpka801054
nocnym 12h bym nie jechała sama. męczarnia, jeszcze (odpukać) mogą cię okraść czy coś, i strata czasu. lepiej samolotem. ja lubię pociągami jeździć ale tylko w dzień i maks 7h. No i jak mam jechać osobówką albo tlk na jakiejś gorszej trasie a akurat mnie stać to dla bezpieczeństwa i wygody jadę 1klasą. ale w sumie jak jedziesz jakimś droższym pociągiem to mniejsza szansa że jakieś oblechy się trafią

Gość Małpka801054
tzn 1kl w tlk bo w regio i osobówkach nie ma ;/

Gość Małpka801054
jak się boisz to możesz też w warsie jechać ale nie wszędzie jest, a w tych droższych pociągach jest rezerwacja miejsc, w tych tańszych nie.

Gość high hells
Ja ten samolot rozwazam ale nie mam niestety bezposrednio tylko z przesiadka w warszawie a 2 samoloty w jedna strone to mnie duze koszty wyjda... a jak myslicie jezeli przy kupowaniu biletu powiem aby dala mi miejsce z taka osoba ktora tez docelowo jedzie tam gdzie ja bedzie taka opcja czy nie bardzo?;/ no wlasnie samochod odpada.... nie ma mnie kto zawiesc bo rodzice pracuja na miejscu i musza miec samochody a ja boje sie tak daleko sama jechac zwlaszcza,ze 2 msce temu dopiero zdalam..

Gość Małpka801054
ja bym mimo wszystko nie ryzykowała. młoda dziewczyna sama nocnym pociągiem. już lepsza przesiadka w wawie. bezpieczeństwo i spokój ducha nie mają ceny :)

Gość mezczyzna anonim
przysiadz sie do jakichs normalnych ludzi

Gość high hells
A ten drozszy pociag nazywa sie jakos 'specjalnie' czy jak to mam powiedziec w razie kupowania biletu? I jak to jest z ta opcja siedzenia z kims kto docelowo tez tam jedzie?

Wystarczy usiasć z fajnymi ludźmi. a jak chodzi o trasę kraków-gdynia bodajze, czy w ogóle z zakopanego pociąg to po pierwsze chodzi ochrona po pociągu, po 2 no serio, ludzie i tak zwykle siadają gdzie popadnie chyba że jakaś wycieczka i mają super rezerwacje na 3 kolejne przedziały. To się pilnują. a tak możesz se siadać gdzie chcesz. Z tymi kibolami, cpunami itd to bez przesady... Ja nie ogarniam problemu. Zupełnie jakby co 2 osoba jeżdżąca pociągiem gineła.. może nie wychodź z domu.

Gość epeqpolik
Teraz we wszystkich pociagach spolki PKP Intercity jest obowiazkowa rezerwacja miejsc, wiec jesli jedziesz pociagiem typu TLK, Express, czy ExpressInterCity, to bedziesz miala z gory ustalone miejsce (na bilecie bedzie podany nr wagonu i miejsce). Ja na Twoim miejscu jadac w nocy jechalabym albo 1klasa albo wagonem sypialnym.

Gość pofrózniczkaaaaa
Ja pojechałam sama 800 km dwa lata temu ,nocnym pociągiem .Szaleństwo..ale przedział pełen ludzispokojnie . wracałam spowrotem w dzień a około 22 zbliżałam się do swojej miejscowości i pociąg się wyludniał i wtedy zaczęłam się bać bo jakieś typki wsiadały a ja sama.Tylko że miałam ...gaz w kieszeni ,nóż w rękawie i na pewno bym go użyła.

Gość a na ulice nie boicie
sie wyjsc??? czym sie rozni pociag od ulicy, od autobusu itd...Takie glupoty moge wypisywac tylko ludzie co nigdy pociagiem nie jechaly lub kilka razy w zyciu.

Gość ajgtpmwp
Ważne żebyś nie siedziała wśród samych mężczyzn.Kiedyś czytałam artykuł o ucieczce z domu i tam jedna z bohaterek została zgwałcona właśnie w pociągu,przez żołnierzy.Dlatego bała bym się jechać sama.

Gość Tadzik Rydz
Wsiadaj do pociągu EIC- drogie bilety, nie zatrzymuje się byle gdzie więc opryszki nie jeżdżą.