Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość angie 158

Tatuaż na stopie (śródstopie)

Polecane posty

Gość angie 158

hej zamierzam zrobic sobie wlasnie w tym miejscu niewielki tatuaz jestem zdecydowana i juz od dawna nosze sie z zamiarem tylko chcialabym pogadac z osoba ktora wlasnie takowy ta2 posiada mianowicie mam kilka pytan dot funkcjonowania po zrobieniu, gojenia itp. kiedy bede mogla zalozyc szpilki czy chodzenie boli jak to jest z wyjsciem na imprezke cos pomozcie ;) licze na odzew kogos kto juz ma i opowie mi jak to wygladalo ''po''

Sama nie mam, ale ma moja koleżanka i z tego co mówiła to luźne obuwie do czasu zagojenia :) To czy boli - zależy od reakcji. Ona miała na obu stopach, jeden czarno-biały, drugi kolorowy i na ten drugi miała reakcję alergiczną, noga spuchła i chodzenie bolało przez ładnych parę dni. Upierdliwe może też być smarowanie tatuażu - zdejmowanie butów. No i kiedy tylko będziesz mogła chodź na boso żeby skóra oddychała. :)

Gość angie 158
właśnie najbardziej obawiam sie tego co bedzie zaraz po zrobieniu niestety nie posiadam prawka i wszedzie musze dojezdzac autobusami na czas ''rekonwalescencji'' nie moge sobie pozwolic na rezygnacje z pracy i obawiam sie ze chodzenie moze sprawiac bol...mojego bazgrolka bede robic we wtorek no i 29 maja wybieram sie na weselisko myslicie ze do tego czasu bedzie juz na tyle ok ze bede mogla normalnie tancowac w szpileczkach :D ?

Oczywiście ze dasz rade tańcować :P. Ja mam tutaj tatuaż i goił się szybko. Upierdliwe smarowanie? wystarczy na to poświecić minute. Ja robiłam w zimę chodziłam w kozakach nic nie bolało ładnie się goiło nie ma co panikować angie :P

Jeżeli nie będzie komplikacji to będzie w pełni zagojony i już dawno skóra zejdzie :) Powiem Ci, że większość ludzi nie ma dużej opuchlizny, problem ze stopą jest taki, że jak Cię ktoś nadepnie to cholernie boli :

Gość angie 158
czyli generalnie rzecz biorąc tragedii nie będzie :D już mnie tutaj rodzinka straszy ze co to bedzie nie bede mogla chodzic bo sie porozlewa porozciaga itp ewidentnie sa przewrazliwieni :D a jak to jest z opalaniem czy alkoholem bo tez czytalam ze to jednak jest niewskazane a nawet zabronione(nie chodzi tu o jakies czeste picie czy nie wiadomo w jakich ilosciach,raczej okazyjne) w pierwszych tygodniach po zrobieniu ozdoby

Ze stopami jest tak, że łatwo szwankuje tam krążenie. Myślę, że po zrobieniu tatuaży w takim miejscu, należy nosić luźne buty, wgl się oszczędzać, leżąc czy siedząc, trzymać nogę w górze. I powinno być ok ;)

Gość angie 158
galen bardzo bolało podczas tatuowania? czy da sie przezyc? :D wolę sie przygotowac psychicznie zeby czasami nie zaczac wyc na fotelu ;p

Gość angie 158
i jeśli chodzi o solarium czy naturalne opalanie jak długo sobie odpuscic?

tak to prawda z alkocholem, anie przed i najlepiej po zrobieniu odpuścić sobię na jakiś czas :). Boleć boli ale pierwsze minuty potem do bólu się przyzwyczaisz. I solarium zdecydowanie odpuść. A co do tego "wgl się oszczędzać, leżąc czy siedząc, trzymać nogę w górze" nie przesadzajmy XDD ja w domu nie nosiłam skarpetek żeby nie obcierało tatuażu ale trzymać noge w górze? przecież to tylko tatuaż :D

Gość hola hola moi drodzy
Kobieto nie oszpecaj się :O Tatuaż na kobiecym ciele w każdym miejscu jest niesmaczny.

Gość angie 158
a tego 29 maja bede juz mogla cos wypic?

Gość spoko loko kolo
i like it really🖐️

Gość yeaaaaaahyhhhhh
uwielbiam uwielbiam uwielbiam takie kobiety

Gość angie 158
no to chyba już wszystko wiem :) pieknie dziękuje za pomoc :)

Gość gość
Ja robiłam sobie tatuaż na stopie wczoraj. Noga spuchła jak cholera, o tym jak mnie bolało nawet nie wspominam. Myslałam ze jajko zniose. Najgorsze jest to ze opuchlizna nie maleje, a i noga przy opuszczaniu na doł momentalnie sinieje. Kiedy trzymam ja w gorze jest wszystko okej. Boli nadal do tego stopnia ze nie chodze, a skacze po domu. Pisałyście, że koleżanka forumowiczki miała reakcje alergiczną na kolorowy tatuaż. Mogę wiedzieć jak sobie z tym dalej radziła ? I po jakim czasie opuchlizna zeszła ?

Gość gość
ja zrobiłam ponad tydzien temu jest ok chodzic moge faktem jest ze mam spuchnieta banie ale tatuaz juz sie goi i mam nadzieje ze szybciutko zejdzie spuchnieta noga Czy bolało mnie chwile ale wszystko jest stanem umysłu