Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia2304

Boję się ślubu

Polecane posty

Gość Natalia2304

Hej. Mam 20 lat i za dwa tygodnie (18 maja) mam wziąć ślub cywilny. Bardzo się tego boję, mimo, że kocham swojego faceta i chcę z nim być. Gdy to tylko planowaliśmy byłam bardzo szczęśliwa i chciałam tego, jednak, gdy zaczęliśmy wszystko załatwiać zrozumiałam, że nie jestem gotowa na małżeństwo. Próbowałam z tym walczyć, jednak teraz już jestem tego pewna. Co mam zrobić? Jak mam mu o tym powiedzieć? I jak zareagują goście, gdy się dowiedzą? Proszę, pomóżcie mi!

ja mam ślub 11 maja i wogóle stresu nie czuję. co mnie generalnie też martwi bo chyba powinnam panikowac czy coś ;)

Gość Natalia2304
gratuluję, a ile masz lat?

ja mam zdecydowanie więcej niz Ty bo 30

Gość Natalia2304
Możesz mi poradzić, jak mam mu o tym powiedzieć? Jest mi tak bardzo wstyd, bo wszystko już załatwione.

ja byłam pewna że chcę ślubu. Jeśli nie jesteś pewna to poczekaj. Masz dopiero 20 lat! p.s jestes w ciązy?

Gość panna popkins
Natalia odwołaj tą imprezę póki jest na to czas bo później będzie naprawdę za późno,tkzw.intuicja nigdy nas nie zawodzi.

no cóż, albo będziesz się teraz chwilę wstydziła albo całe lata żałowała tego kroku i za chwile brała rozwód....

Gość Natalia2304
Nie jestem w ciąży. Jestem z tym chłopakiem 4 lata. On jest o 10 lat starszy. Bardzo go kocham i chciałam tego, ale jednak jeszcze do tego nie dojrzałam. Dopiero teraz to zrozumiałam. Zbyt póżno :(

Nigdy nie jest za późno. Lepiej teraz niż za rok. Porozmawiaj z nim, jeśli będzie Cię zmuszać to odmów i tyle. poczekaj jeszcze. Jak to mówią...... Jak kocha to poczeka! No tak.. ale on ma 30 lat.. chciałby już rodzinę załozyć.

Gość Natalia2304
No właśnie. Bardzo go kocham i boję się jego reakcji.

Gość Natalia2304
A co jeżeli mnie zostawi? Sama w końcu bym się bardzo zawiodła na chłopaku, który by mnie wystawił do wiatru.

Gość Linadia
Moim zdaniem to trochę za późno się skapnęłaś żeby ten ślub odwołać. 18 maja to już nie długo, goście są już na pewno przygotowani i z niecierpliwością czekają na ten ślub. Może po prostu jesteś zestresowana i tak na prawdę w głębi duszy chcesz tego ślubu. Są ludzie, którzy biorą ślub w wieku 20 lat, a nawet wcześniej, nie jesteś pierwsza ani ostatnia. Teraz jak byś ten ślub odwołała, to ludzie by tego nie zapomnieli i znając życie plotkowali by o tym latami. Ale z drugiej strony jeśli na prawdę nie chcesz tego ślubu to chyba będziesz musiała go odwołać, bo faktycznie nie ma się co męczyć, a reakcje ludzi będziesz musiała jakoś przeboleć. Napisz co postanowiłaś zrobić ;)

Gość do ewop
przecież Ty jesteś dzieckiem! 20 lat? Ty do książek dziecino a nie za śluby się brać...oczywiście ze nie dojrzałaś bo nikt o zdrowych zmysłach w tym wieku nie jest dojrzały do podejmowania takich decyzji...on ma 30 lat, ale Ty jesteś dzieciuch jeszcze

Gość vnfgnfgbndf
nic dziwnego koles zdesperowany 30 lat chce cie szybko usidlic na zone i wszystko sam pozałatwiał, ty jestes mloda 20 lat uciekaj jak najszybciej!! pierdol opinie innych to twoje zycie, a rzuci cie chlop to dobrze, znajdziesz innego mlodszego