Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

diewoćka

Praca a pierścionek

Polecane posty

Czy pierścionek zaręczynowy nosić cały czas na codzien, czy tylko na szczególne okazje. Pracuję w sklepie spożywczym i nie wiem, czasem musze cos posprzatac poukladac itd, czy nie zniszczy mi sie? lepiej zostawiac go w domu? jak myslicie?

Gość ove27
zależy jakie to złoto, bo np. pierścionek znajomej był jakiś kiepski i cały się porysował. Ja swój zdejmuję do sprzątania czy zmywania

Gość jdkshfsjfhjfhjksdfhdfd
to od ciebie zależy. Twój pierścionek - Twoja decyzja. Ja pierścionek zakładam tylko jak gdzieś wychodzę, w domu go nie noszę, nie zmywam w nim naczyń nie śpię w nim i się nie kąpię. tak samo będzie z obrączką. moim zdaniem nie musi być cały czas na palcu, chociaż niektórzy nawet do zmywania nie zdejmują

Ja w domu pierścionka nie noszę, natomiast na laboratorium wieszam go na łańcuszku bo mam konktakt z różnymi substancjami i mi go szkoda. A wiecznie mam czymś ręce oblane, więc wolę dmuchać na zimne ;P

Gość kkkkk kk kkkk
Ja noszę pierścionek cały czas. Tylko w laboratorium i przy niektórych pracach w domu go zdejmuję, ale zakładam wtedy na łańcuszek. Nie chcę się z nim rozstawać;)

Gość gość
ogolnie zloto jest delikatne,,takze szkoda by mi bylo

Gość 88Asiek88
Ja zdejmuję tylko pierścionek do spania i do kąpieli. Uważam, że jak jest porządnie wykonany to nie ma prawa się z nim nic stać. Np moja koleżanka miała pierścionek zaręczynowy z perłą, która parę razy jej odpadła (nie wiem jak można tak kiepsko wykonać pierścionek :/). Musiała pójść do złotnika, żeby wtopił perłę w złoto. Mój pierścionek już nie raz mi upadł (podczas zdejmowania) i nie raz o coś nim zahaczyłam i nic się z nim nie dzieje :)

Gość gość
Rany boskie, pierścionek z perłą??? To murowane łzy i nieszczęście, ostrzez koleżankę, niech tego nie nosi!!!!!

Gość 88Asiek88
ojeju... chciała pierścionek z perłą to dostała o co tyle szumu. Zabobony...

Gość gość
Ja zdejmuje do sprzatania, kapieli i spania, czasem jak pracuje w domu to tez go nie zakladam. Natomiast nie wyobrazam sobie wyjscia z domu bez niego, jest jak czesc mojego ubioru.