Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co tu robic

Klepiemy straszna biede i musze podjac trudna decyzje:(

Polecane posty

Gość inknaka
porozmawiaj z mezem, ustalcie jak ma wygladac opieka nad mala i jedz, zarobisz, spacisz najwazniejsze dlugi i wrocic, i maz dalej medzie szukal, a moze do tego czasu juz cos znajdzie...wiem, ze bedzie tobie najtrudniej, sama mam dzieci i wiem jak sie za nimi teskni, ale nie masz wyboru moim zdaniem...

Gość niemozliwaaaa
W Poznaniu?często mam tam szkolenia. U mnie w firmie cały czas chcą ludzi zatrudniać. I nie dlatego że jest rotacja, tylko dlatego że firma sie rozwija. Żyjemy w czasach gdzie wszystko idzie do przodu, na jakie stanowisko aplikujesz? Dosyć często jest tak że nam dużo ofert nie pasuje. I ogłoszenia są i są i są.

Gość erwrwerw
akutalnie aplikuję na sprzątaczkę, tylko jestem dyspozycyjna miedzy 8:30 a 16, bo musze odbiebrac dziecko ze szkoły o 16 no i mam 35 lat i zero udekumentowanego stazu pracy... :p wiec jak lubicie przebredzac to raczej nie mam szans. tylko nie rozumiem, jak mozesz pisac, że nie ma problemu z pracą jak na najgorsza ofertę 200 chetnych

Gość niemozliwaaaa
A gdzie napisałam że nie ma problemu? Napisałam że jest ciężko, ale nie aż tak. A to jest różnica. Czyli rozumiem że nie masz żadnego doświadczenia? Żadnych kursów?

Gość erwrwerw
Mam studia humanistyczne, bdb znajomosc angielskiego, kurs hipoterapii. Pracwoałam na umowe w kinie przy sprzatania na studiach, potem bez umowy sprzedwałam gazety w kioski, dawłam korepetycje z angielskieog, i pracowałam przy hipoterapii

Gość niemozliwaaaa
Dobra to ja jutro ci napisze czy jest dla ciebie praca w poznaniu cy nie ma

Gość Nie jedź, będziesz żałować
Podaj maila, bo tu pisać nie będę. Mi adwokat pomógł, podpowiedział co i jak . Ostatnie pieniądze na to wydałam, ale uratowałam to, co było najważniejsze-dom. W sumie mieszkań nie licytują zbytnio, zajmują (wpis w KW) i na tym przeważnie się kończy, bo musieliby ci zapewnić inny lokal. Ale....po co nabijać sobie dodatkowe koszty egzekucji. Nam rodzina nie pomogła i wcale nie chodzi mi tu o finansową pomoc. Nikt np nie zgodził się zostać właścicielem moich samochodów i w rezultacie machnęłam na nie ręką -zostały zajęte przez Komornika. Do dziś gniją na podwórku, bo nie mogłam ich sprzedać jak były coś warte ( przez to zajęcie). A teraz to nikt ich nie kupi :-) W kwestii ważniejszej niż samochody z pomocą przyszli mi obcy ludzie. Nie rodzina, której to ja zawsze pomagałam i którzy mają wobec mnie długi, ale obcy ludzie.

Gość Limonka23851
Ja też szukam pracy, ostatnio natknęłam się na ogłoszenie dotyczące dawstwa komórek jajowych w klinice w Gdańsku, lub w Warszawie. Jeżeli masz nie więcej niż 33 lata i bardzo dobry stan zdrowia możesz spróbować zostać dawczynią. Weryfikacja trwa długo i proces rekrutacji nie gwarantuje, że zostaniesz dawczynią, ale w razie gdybyś pozytywnie przeszła badania gratyfikacja za pobranie komórek jajowych wynosi 3 tysiące złotych. Wiem, że potrzebujesz gotówki na teraz, ale gdybyś została w kraju to nie zaszkodzi spróbować. Jeżeli się wygłupiłam z tym pomysłem to sorki. Oto link: https://www.euroeggbank.eu/zostan-dawca?cid=1

Gość autorko dasz rade
jedz. wiem ze bedzie ciezko bez rodziny ale dasz rade dla nich. 5 miesiecy to dlugi okres ale to nie rok. dziecko nie moze zostac bez dachu nad glowa i bez jedzenia. zawsze mozecie skontaktowac sie przez skype. sprobuj jeszcze porozmawiac z mezem, moze uda wam sie znalesc prace dla niego a jezeli nie to ty jedz. zycze powodzenia w zyciu :) i zeby udalo wam sie przetrwac ten trudny czas. pozdrawiam

Gość dshjdsd
Ja bym takiego faceta w dupę kopnęła. Cholera żeby matka musiała niemowle zostawiać bo pan nie może się nigdzie załapać. Za granicą na budowę potrzebują silnych facetów, do remontów do transportu , demontażu mebli , trzeba tylko się rozejrzeć , poszukać a ty autorko będziesz tyrać kiedy silny facet będzie bawił maluszka tak? Wstyd, kobieta 5 miesięcy temu urodziła i jedzie zapierdalać bo ma męża cipę.

Gość erwrwerw
dziecko ma 1, 5 roku, a nie 5 mcy, to ona ma jechac na 5 mcy

Gość niemozliwaaaa
Droga Kolezanko. Na sprzataczke w Poznianiu są oferty pracy. Dowiedziałam sie bo nawet u mnie w oddziale kogoś potrzebują. Także może zacznij lepiej szukać.:)

Gość erwrw
to jak macie oferty, to podaj jakis kontakt, zeby sie umówic na rozmowę

Gość niemozliwaaaa
Mogę Ci podać mojego mejla i przez siebie wysle. Wtedy masz gwarantowana rozmowę. Ewentualnie na pracuj.pl jest ogłoszenie.

Gość erwrw
to ja podam mojego: izigo@interia.pl

Gość moja corcia jest z tata
i co wyjechalas? ja mialam podobna do ciebie sytuacje i w maju wyjechalam do Anglii - wyjechalam w ciemno za pieniadze pozyczone od mojego taty. W Polsce zostawilam 5letnia corke pod opieka taty. Przez miesiac szukalam pracy i znalazlam :). W miesiac zarobilam nazesc dlugow, ktore mialam w Polsce, kupilam mezowi auto i przede mna jeszcze 3 miesiace pracy tutaje. Tesknie potwornie za dzieckiem ale nie zaluje ze wyjechalam. Corka jest bezpieczna i mysle, ze to ja mam wiekszy problem z emocjami niz ona. Za 3 miesiace chce sciagnac ich do Anglii bysmy mogli godnie zyc bo w naszym kraju niestety to se ne da. Jedyne czego zaluje to tego, ze nie wyjechalam wczesniej byloby nam duzo latwiej. U mnie tak jak u ciebie ja znam jezyk, a maz niestety nie ale znajdzie prace bo jest fachowcem w swojej dziedzinie, a jezyka nauczy sie tak jak wiekszosc rodakow od zera :). Pozdrawiam cieplo z UK :D