Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..cejsz...

Dziewczyny, juz nie moge... :(

Polecane posty

Gość ..cejsz...

Dziewczyny, juz nie moge... :( Mam mala coreczke, nawet bywa grzeczma, ale od 1.5-2 miesiecy jeczy dniami i nie spi nocami... Nic jej nie pasuje, chcialaby byc tylko na rekach. Nie mam juz do niej sily. W ciagu dnia spi niewiele, a przeciez i posprzatac i ugotowac tez trzeba, reszte czasu jeczy. Nocami jest jeszcze gorzej, az dzisiaj sie poplakalam z bezsilnosci... Nie spala caly dzien (no dobra, pospala pol h na podworku), zasnela o 20, nie szlo jej dluzej przetrzymac. Wstala o 24, 1, od 1-4 nie spala w ogole, nie dala sie odlozyc. Zasnela chwile po 4, wstala przed 5, pozniej o 5.30 i o 5.55. Od tego czasu nie spi w ogole... Mam dosc. Jestem jak zmobie, nawet nie mam juz sily do niej wstac... Teraz tez jest przy mnie i ... jeczy. Ja wiedzialam, ze dziecko to nie tylko sliczne gugajace malenstwo, ale... bez przesady. Chyba lapie jakas depresje, mam juz wszystkiego dosc. I wszystko mi jest juz obojetne, chce tylko sie wreszcie wyspac, bez urywek, bez jekow dziecka za sciana (maz probowal w weekend sie nia zajac, ale i tak nie zasnelam, bo ona ciagle narzeka...)

Gość mama dwóch dziewczynek
w jakim wieku dziecko?

Gość ..cejsz...
Ma 8 miesiecy, do 6 miesiaca byla aniolem, chociaz i wtedy budzila sie kilka razy noca, ale... przynajmniej nie jeczala w ciagu dnia. Teraz to nie, tamto nie. Chociaz nie nosze jej na rekach...

Gość mama dwóch dziewczynek
może idą zęby, dlatego jest marudna. Co do problemów ze spaniem, to współczuję, wiem jak to jest. Moja mała też miała taki czas. Dla mnie pomagały długie spacery i kąpiel z dodatkiem olejku lawendowego. Mam wrażenie, że po tych "zabiegach" spała dłużej. Poobserwuj też żeby nie pobudzać jej wieczorem, żadnych "szalonych" zabaw, gonienia, tv itp. jeżeli dalej będzie marudna to możliwe, że to zęby, wtedy musisz przeczekać, ewentualnie smarować dziąsła. Może posmaruj jej dziąsła i zobacz czy nie będzie lepiej, nie zaszkodzi.

Gość ojojehhhhnnnn
moja ma 6 miesiecy tez ciagle.na raczkach chce byc i nie moge z nia usiasc bo zarazsie zlosci... tyle ze moja noce przesypia spi od ok 20 albo 21 w nocy budzi sie raz na mlekoi wstajeokolo.7-7.30 dzisiaj jeszcze spi :-) a w dzien jedna drzemka okolo 15 minut

nie powiem, ze na 100 % ale moj syn taki byl, bo bardzo bardzo bolenie zabkowal. Moze Twoja cora ma tak samo ??

może ją coś boli??może wychodzą ząbki??spróbuj podać na noc coś przeciwbólowego i zobaczysz jak będzie, może to tez jakaś alergia jesteście w okresie rozszerzania diety, i na koniec pytanie jak wygladają kupy i jak często są???

posmaruj dziąsła zelem np. Detinox N, i podaj czopek Viburkol.

jasne, podaj czopek profilaktycznie, moze pomoze :/. bylas u pediatry z dzieckiem? moze cos jej dolega? moga to tez byc zeby, choc 2 miesiace to chyba troche dlugo.