Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paweł X

Allegro i pomoc odnośnie Kup Teraz

Polecane posty

Gość Paweł X

Witam. Wystawiłem 2 jaszczurki i terrarium na allegro do sprzedania. Podałem złą nazwe w ktorej chodziło mi tylko o to ze mam do zaoferowania terrarium. Anulowalem moją aukcje lecz ktos zdazyl kupic to. Napisalem do tego pana ze pomylislem sie i oferta nie jest akualna, poprostu zle opisalem. Teraz on mi grozi ze on to juz kupił i moja strata. Pisał cos ze poprosil o pomoc allegro itp. Ja również napisalem do allegro i czekam na odp. Strasznie sie stresuje bo to co ten pan kupil za 100 zł jest warte o wiele wiecej. Nie wiem czy moge mieć jakies problemy z tym. Nie wiem jak moge to odkrecic bo prosilem tego pana o wyrozumialosc i o to ze nie kozystam z allegro czesto. Jest jakis sposob aby uniknąć tego wszyskiego? Np. jak napisze ze jedna z jaszczurek zdechła?? Prosze was o porady.

Gość znowu 10 osób pisze,.,,,,,
logując i zakładajac konto akceptujesz regulamin jeśli masz problem z czytaniem albo rozumieniem teksty należy zgłosić się do psychologa może jak wyda zaświadczenei że jesteś niepoczytalny to facet nie będzie gnębił chorego. druga kwestia nie mogłeś anulować aukcji która się zakończyła. może anulowałeś aukcje trwającą z ofertami wtedy należlo najpierw odwołać oferty a następnie zakończyć aukcję jest taka opcja. po trzecie coś jest warte tyle ile ktoś zapłaci twoje terarium i jaszczurki nie są warte o wiele więcej tylko sto złotych bo taka cenę kup teraz ustaliłeś skoro on to kupił ew. to była licytacja jesteś gamon i zakończyłeś aukcje przed czasem bez odwoływania ofert wieć za swoją gamoniowatość się płaci.

Gość Paweł x
Nie nie nie to nie była licytacja. To była normala aukcja Kup Teraz i odbiór osobisty, miała tylko 2 szt. wiec anulowałem tak jakby tą drugą.

jak napiszesz że zdechała to on mając olej w głowie powie abyśmu wysłał tą żywą i tą która zdechła swoją droga jakim trzeba być debilem aby wysyłać komuś żywe zwierzęta :O ty masz na pewno coś z głową . pewnie zapakuejsz zwierzęta w kopertę i wyślesz pocztą a ktoś na nie 30kg paczke rzuci. jesteś zjebem powinni ci zamknąc konto a gośc zgłosić tę transakcję do jakiegoś towarzystwa ochrony zwierząt. swoją drogą wystawianie żywych zwierząt jets obwarowane regulminem i mam nadzieję że twoja auckja go naruszała i zamkną ci konto na zawsze.

Gość Paweł x
Nie ma jakiś sposobów na anulowanie tego? Tzn. w przypadku np. zwierząt?

no to wystawiłeś jaszczurkę za 100zł na kup teraz on kupił i chcę ją dostać skoro jedna zdechła to nadal możesz mu drugą sprzedać nie wiem z czym masz problem ustaliłeś cenę on kupił i w czym problem ? odbierze osobiscie i po kłopocie.

Gość 3458937852
facet, który to kupił to widocznie jakiś chooj skoro nie potrafi zrozumieć sytuacji 🖐️ znowu 10 osób pisze,.,,,,, - a Ty też naucz się czytać ze zrozumieniem.

Gość Paweł x
Jejku człowieku. Jest to normalna sprzedaż przez wyłaczny odbiór osobisty. Nie wiem z czego wnioskujesz takie rzeczy.

człowieku przeczytaj regulamin który zaakceptowałeś zwłaszcza punkt 7.2. jest sposób aby uniknąc finalizacji umowy takie że tak powiem proceduralny ale ci go nie podam bo wystawiłeś sprzedałeś i w mojej opinii powinieneś wydać towar ale cwaniakujesz bo doszedłeś do wniosku ze za niską cenę ustawiłeś.

Niestety, ale kupujący ma rację w tym przypadku. Wystawiając aukcję sam wszystko ustalasz i co sobie napisałeś to masz, teraz powinieneś postąpić uczciwie i sprzedać to wszystko za tyle za ile wystawiłeś, a na drugi raz uważać i czytać sto razy zanim wystawisz

Gość jakobinkao
w przypadku zwierzat jest''odbior osobisty''

Gość toetally
chciałeś sprzedać terrarium, a opis dotyczył terrarium + jaszczurek? podejrzany jesteś i albo teraz kombinujesz, albo jesteś idiotą 🖐️

Gość Noxelia
mądzry sie jak zawsze co za kretyn :o nic nie sprzedawaj najwyzej nega ci da!

acet, który to kupił to widocznie jakiś chooj skoro nie potrafi zrozumieć sytuacji >>co ma niby zrozumieć że sobie ustawił cenę a po tym jak sprzedał stwierdził że mogł ustawic wiecej ? tu nie ma żadnej pomyłki gośc nawet regulaminu nie przeczytał a za zawieranie umów się bierze.

Gość tralala xxx
Czekaj na odpowiedz allegro teraz , ale miałas w aukcji napisane ze terarium z jaszczurkami ???

no pewnei że miał przecież wystawił dwie sztuki bo ma dwie jaszczurki a nie dwa terraria :D jak większośc nieco kręci a chodzi o to co zawsze w takich przypadkach gośc dał stówe to teraz sknera sobie pluje w brode i myśli "mogłem dać 150 to pewnie też bym sprzedał wiec wystawie następna po aukcje za 150".

Gość Paweł x
Nazwa była agama brodata i błota wraz z terrarium. Lecz oczywisnie nie chodziło mi o całość. Sadziłem ze nikt nie zrozumie tego aż tak. Wiem ze jest to mój bład ze dalem taki opis ale kurde podałem specialnie telefon i kontakt wrazie jakis niejasności. Anulowałem dosyś szybko tą moja aukcje bo zobaczyłem sam ze nazwa jest bez sensu ale oczywiscie ktos juz kupił.

Gość toetally
"Sadziłem ze nikt nie zrozumie tego aż tak" a jak inaczej to można zrozumieć? :D🖐️

Gość tralala xxx
To jesli tak , to teraz musisz sprzedac te jaszczurki z terarium takie sa zasady Allegro negatyw negatywem ale człowiek moze dochodzic na drodze cywilno-prawnej .

Gość Paweł x
Nie chodzi mi o to że dałem uznałem ze za mało chce za to, samo terrarium chiałem wystawić na allegro za 400 zł. Bardziej chodziło mi o to że mam dodatkowo w ofercie terrarium.

widocznei dla kupującego nie było niejasności może chiałeś zapłacić niższą prowizję i liczyłeś że ktoś zadzowni i się dogadacie kto wie o co ci chodzilo. stan jest taki ze sprzedales to co podales i nalezy kupujacemu wydac towar a nie kombinowac jak sprzedac terarium i jedna jaszczurke a druga fikcyjnie usmiercic. mozna sie uchylic od umowy jesli jest razacy blad ktory kupujacy z latwoscia mogl zauwazyc wiec wskaż ten razacy blad bo ja nie widze co innego gdybys wystawil cos co jest warte tysiac za 10 zl.

Gość Paweł x
Jestem świadomy tego, że jesli nic niezdziałam bede musiał oddać to terrarium i jaszczurki za 100 zł. Poprostu licze że można to odkręcić. Z drugiej strony ten gościu jest naprawde gnojem bo napisałem mu w mailu dokładnie o co mi chodziło. Postawcie sie w mojej sytuacji....

a jak inaczej to można zrozumieć?>>tak ze trzeba pytac o cene i dzwonic :D skoro chciales na drugiej wystawic terarium to nalezalo to zrobic i napisac ze terrarium na aukcji obok, a ty chciales sprzedac jaszczurki a terarium jak ktos zadzwoni problem w tym ze wystawiles to lacznie. gdyby ten ktory klupil byl takim CWANIAKIEM jak Ty to kupil by 2 sztuki czyli 4 jaszczurki i dwa teraria za 200zl wtedy bym ci doradzil jak sie uchylic ale to kupil normalny kupujacy nie w celach zarobkowych tylko dlatego ze chce miec jaszczurki i terarium zadnego bledu nie popelnil nie chce zarobic na twoim bledzie po prostu jestes durny i masz nauczke nastepnym razem pomyslisz dluzej nad haslem reklamowym.

ten gościu jest naprawde gnojem>>gnojem to jestes ty bo wyzywasz niczemu niewinnego czlowieka zamiast wyzywac swoja glupote. moze to kupowal jakis kompletny laik np. dziecku na komunie i skad on ma wiedziec ze terrarium jest wiecej warte. gdyby byl gnojem to juz ci napisalem wyzej kupilby dwie sztuki a nie jedna. jedna by mial dla siebie druga sprzedal drozej i by mial jaszczurki za darmo ale on kupil jedna sztuke czyli to normalny uczciwy kupujacy, kupil i chce zaplacic. wystawiasz aukcje nie czytasz regulaminu w tak powaznym miejscu jak serwis aukcyjny i liczysz ze caly swiat bedzie wyrozumialy dla twej glupoty. lepiej na takim drobiazgu sie nauczyc niz kiedys sprzedac samochod za 100zl bo ci sie bedzie wydawalo ze ty tylko radio sprzedajesz a samochod to miales zamiar wystawiac pozniej.

Gość Paweł X
Nie wiem dlaczego mówisz coś o cwaniakowaniu. Nie rozumiesz ze wystawilem cos poprostu zle? Tak odnosnie tego był moj błąd że chcialem wystawic wszystko na jednej aukcji.

Gość Paweł X
No trudno, dzieki za info jakie by to nie było. Licze jeszcze na ten servis alegro no i czekam.

rozumiem nie rozumiem dlaczego placic za twoj blad ma kupujacy a nie ty. ja wczoraj zle jechalem i dali mi mandat kurde ze nie wpadlem aby powiedziec jak ty ze ja sie tylko pomylilem a tak naprawde to nei chcialem tak szybko jechac :D

poczekasz z 5-7 dni odpowiedza ci ze nie ingeruja w transakcje i umowa zostala zawarta podadza ten link http://allegro.pl/country_pages/1/0/user_agreement.php#rule7 i dodadza ze dostaniesz ostrzezenie jesli sie nie wywiazesz ew. dadza Ci od razu.

Gość Paweł X
Aha. czyli allegro nić nie zrobi z tym? Zostaje mi widze tylko telefon i poszenie tego pana...No cóz za glupowe trzeba płacić

a co ma zrobic ma cie sila zmusic do sprzedazy ? da ci tylko ostrzezenie bo chyba nie sadzisz ze pracownicy serwisu beda patrzyli jak uzytkownicy chca sie uchylac od zawartych umow ? wszak wtedy istnienie allegro nie mialoby sensu gdyby ludzie po sprzedazy sie rozmyslali. zacznij zesz czlowieku myslec poza tym nadal nie przeczytales regulaminu zajmie ci to 10 minut a przyda sie w przyszlosci.