Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olenaaa

Proszę podajcie mi jakiś pomysł na bardzo proste ciasto

Polecane posty

Gość Olenaaa

Bardzo proste, ale bardzo pyszne, okazałe i tanie. Wiem, że to trudne... ale na Was liczę... proszę...

SZYBKIE KRUCHE CIASTO ZE ŚLIWKAMI Dodane przez: prze -967 Czas przygotowania: 80minut Ilość porcji: 8 Składniki CIASTO; 1,5 SZKLANKI MĄKI PSZENNEJ 1 JAJKO 1/2 KOSTKI MASŁA 1/2 SZKLANKI CUKRU 1/2 ŁYZECZKI PROSZKU DO PIECZENIA 1/2 KG ŚLIWEK DOSKONAŁE CIASTO NA CHŁODNE WIECZORY Etapy przygotowania 1.WSZYSKIE SKŁADNIKI /;MAKĘ JAJKO,MASŁO,CUKIER,PROSZEK DO PIECZENIA/ ZAGNIEŚĆ DO UZYSKANIA GŁADKIEGO CIASTA. 2.WŁOŻYĆ DO ZAMRAZALNIKA 1/4 CIASTA NA 30 MINUT. 3.POZOSTAŁĄ CZĘŚĆ ROZŁOŻYĆ NA KWADRATOWEJ BLASZCE O WYM.29X21CM WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA. 4.NA TO UŁOŻYĆ UMYTE,WYPESTKOWANE I PRZEKROJONE NA PÓL ŚLIWKI SKÓRKAMI DO DOŁU. 5.NA ŚLIWKI ZETRZEĆ ZAMROŻONA CZEŚĆ CIASTA NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH. 6.PIEC W PIEKARNIKU PRZEZ 30 MINUT NA 175 STOPNI C.

Gość glinojadddyyyyyyyyy
blok czekoladowy bezy hmm kopiec kreta ciasta na zimno

Gość pomysł na
babka majonezowa winiary

3 bit jest prosty, mi wyszedł a jestem noga jeśli chodzi o pieczenie :D

Gość Olenaaa
Śliwki brzmią pysznie... a macie jakiś pomysł jak zrobić żeby ono szczególnie, wyjątkowo ładnie wyglądało? To ma być coś a la prezent dla faceta z okazji zdania egzaminów. Ja mam zdolności manualne tylko małą wprawę w pieczeniu... Myślałam o czymś na zimno też - ale nic mi nie przyszło do głowy. Mogę je robić długo tylko żeby nie było jakieś trudne, bo nie dam rady :) Dzięki Jak Wam coś jeszcze przyjdzie do głowy to napiszcie

Gość z jabłkami pyszne
oto produkty potrzeba -1 kg kwasnych jablek -15 dag masła -20 dag mąki tortowej -4 duże jajka -35dag cukru -2 łyżki wiórek kokosowych -sok z cytryny -cukier puder 1 duża łyżka i pół łyżeczki cynamonu przepis :) obierz jablka pokrój na kawałki i pokrop cytryna i odstaw nagrzej piekarnik na 180 st masło rozpuść z połową cukru i kokosem i odstaw do ostygniecia całe jaja wbij do miski i z reszta cukru wymiksuj i stopniowo dodawaj mąkę dokładnie wymiksować na pulchną masę przygotuj blachę najlepiej tortownice odpinaną wyłóż blachę papierem,wlej ciasto , na wierzch wyłóż obrane jabłka i na to wylej te roztopione masło równomiernie :) i wstaw fo piekarnika piecz go 60 minut :) po wyjęciu posyp cukrem pudrem wraz z cynamonem i zaczekaj aż ostygnie i dopiero odepni blaszkę smacznego !!!!

Gość Olenaaa
Może Wam powiem o co chodzi :) http://3.bp.blogspot.com/-OHjyy-7tni8/TaBDZbs_W5I/AAAAAAAAOLo/wJl-T7Avh0s/s1600/tort2.jpg http://mycuisine.blox.pl/resource/Tort2.jpg http://kreatywnycukier.pl/wp-content/uploads/2010/07/tort-artystyczny-dla-dziecka-hello-kitty.jpg Bardziej o coś takiego ozdobnego. Tyle że to nie musi być tort... choć jasne, może. Coś nietypowego. Tyle, że te na pewno nie są tanie. Te lukry, gotowe elementy, kolorowe marcepany :( a ja na razie jestem bezrobotna. A chciałąbym zrobić coś co by on zapamię tał Może macie mimo wszystko jakiś pomysł :( Żeby chociaż nie było takie zupełnie zwykłe, no

Gość viki022
Ciasto na oleju z owocami 1.Cukier, jajka i cukier waniliowy miksować przez dziesięć minut na wysokich obrotach. 2.Wymieszać mąkę i proszek do pieczenia razem. 3.Wsypywać mąkę do zmiksowanego ciasta (teraz już nie miksować, tylko najlepiej mieszać drewnianą łyżką). Osobiście przesiewam mąkę przez sitko, wtedy ciasto wychodzi bardziej puchate. 4.Pomieszać razem ocet i olej w szklance i powoli wlewać do mieszanego ciasta. 5.Formę nasmarować margaryną i wysypać bułką tartą (można ewentualnie wyłożyć papierem, tylko wtedy mogą się do niego poprzyklejać owoce, które opadną ) 6.Wlać ciasto do formy i ułożyć owoce (nie przyciskać! Wtedy jest większe prawdopodobieństwo, że nie opadną na dno :)) 7.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i piec ok. godziny Składniki szklanka cukru, torebka cukru waniliowego, cztery jajka, 1,5 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżka octu lub soku z cytryny, 4-6 łyżek oleju, 0,5 kilo owoców

Gość deszczowa piosenkaaaa
Kupne ciasta w proszku, tylko, żeby nie miały za dużo chemicznych świństw ;) Niedawno nie mogłam się najeść u cioci taki pysznym ciastem, a to był piernik z paczki na szybko, tylko wkroiła suszone śliwki, jakby jeszcze dodać orzechy to niebo w gębie.

Gość Olenaaa
Wiecie co, ale ja nie mam miksera. Mogę tylko ucierać.

Gość Olenaaa
Nie, kupne nie. Wiem, mogłabym kupić samo kupne... pewnie wyszłoby na to samo, jak z marketu :( ale ja się chciałam troszkę postarać i jednak coś zrobić. Umiem jabłecznik i sernik na zimno, ale one nigdy nie wyglądają ładnie, tylko normalnie i zupełnie nie wiem co z tym zrobić :(

Gość Filigranka z okienka
upiecz biszkopt albo murzynka i przełóż kremem karpatkowym

Gość zawracanie kijem wisły
idz do dobrej cukierni i cos kup po prostu:classic_cool:

Gość Olenaaa
Napisałąm, że nie umiem tylko jabłecznik i sernik na zimno i że nie chcę kupować w cukierni

Gość Olenaaa
Mogę upiec murzynka, ale nie wiem jaki przepis jest dobry. Musi być prosty

Gość najprostsze i najszybsze to
tiramisu. Doslownie 5 min. roboty.Pyszne i efektownie wyglada.

Gość chleba i igrzysk :)
powiedz ile kasy możesz wydać na to ciasto :)?

ja bym robiła na twoim miejscu tort wiedeński, nie jest trudny, klasyka smaku - wiśnie, bita śmietana i czekolada... mmmm:)

a moglabys podac przepis na ten tort wiedenski? A ta smietana musi byc w nim?

Gość hihihi :)
murzynek :)

http://alba.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?76 tu jest fajny przepis - dekoracja jest brzydka, ale jak masz zdolności to na pewno zrobisz ładniejszą :)

chleba i igrzysk:) _ bardzo dziekuje:)

Gość ada354
uwaga na margarynę: wcale nie jest taka zdrowa jak się powszechnie uważa! masło jest zdrowsze, ja jem tylko masło i czuje się świetnie :) http://ksiazki.wp.pl/gid,15648588,page,4,tytul,Polak-przy-stole-czyli-jedzenie-ktorym-niszczymy-sobie-zdrowie-i-skracamy-zycie,galeria.html