Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do nielubiących UK

dlaczego nie lubiecie tak uk ?

Polecane posty

Gość do nielubiących UK

skad ta nienawisc do emigrantów w uk? bo zazroscicie ?? czy co? nie rozumiem... ja mieszkam od pol roku w londynie, w polsce zarabiałam 1200 zł maz 2400 i ciagle było mało. postanowilismy wyjechac. i udało sie. co prawda mielismy zalatwiona prace na start i pokoj, reszta zalezała od nas. i co?? oboje mamy stałe prace , ja mam nawet 2 i to nie za najnizsza krajowa, wynajmujemy duze studio flat za 700 f. i jest nam lepiej niz w polsce gdzie robi sie coraz gorzej!!! taka jest prawda. tutaj trzeba dac cxos od siebie a nie przyjechac i czekac az ktos ci rozłozy dywan. znam takie osoby które niestety ale na minusie musiały wracac do polski. tez angielskiego nie umiałam, a teraz po pol roku rozmawiam komunikatywnie, namawiam wszystkich jesli maja motywacje i chca sporowac to warto!

Gość Milka_187
Ja mieszkam w Anglii juz 6 lat i musze powiedziec ze to nie jest moj klimat, za duzo ludzi, za malo natury, jesli chodzi o Londyn bo tu wlasnie mieszkam. Do ojczyzny nigdy nie wroce bo jest tam coraz gorzej, coraz mniejsze szanse na dostanie pracy za uczciwe pieniadze, i ogolnie sytuacja kraju nie jest najlepsza. Anglia mi sie juz, ze tak powiem przejadla, wiec jeszcze w tym roku wyprowadzam sie do Norwegii.

Gość studentkawlondynie
słuchaj, w jakiej dzielnicy znalazłaś studio flat za 700pcm? czy masz na myśli po 700 na osobę? wiem że w Harrow w 5 strefie można za tyle znaleźć studio bo kiedyś tam mieszkałam ze znajomymi i niektórzy mieli studio, ale to dla mnie dość daleko, zdradź proszę dzielnicę :) może też się rozejrzę. Narazie za 550 się gnieżdżę w małym pokoju w dzielonym mieszkaniu w 2 strefie... ogólnie zgadzam się z Milką_187, ja tu jestem od 4 lat, na pewno nie planuję zostać na zawsze ale londyn mimo braku natury i tłoku ma jedną zaletę - możesz do woli realizować KAŻDĄ pasję, a wiele z nich zupełnie za darmo jak wiesz gdzie szukać :) to w londynie jest fajne.

Gość do nielubiących UK
na wood greenie. uwierz mi ze sa, trzeba umiec szukac. po remoncie, chcesz fotki ? zobaczysz

Gość do - do nielubiacych UK
Z jakim zawodem/wyksztalcenie tu przyjechalas? I czym sie zajmujesz jesli mozna zapytac i jesli to oczywiscie nie jedt tajemnica? Z tego co widze to teraz w UK do tych nawet najprostszych prac wymagany jest angielski i to min.dobry i co raz czesciej doswiadczenie...Czyli ogolnie zbyt lekko nie jest, jak sie jest "zoltodziobem"...

Gość czy ja wiem
czy jest wymagany perfekt angielski. ja pracuję z angielką, która nie umie czytać i pisać po angielsku.

Gość do nielubiących UK
po licencjacie z polski, pracuje w restauracji hotelu 5 gwiazdkowego mam tam 30 godzin i w innej restauracji 10, 15 godz. to sa moje poczatki tutaj,. nie od razu kraków zbudowali. ale mam swoje mieszkanko z mezem i nie dzielimy z 7 innymi ludzmi. sama znalazlam sobie ta prace, wczesniej przez 2 miesiace pracowalam w warehouse, ale ta pracowali sami polacy. - nie polecam.

Gość studentkawlondynie
a, wood green. jak skończe studia (SE) to pomyślę o north london, mam na turnpike lane znajomych, spoko miejsce. a bezpiecznie jest? co do angielskiego, to zależy. całkiem bez języka się nie da, ale tak na poziomie B z First Certificate już coś znajdziesz

Gość do nielubiących UK
bez zawodu, kiedy go niby w polsce miałąm nabyc mam 22 lata . studiowalam zaocznie i pracowalam w polsce w salonie optycznym....

Gość do nielubiących UK
wczesniej mieszkalismy we wsch londynie i musze stwierdzic ze wood green jest znacznie lepszy, wiecej czarnych, mniej pakisów.

Gość do nielubiących UK
szukam własnie dobrego kusu tutaj polecasz cos ?

Gość do nielubiących UK
dla młodych w polsce nie ma perspektyw niestety.

Gość czy ja wiem
No dobra piszecie, że w Anglii, już do najgorszej pracy, trzeba znać dobrze angielski. To jak jest w Polsce? W Polsce ktoś przyjmie pracownika bez znajomości języka polskiego?

Gość rozwowmfnjhfdvjfv
a jaki polak nie umie mowic po polsku. ?? musiałas widocznie pomylic.. zreszta szkolnictwo w uk jest troche crazy ...

Gość bez zartow.... X x
Prawda jest taka, ze dawniej bez doswiadczenia i super dobrego angielskiego jakas ta prace sie mialo, teraz nowo przybylym jest bardzo ciezko. Wszedzie wymagaja doswiadczenia, najlepiej tez referencji, o angielskim nie wspominajac, bo to oczywiste...

Gość a no dlatego
Nie mam tu pracy i marne szanse, że ją znajdę...

Gość Londynianka23
z drugiej strony wiecie, że polski jest 2 najpopularniejszym jezykiem w UK? nie licząc statystyk z samej Walii, generalnie więcej osób w UK posługuje się językiem polskim niż walijskim czy hinduskimi. także możesz szukać w polskich firmach, knajpach itd. choć to raczej będzie marna praca w której np nie będziesz musiała odbierać telefonów po angielsku itd itp. we flatshare w którym mieszkam podnajmuje nam od agencji nieruchomości angielskiej polak,i polka też u nas sprząta, także na takiej zasadzie jak już, choć podstawy po angielsku na pewno musi znać. choć w takiej sytuacji pewnie na początek wystarczy kali jeść kali pić jak pracodawca polak. ALE pracując z samymi polakami angielskiego się nie nauczysz.

Gość do nielubiących UK
własnie znajdziesz jak bedziesz szukac.. piszesz cv jedziesz np do takiego shoping center i roznosisz po wszelkich knajpach i pizzeriach... i nie mow ze nie znajdziesz bo wiem z doswiadczenia swojego i znajomych ze to łatwa sprawa. bez znajomosci nawet dobrze jezyka. zalezy od podejscia jak chcesz pracowac to bedziesz.