Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paweł X

Allegro i pomoc odnośnie Kup Teraz

Polecane posty

Gość diakonijakoni
pisz do skutku do kupujacego. jeszcze raz przepros i napisz,ze chcesz anulowac ta aukcje i niech ci wystawi tego nieszczesnego negatywa. watpie,zeby szedl do sady z tym. pewnie tylko tak straszy. chcesz w koncu sprzedac te jaszczurki,czy nie? bo nie za bardzo wiem,o co ci chodzi.

Gość znowu 10 osób pisze,.,,,,,
kupujacy do sadu nie pojdzie ale za kazdym razem jak ponownie wystawi te same jaszczurki a kupujacy to zglosi to allegor mu aukcje usunie po 3 takich ekscesach zawisnie na dobre i drugiego konta na siebie czy rodzine juz nigdy nie otworzy.

zreszta o takie rzeczy moze zapytac tu http://cafe.allegro.pl/ tam go dopiero trolle zjedzą :D

"Wystawiłem 2 jaszczurki i terrarium na allegro do sprzedania.' i dalej "Podałem złą nazwe w ktorej chodziło mi tylko o to ze mam do zaoferowania terrarium' To co Ty w końcu sprzedawałeś? Jak brzmiał tytuł i opis aukcji?

Gość o o o o o o o o o o o o o o o
pokaż tę aukcję

Gość Nic strasznego
Jak ci zapłaci to zwróć mu kasę a konsekwencją tego będzie tylko negatyw,niech sobie straszy allegro,oni takimi pierdołami się nie zajmują.

Gość Paweł X
No tak, ale tutaj widzę, że sądem można straszyć wieć sie wystraszyłem. Napisałem maila do tego pana i czekam. Naprawde sie boje tego, że moge stracić swoje terrarium i agamy za takie grosze bo sam wydałem na nie kilkanaście razy tyle.

Gość tak to widze
gdybys sprzedawl poprzez licytacje to nie ma odwrotu twoja wina i gosciu w razie niedotrzymania umowy ,idzie do sadu i wygrywa ale ty dales kup teraz a to jest iuz inna bajka czyli inaczej mowiac mozesz go olac ,pytanie ile taka agama kosztuje? a ile terarium ?

Gość Był już przypadek że
nabywca kupił okazyjnie niezłą brykę za połowę wartości. Zamiast 40 tys tylko 20tys. Sprzedający towaru (samochodu) nie chciał wydać. Nabywca poszedł do sądu a ten nakazał wydać towar po cenie wylicytowanej i jeszcze koszty sądowe dodał. Myślę że nie pozostaje nic innego jak wydać towar zgodnie z opisem aukcji lub pogodzić się z negatywem. Procesu pewnie nie będzie bo to nie ta kasa żeby się szarpać ale wszystko jest możliwe. W końcu to Ty ustalałeś warunki a nabywca je zaakceptował.

Gość Paweł X
Pytałeś o cene: wydałem na samo zrobienie terrarium okolo 800zł, jaszczurki sa warte spokojnie 300 zł.

Gość Paweł X
Mówicie że tylko negatyw może być główną kara? Nie znam tego pana i wszystko przychodzi mi do głowy dlatego też tego sądu sie boję.

gdybys sprzedawl poprzez licytacje to nie ma odwrotu twoja wina i gosciu w razie niedotrzymania umowy ,idzie do sadu i wygrywa ale ty dales kup teraz a to jest iuz inna bajka czyli inaczej mowiac mozesz go olac >>co za brednei ludzie pisza. umowa to umowa. czy ktos w ogole przeczytal regulamin ? v warte jest tyle ile ktos zaplaci nie ma znaczenia ze ty dales za to 800zl on dal za to 100zl bo taka cene ustaliles.

Gość tak to jest wrr
Ja bym to olała i nic nie wysyłała. Napisałabym , że nastąpiła pomyłka i tyle. Allegro nic z tym nie zrobi (miałam podobną sytuację tylko byłam po stronie kupującego) wystawiłam negatywa i tyle. Nie sądzą by kupujący poszedł do sądu .

Gość tak to widze
zgoda ale w tamtym przypadku byla wystawiona licytacja z opcja ,,kup teraz,, i tu sprawe nabywca mial wygrana al w tym przypadku byla tylko opcja ,,kup teraz ,, tzw ...blad niezamierzony a to jak napisalem inna bajka ....

Gość piszesz,ze jaszczurki sa warte
300zl,a terrarium 800.Skad wiec Ci sie wziela kwota 100zl? Pomylic to sie mozna ew. co do ilosci zer. ­ Jesli chciales sprzedac tylko jaszczurki to cene powinienes podac 300zl. Logiczne?

nie bylo bledu on sie nie pomylil w cenie tylko zle sobie tytul zaplanowal :D uchylic sie mozna tylko w przypadku bledu istotnego ktory kupujacy mogl z latwoscia zauwazyc. tu nic takiego nie mialo miejsca nalezy sprzedac terrarium i jaszczurkli a nie po fakcie rozpaczac ze gdyby cena byla wyzsza to tez by pewnie kupil. Art. 84. 1. W razie błędu co do treści czynności prawnej można uchylić się od skutków prawnych swego oświadczenia woli. Jeżeli jednak oświadczenie woli było złożone innej osobie, uchylenie się od jego skutków prawnych dopuszczalne jest tylko wtedy, gdy błąd został wywołany przez tę osobę, chociażby bez jej winy, albo gdy wiedziała ona o błędzie lub mogła z łatwością błąd zauważyć; ograniczenie to nie dotyczy czynności prawnej nieodpłatnej. v poza tym samo powolanie sie na ten blad nie powoduje rozwiazania umowy i nie bede instruowal jak sie od niej uchylic bo autor to cwaniak i na pewno do konca rpawdy nie pisal a prawda jest taka ze pluje sobei w brode ze nie dal wyzszej ceny. v no i najwazniejsze nawet jak do sadu nei pojdzie to tych jaszczurek i terrarium na allegro juz nie sprzedasz.

a co ma tytul do kwoty? W dalszym ciagu nie rozumiem dlaczego wystawil za 100zl.

tyle byly warte jaszczurki i terrarium jak byly nowe teraz i jaszczurki i terrarium sa stare i najprawdopodobniej cena byla zamierzona bo nikt nie kupi jaszczurki byc moze chorej czy starej za 300zl skoro ma "nowa" na tym samym portalu za 200zl. to samo tyczy sie terrarium jesli moge kupic nowe za 350zl to nie kupie starego za 700 tylko dlatego ze jakis frajer dal za nie "podobno" 800zl. poza tym autor kreci od poczatku teraz pisze ze pomylil sie bo terrarium chcial wystawiac na drugiej aukcji a na pcozatku pisal ze powie kupujacemu ze jedna jaszczurka zdechla czyli na poczatku nie chcial mu wydac jaszczurki a teraz terrarium. ustalil sobie niska cene teraz zaluje i szuka pomocy. siedzi juz godzine i nadal czeka az mu ktos dokona niemozliwego a na przeczytanie regulaminu serwisu w ktorym sprzedal nadal szkoda mu czasu.

Gość tak to widze
i jeszcze jedno gdyby kupujacy oddal sprawe do sadu to za prube wykorzystania bledu kupujacego moze sam zostac ukarany i to mocno ..przyklad -gosciu przez kup teraz pomylil sie i wystawil traktor zamiast za 50000 zl to za 500zl na allegro natychmiast kupil go kupiec z olsztyna i zarzadal po wplaceniu 500 zl przekazania traktora ,final sprawy w sadzie -ukarany zostal suma 5000 zl nabywca za probe swiadomego wyzyskania bledu kupujacego ,sad prawidlowo sprecyzowal ze nikt z pelna swiadomoscia znajac cenme traktora nie wystawil by go za 500zl czyli to byl blad wystawiajacego nie zamierzony ale uwaga gdyby to byla tylko licytacja to suma wylicytowana nie gra roli i kazdy sad wezmie strone kupujacego ....tu w tym przypadku jest bezczelna proba wyludzenia bledu kupujacego ....podal sprzedajacy jaka jest cena agawy i terarium ....

Gość Paweł X
Człowieku nie wiem dlaczego tak sądzisz o mnie. Nie obchodzi mnie ocena mojej osoby to jak widze tylko ty tak wnoskujesz. Nawet jesli ich nie sprzedam nie zrobi mi to wielkiej róznicy. Wnioskujesz, że kalkulowałem tak aby mnieć wiecej korzyści? Jaki sens w tym? Nie robiło by mi róznicy napisać że chce za te rzeczy np. 500 zł. Cena 100 zł była ceną za jedną jaszczurke, która i tak była bardzo przystępna. Nie chcesz mi pomóc to po co dyskutujesz jeśli tylko sam hejt wychodzi od ciebie.

a co ma tytul do kwoty? W dalszym ciagu nie rozumiem dlaczego wystawil za 100zl.>>najpierw twierdził że jaszczurki nie sprzeda i powie że zdechła, później że chciał wystawić jaszczurkę(za 100zl) ale napisał że sprzedaje jaszczurkę z terrarium w tytule i dał 2 sztuki kup teraz po 100zł bo ma 2 jaszczurki ale to terrarium które podał w tytule i opisał w aukcji nie wystawił na innej tylko na tej samej, a teraz to już sam nie wiem co on chce oprocz tego że nie chce sprzedać kupującemu tylko wystawić jeszcze raz aby dostać więcej.

Gość Paweł X
Dzieki jeszcze raz wszystkim za pomoc. Myślę ze mam nauczke. Zobaczymy jak sprawa sie potoczy, no i mam nadzieje, że już nigdy nie popełnie tego błedu

tak to widze>>Zapomniałeś/aś dodać że kupujący miał specjalny program i trudnił sie wyszukiwaniem takich ofert :D zakupił tak po kilkadziesiąt złotych kilkanascie pojazdów i łodzi motorowych :D robił to celowo i za kazdym razem o BLEDZIE wiedzial i go wykorzystywal. tu kupujacy nie mial prawa przypuszczac ze nastapil blad bo niby skad kupujacy mial wiedziec ze nasz autor wystwaiajac aukcje o tytule "2 jaszczurki i terrarium" chce sprzedac tylko jaszczurki ? sytuacja bylaby inna gdyby terrarium i jaszczurka moglo kosztowac tysiac zlotych a autor sie pomylil i wpisal bledna cene ale autor sie nie pomyli co do ceny on sie pomylil co do wlasnej poczytalnosci i myslal ze jak napisze w opisie aby do niego dzownic to ktos zadzwoni a on mu powie ze to terrarium z tytulu to za dodatkowa oplata :D

Gość powiedz ze mu nie sprzedaz
ze to była pomyłka i tyle w temacie, dla takich nowicjuszy jest tablica i gumtree a nie allegro

Nie chcesz mi pomóc to po co dyskutujesz >>po to aby ci uswiadomic ze glupi jestes i nie masz racji a aukcja byla jasna "terrarium i jaszczurki". po drugie myslalem ze w koncu przeczyatsz regulamin i dojdziesz do wniosku ze nie masz racji i umowa zostala zawarta ale ty wolisz przeczytac na forum jak drugi taki duren jak ty napisze ci ze spoko nic sie nie stalo zadnej umowy nie ma a faceta wsadza jak bedzie sie domagal od ciebei jaszczurki wraz z terrarium :D no to ok czekaj cierpliwie az facet dostanei kare obys sie nie zdziwil jak facet ktory mieszka tam gdzie ty zlozy prosty wniosek do sadu bo odpadna mu koszty podrozy i do terarium i jaszczurki dolozysz tysiac oplat sadowych i zastepstwa procesowego :D bo sad na pewno nakaze wydanei towaru kupujacemu.

a ile lat maja te jaszczurki? jak stare to faktycznie moze warte 100zl.

sąd nic nie nakaze wyluzuj koleś, autor powie ze terrarium się stłukło i po sprawie w sumie to najlepiej niech mu napisze ze terrarium się uszkodziło, jaszczurki zdechły i problem z głowy

Gość tak to widze
znowu - ,masz racje zasugerowalem sie cena za wszystko jaka podal na wstepie sprzedajacy a teraz rada dla sprzedajacego zaproponuj gosciowi terariu za 50 zl i po sprawie ,,,przyjmie to ok nie przyjmie jego strata

sąd nic nie nakaze wyluzuj koleś, autor powie ze terrarium się stłukło>>był już jeden taki który stweirdził że samochodu który sprzedał nie ma bo on tylko sondował rynek czy opłaca się taki sprowadzić i niestety ale sąd miał to w dupie i nie interesowało go czy on go dopiero ma kupic i wydać kupującemu czy już ma i wyda :D

nie porównuj auta do czegoś takiego jak terrarium za pare stów i gdzie masz te wyroki sądu? Jakiś link? także nie strasz chłopaka, mógł od razu napisać ze się uszkodziło, niepotrzebnie był szczery