Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebuje przepisó

przepisy na tani obiad

Polecane posty

Gość potrzebuje przepisó

dawajcie

Gość Kabbban
kranowe

Gość wiśnióweczka
placki ziemniaczane ;-)

Gość wiśnióweczka
placki ziemniaczane :-)

Gość czarnuleczka102
ile mozesz przeznaczyc??

Gość czarnuleczka102
ile mozesz przeznaczyc??

Gość Weronika z m
chinczyzna

ja mam pomysł na rani i baaardzo szybki: gotujesz ryż, kaszę lub ziemnaki ( to co masz ) gotujesz w wodzie lekko osolonej lub przyprawionej lub nie,- filety z kurczaka robisz sos z proszku jaki lubisz i obiadek gotowy a sałatka to jaka kto lubi

Gość Kabbban
Najtaniej to wkrecic sie komus na obiad

Gość medialnapanna
po studencku - zmielone świeże lub puszkowane pomidory z cebulą i czosnkiem i z przyprawami jako sos do makaronu placki ziemniaczane jak dziewczyny piszą ryż na różne sposoby, na słodko, z sosem ze słoika do ryżu, podsmażany z cebulą i kurczakiem, i jakimś warzywem...

Gość potrzebuje przepisó
o placki ziemnaiczane zrobie

Gość potrzebuje przepisó
a znacie jakis fajny przepis na makaron z kiebłaska? co tam do tego trzeba ejscze dac? nigdy nie robilam

Gość bueheh:D
łazanki podsmazasz kielbase z cebulą, gotujesz kapuste kiszona. pozniej podduszasz to wszystko razem. gotujesz makaron łączysz. tanie łazanki jak ta lala :D

Gość potrzebuje przepisó
ale nie o tkai mi chodzilo bez kapusty cos z sosem jakim gotowym

Gość potrzebuje przepisó
mysllam zeby posmarzyc kiełbaske w kostke z cebulka i do tego jakis sos i makaron siwederki tylko czy jakies przyprawy jeszce? dodatki

Gość my dzisiaj mamy na obiad
ziemniaki, jajo sadzone i mizerię :D

Gość potrzebuje przepisó
lubie sadzone ale maz nie lubie i jak mam robic 2 rozne dania to juz wole takie co oboje zjemy

Gość znawca kuchni
Krwista podrobówka po królewsku Składniki: składniki: 20dkg mózgu cielecego 20dkg mózgu wieprzowego 2 jadra młodych byków jeden ozór wołowy 30 dkg płucek 5 małych łapek kurzych 4 oczy jagniece 5 grzebieniów kogutów 1/2 głowizny wieprziowej 1/2kg wedzonego podgardla 20 cynderek 1 wątroba wołowa 1 zołądek wieprzowy uszy suszone 2 sztuki pół serca wołowego 20dkg suszonych grzybów 20 dka suszu owocowego 1/2kg tłustego boczku 20 dkg smalcu do smazenia 20dkg słoniny 3 duże cebule 2 litry krwi wieprzowej Wykonanie: Mózgi obieramy z błon ,z głowiany wybieramy mięso ,reszte składnikow kroimy w grubą kostke.Całość smazymy na smalcu na złoty kolor.W garnku topimy słonine i wrzucamy cebule aby ja zeszklic Następnie do garna z cebula i słonina wrzucamy podsmazoone podroby i zalewamy 2 litrami krwi zaprawionej octem a po zagotowujemy,dodajemy grzyby i susz całość gotujemy 15 minut,na koniec doprawiamy solą ,pieprzem,majerankiem,estragonem i zageszczamy ciemna zasmazką. Podajemy jago danie jednogarnkowe z bułką ze skwarkami.Smacznego

Gość Nattt4555
Ostatni kupiłam "Pomysł na kurczaka w sosie serowo-śmietankowym" pyszneee ! kupiłam ( na 2 os.) jedną całą pierś z kurczaka, pomysł na, śmietanę i pora. Pokrojonego kurczaka w paski wrzuciłam na patelnię dodałam do tego pokrojonego pora i razem tak dusiłam ok. 5 min następnie rozmieszałam pomysł na z 200ml wody i śmietany i wlałam na patelnie i wszystko razem dusiłam też ok. 5 min...aaa i jeszcze jedno w międzyczasie wstawiłam ryż , super połączenie, bardzo polecam ;)

Gość znawca kuchni
łapku kurze w sosie Wykonanie: łapki obrać z pazurów i skorup,starannie wyszorować.Zagotowac wode z solą wrzucic łapki gotować 30min,w miedzyczasie pokroic cebule i słonine i zeszklic na oleju dodac odcedzone ugotowane łapki,wszystko smazyć 15 minut natepnie podlac woda dodac przyprawy i dusic 10 minut na konieć zagęścic maką z woda.Podawać z chlebem.Smacznego

Gość o 20 ;at
Talarki z kefirem (ugotowane ziemniaki pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni, doprawić czymś ostrym)

Gość do nat:
zamiast wyrzucac pieniadze na sztuczny i trujacy pomysla na, mozna do kurczaka z porem dac smietane, ser i przyprawy i masz duzo lepsze naturalne danie :) ale co glupiemu po rozumie ;)

Trujacy?? A byly jakies przypadki zatrucia i jak to mozliwe ze trujace jest dopuszczone do sprzedarzy??

Gość gryzonikus
makaron penne ze szpinakiem i czosnkiem. Szpinak mrozony podsmazasz na patelni, dodajesz czosnek, wlewasz smietanke. Sól, pieprz. Dorzucasz ugotowany makaron i gotowe. Szpinaku nie czuc.