Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pola-Polka

Dieta owsiana, dzienniczek walki z otyłością.

Polecane posty

I ŚNIADANIE - owsianka na wodzie II ŚNIADANIE - kawa z mlekiem OBIAD - dwa kotlety rybno/warzywne + czerwona soczewica + ogórek zielony PODWIECZOREK - pół litra kefiru KOLACJA - sałatka z pomidorów, szczypiorku i jogurtu greckiego Do tego, przez cały dzień, dużo mineralnej z cytryną, herbata zielona i czerwona.

Gość gość
no mam trzcinowy brazowy tylko taki uzywam do kawy i z czasem do herbaty fajnie ze wkleisz menu :) dziekuje

Gość gość
o juz jest dziekuje :)

Menu na poniedziałek: I ŚNIADANIE - płatki owsiane na wodzie II ŚNIADANIE - kawa z mlekiem OBIAD - kasza jęczmienna, gulasz z żołądków drobiowych, ogórki PODWIECZOREK - 1/2 litra kefiru KOLACJA - sałatka z pomidorów Woda mineralna, herbata zielona i czerwona przez cały dzień.

Menu na wtorek: I ŚNIADANIE - owsianka na wodzie II ŚNIADANIE - kawa z mlekiem OBIAD - sałatka z kalafiora, rzodkiewek, groszku, szczypioru, kopru PODWIECZOREK - pół litra kefiru KOLACJA - chleb ryżowy z odrobiną masła i pomidorem

Gość gość
jestem juz , mialam problem z netem a moge na mleku ta owsianke? bo na wodzie nie zjem :)

Oczywiście możesz na mleku! Ono jest nawet wskazane, ale ja nie lubię go. :P Słodkie mleko tylko z kawą lubię.

Gość gość
Pola-Polka napisz jak robisz owsiankę na wodzie i czy coś dodajesz, ja gotowalam na mleku ale dostalam jakiegoś uczulenia i nie wiem czy to nie od mleka Pozdrawiam

Menu na środę: I ŚNIADANIE - owsianka na wodzie II ŚNIADANIE - kawa z mlekiem OBIAD - soczewica czerwona, dwa jajka sadzone, sałata z kefirem PODWIECZOREK - pół litra kefiru KOLACJA - chlebki ryżowe z masłem, pomidorem i bazylią

Owsiankę robię tak. Wieczorem wsypuję do miseczki mieszankę płatków owsianych i otrąb owsianych, zalewam wrzącą wodą i tak to sobie do rana stoi. Ponoć takim sposobem rozpuszczają się w niej zdrowotne składniki. Czasem do miseczki wrzucam kilka suszonych owoców (morele, śliwki, rodzynki, żurawina) albo troszkę siemienia lnianego. Dziękuję i również pozdrawiam !! :) :)

Menu na czwartek: I ŚNIADANIE - owsianka na wodzie II ŚNIADANIE - kawa z mlekiem OBIAD - bukiet jarzyn PODWIECZOREK - kefir z malinami (źle, owoce można przed południem) KOLACJA - sałatka z pomidorów i szczypioru + chlebek ryżowy I jak zwykle przez cały dzień dużo mineralnej z cytryną, herbaty zielone, czerwone.

Menu na piątek: I ŚNIADANIE - owsianka na wodzie II ŚNIADANIE - kawa z mlekiem OBIAD - ryba z surówką PODWIECZOREK - dwie brzoskwinie (źle, powinny być przed południem) KOLACJA - chlebki ryżowe z pomidorem i szczypiorem. Cały dzień mineralna, zielona i czerwona herbata

Gość gość
Ile gram owsianki jesz? Kupujesz gorskie platki?

Gość gość
ile mozna schudnac na tydzien na takiej diecie ?

Gość gość
chudniecie na tej diecie nie polega na tym, ze autorka je owsianke na wodzie rano :D tylko na tym, ze w ogole malo je. a to, ze malo je nie jest spowodowane tym, ze owsianka ja zapycha. tylko po prostu autorka ma cel i jest zdeterminowana by go osiagnac.

Gość gość
Pola-Polka dzięki, ja zalewałam 5łyzek płatkow owsianych wodą dodawałam żurawine i rano dolewałam gorące mleko,ponieważ dostałam wysypkę na twarzy/podejrzewam mleko/ zrezygnowałam z jedzenia płatkow,chce jednak powrócic i będę jadła na wodzie,szkoda mi odstawic tak wartościowe płatki napisz mi proszę ile Ty dajesz płatkow i czy rano podgrzewasz czy smakują Ci zimne korzystam również z menu które podajesz.Pozdrawiam, miłego dnia zyczę

Gość gość
tylko i wylacznie platki gorskie kupujcie. blyskawiczne maja mnostwo cukru i sa pozbawione wartosci odzywczych. ja kiedys jadlam owsianke co dzien. ale utylam. i teraz na sniadanie jem bialko, ktore tak mnie zapycha ze wytrzymuje co najmniej 4 godziny do nastepnego posilku.

Gość gość
chyba sa lepsze otreby owsiane i zdrowsze, na jelita dzialaja jak miotełka

Gość gość
w sumie to je tylko 1 raz dziennie ta owsianke, na dukanie tez jadłam na mleku a chudlam ile wlwzie a jadłam 3 razy wiecej albo i 5 niz autorka

Gość gość
no dokladnie to tak jakbym jadła chleb na sniadanie to dieta chlebowa by była? albo np 1 raz dziennie na sniadanie np makaron to makaronowa? bez sensu , dieta owsiana wyglada inaczej wygoglujcie sobie to jest dieta mz

Gość gość
otreby sa zdrowe owszem, ale nie dla osob ktore cierpia na drazliwe jelito. bo faktycznie wtedy to nie jak miotla, ale jak taka druciana szczotka do mycia butelek :o doslownie czuc bol jelit. to samo po chlebie razowym/graham

Na początku jadłam płatki owsiane 3 razy dziennie i opisywałam to. Teraz jestem w fazie II tej diety i jem je już tylko raz dziennie. Płatki zawsze Górskie, czyli nieprzetworzone. Często łączę je z otrębami owsianymi, lub suszonymi owocami.

Gość gość
a to przepraszam z e nie doczytalam i anskozcyłam na to ze to owsiana , :) i ze jestes na 2 fazie

Gość gość
dopiero teraz zobaczyłam ile błedow zrobiłam - sorki ale mam nadzieje ze doczytalas sie :):):)

Gość gość
Pola-Polka pytałam w poscie 8.17 z jakiej porcji platków robisz śniadanie?

Przepraszam, nie zaważyłam pytania. Biorę 3/4 szklanki suchych płatków, a zalewam wrzącą wodą na oko. :)

Gość gość
mozna sie dolaczyc ? od jutra nie bo ide na imieniny ale od niedzieli juz tak wybieram 2 opcje wg linka podanego na stronce

Oj bardzo, bardzo, bardzo chętnie!! Jak się cieszę!! :D Wiesz, razem zawsze raźniej!!