Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytajcie sie Bozeny

Jak pohamować straszny stres przed prezentacją na studiach?

Polecane posty

Nienawidzę takich wystąpień, zawsze były w parach, to było raźniej, a teraz będę sama, ale najgorsze jest to, że będzie na tym koleś, do którego od dawna wzdycham i strasznie mnie on stresuje. Nie chce wypaść fatalnie i ze względu na niego, i na prezentację, ale wiem, ze nawet jeśli się obryję, ze stresu będzie okropnie. Macie jakieś sposoby, jak to pohamować?Normalnie najchętniej wypiłabym coś na odwagę jakby to nie była szkoła :O

help

Wiesz co, ja zazwyczaj staram się nie myśleć kto mnie słucha, kto przede mną siedzi itp. Najlepiej skupić się na zadaniu a nawet nie zauważysz jak Twoja prezentacja się skończy.

Gość malamiii122
ja tez mialam taki problem,i kilka razy weszlam na scene i zeszlam. Ale trzeba to sobie w glowie poukladac i zaczelam myslec tak: ze to nie jest kara czylko "moje 5 minut" kiedy moge sie pokazac innym jaka jestem wspaniala :) Nie mysle wcale o tym ze sie pomysle, bo jak myslalam o tym to zawsze sie myslilam, tylko rozlusnialam sie przed wystepem i ukladalam w glowie pokolei co mam powiedziec. Sprobuj cieszyc sie to chwili,ze jestes taka wazna ze tyle osob musi ciebie sluchac. A po drugie pamietaj o tym,ze wiekszosc z tych ludzi wcale Ciebie nie slucha tylko stresuje sie i mysli o swoim wystapieniu :p

Ukladanie sobie w glowie nie wiele pomaga ale warto to zrobic. Tak na szybko to lipa ale pomoc moze np. godzinne glebokie oddychanie przed wystapieniem.

No niestety wtedy tylko ja będę się prezentować. Wiem, co mam powiedzieć, bo naprawdę mnie to interesuje, ale nie dosć, że samo wystąpienie mnie stresuje, to jeszcze ten facet, chyba powiem byle jak byle szybciej