Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZanmTenSmak)

BUTY DLA WYSOKIEJ PANNY MŁODEJ.

Polecane posty

Gość ZanmTenSmak)

mam pytanie.W lipcu biorę ślub.Mam ponadprzeciętny wzrost (175 cm),wybraną już suknię ślubną zrestą bajeczną :) za kolana. ale mam problem z bucikami.Moj narzeczony jest kilka centymetrow jeedynie wyższy.Jakie buty żeby były eleganckie ale nie za wysokie.Obcas 2 cm to nie prezentuje sie zbyt dobrze,moze nie mam racji?? Doradzi ktoś? Płaskie ale jakie? zwykle baleriny? myslalam o takich szpilkach 6 cm ale wtedy bede rowna z mężem.Nie wiem czy to bedzie psaowało.Owszem wszyskie panny mlode ktore znalam mialy te powiedzmy 178 cm na slubie swoim ale w wysokich obcasach.NIE WIEM CO ZROBIĆ!!

Gość RumakZeSpcyhowa
co?? facet twoj jesli ma 180 to idealny wzrost :) to ty jestes za wysoka.

Gość CampCamop
no to biale balerinki jedynie.fakt na rowno z facetem dosc wysokim i sama do tego jestes duza to juz sie nie podwyzaj

Gość zus nie ma wolnego
troche tak nie pomyslalas wiedzac ze twoj jest tylko troche wyzszy kupilas sukienke za kolana,jakby byla dluga do ziemi to wtedy i te okropne buty jak baleriny mogla bys zalozyc a tak.Sama pomysl bajeczna suknia i kapciowate buty juz chyba bym wolala zalozyc szpilki i byc rowna jak baleriny i zeby sie smieli.Baleriny to malo eleganckie obowie i nikt mi nie powie ze pasuja na slub no chyba ze dla 13 latki.Sory za szczerosc ale ja juz taka jestem

Gość ZanmTenSmak)
oejj.jestem dosc wysoka przeciez i w dluugiej sukni plątałabym sie ;) no trudno.moze jakies znajde.faktycznie baleriny na slub to nie bardzo pasuja

Gość Kabbban
To wypozycz se na slub jakiegos wysokiego faceta a nie z powodu kurdupla w jakis balerynkach smigac

Gość Joewa
ja mam 172 i na slu włozylam szpile 10 cm.ale sie nie przejelam bo moje kolezanki wszystkie mialy wtedy obcasy wiec byly niewiele nizsze odemnie.ale moj maż ma 185 cm,wiec to trcohe inna sytuacja

Gość ZanmTenSmak)
czemu kurdupla?? on ma 181 cm wzrostu!!to ja jestem nieprzecietnego.jestem taka zdolowana teraz i troche wkurzona ze mysle nawet o odwolaniu slubu:( Boszz

Gość ZanmTenSmak)
mialo byc ze nie zadowolona!!:( znam wysokie dziewczyny ktore potrafia sie cieszyc z dluugich nog ale nie ja!

Gość dewr2
niee.baleriny niee.szpilka 2 cm znieksztalca nogi!!! albo jakis z 3 cm koturna moze??no albo porządny obcas ,min 7 ,8 cm.buty pana mlodego ZAWSZE maja taki plaski obcasik 1 cm lub 2 w gore!! wiec powiedzmy on 183 na slubie,ty w butach 7 cm 182 i good :D

Gość wrhaehr
o i wlasnie dla pana mlodego kupcie buty na obcasie ze 2 cm, to ty bedziesz mogla juz zalozyc obcas z 5 cm

Gość ZanmTenSmak)
i baleriny odpadaja bo wszyskie sa takie obciete i wydluzają jeszcze optycznie stope a mam dosc duzy rozmiar 40. http://www.buty-slubne.net/index.php?d=katalog&k_id=3 za \ten link dzieki:) ale czy obcasik 2 cmm a buty plaskie,czy to nie jest praktycznie to samo? czy jest sens jeszcze sie podwyzac skoro obcas 2cm nie zmieni w wygladzie nog,sylwetki nic praktycznie.?? oczywiscie ze nie jestem jedyna wysoka panna mloda eh.myslalam ze przygotowania do slubu to sama przyjemnosc :p. dzieki za rady :D

Gość J854
dobrze ze ja mam tylko 166 i bez prolemu chodze w szpilkach.wspolczucia

Gość ZanmTenSmak)
mam nadzieje ze slub zrekompensuje mi te goraczkowe przygotowania fakt najlepiej bylo by miec faceta 190 ale przeciez nic nie zrobie!! a te podszywy to dno.

Gość Joera
ALE MASZ PROBLEM!!! PRAWDA JEST TAKA ZE KOBIETY POWYZEJ 172 CM NIE POWINNY UBIERAC ZADNYCH OBCASOW!!! NAWET MALYCH!! CHYBA ZE ICH FACET JEST OD NICH WYZSZY MIN O KILKANASCIE CM. GDZIE MACIE MOZGI? JESTES TAKA DUZA I JESZCZE CHCESZ SIE PODWYZSZAC??

nie no, jak założysz 5 cm to nie będzie przecież tak źle. Ale ogólnie odradzam buty z czubami, nawet małymi, jeśli nie chcesz powiększać stóp. Lepiej jakieś z bardziej okrągłym noskiem wziąć, zgrabniej będzie. :P

Gość ZanmTenSmak)
nie no.dzięki wam.mam nadzieje ze cos wybiore.uda mi sie :/

Gość plamkaa
wejdź na stronę firmy akcess2, lub jakiejs innej, szyjącej buty do tanca, na wymiar. Możesz mieć nieduzy obcas, a pięknie wyprofilowany but, w dodatku na wymiar i wygodny jak papuć:)

Gość plamkaa
wybierasz materiał, kolor buta, wysokośc obcasa, ozdoby, ja na swoje czekałam ok 2 tyg

Gość ZanmTenSmak)
ok dzieki,tylko cena!!! pewnie drogo.no coz slub to wazny dzien :)

Gość P-0q
eh.Możesz isć nawet w szpilach 14 cm.:D

Gość gość
Oj, z butami to ja miałam największy problem żeby kupić. Znalezienie sukienki to była kwestia tygodnia, a butów szukałam miesiąc. Ostatecznie zamawiałam internetowo przez portal www.butyslubne.com.pl. Mają też sklep stacjonarny w Krk, jakby ktoś miał możliwość odwiedzić.