Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

Gość modernbarossa

czesc dziewczyny , zapraszam wszytskie majace 5 i wiecej czy tez mniej miesiecy do porodu . Ja jestem w 17 tygodniu i termin mam na 17 pazdiernika . Skusmy sie na pogaduszki o naszych przygotowaniach powolnych do tego niezwykle waznego dla nas dnia , o obawach , dolegliwosciach dla nas nowych ktore nas dopadaja coraz czesciej :)

Gość lunaviva
Gdzies chyba byłaś na innym topiku?? ;)

Gość modernbarossa
bylam na topiku ale dziewczyny tam sa w bardziej zaawansowanej ciazy i jaos nie moge sie tam odnalezc. A jakis to problem ?

Gość do auuutorki:
będziesz miała chłopca? :)

Gość lunaviva
Nie,nie tak tylko pytałam bo po prostu gdzieś rzucił mi się w oczy twój nick ;)

Gość baby2013
modernbarossa --> ja rowniez 17 tydzien i termin na 17 pazdziernik :) dzisiejsze badanie usg pokazalo chlopca:)

Gość chloechloechloee
z pewnością urodzisz nurka :classic_cool:

Gość kokosanka anka
a mój synek 18 października będzie miał roczek :) też miałam termin na 17 października a urodził się 18 :) powodzenia. Październikowe dzieci to fajne dzieci

Gość mamamamama33333
czesc ja jestem w 5miesiącu termin na 6pazdziernika ale ze względu na cc to bd troszke wczesniej jakiś szczególnych objawów nie mam a wy? na początku śpiąca byłam i mdłości ale jakos teraz mniej. mięsa b.mało jem po prostu nie moge;p tak samo od słodyczy czipsów itp mnie odrzuciło za to mase owoców i serów;p

Gość mamamamama33333
i oczywiscie bd dziewczynka:)

Gość modernbarossa
Baby to moze urodzimy wtedy razem :d hihi :D Ale ja niestety jeszcze nie wiem co bedzie , nastepne usg mam dopiero 15 maja wiec czekam , okaze sie co bedzie :) A jak sie czujecie wogole ? Ja to moja kolezanka okrelsila pieknie jesien to nei za dobry moment na rodzenie dzieci , bo w sumie niedlugo zima i ogranczone jednak beda spacery :) A jakby sie urodzilo malenstwo w maju czy tam w kwietniu to idealna pora :)

Gość modernbarossa
wczesniej mialam mnostwo objawow od mdlosci po mega zmiany nastrojow trwajace az do dzisiaj , teraz mam za to bolacy regoslup , powoli skurcze lydek mnie lapia ale na szczescie taie lekkie , i ostatnio ciagle mnie boli glowa i mam wielkie problemy z usnieciem wieczorem ale nie mam pojecia czym to moze byc spowodowane :)

Gość baby2013
teraz nie mam juz zadnych objawow przeszly okolo 13-14 tygodnia. obecnie dokucza mi tylko krwawienie z dziasel. tak poza tym wszystko ok:) a czujecie juz jakies delikatne ruchy dzieciaczkow?:)

Gość modernbarossa
ciezo mi odroznic czy to ruchy malenstwa czy ruchy jelit . To moje pierwsze dzieco wiec podobno moge jesczze nie czuc , choc czuje czasem szczegolnie jak usiade i sie zrelaksuje i odpoczywam takie mrowienie i jaby smyranie delikatnym piorkiem od wewnatrz brzucha zazwyczaj po lewej stronie czyli tam gdzie malenstwo jest ulokowane :)

Gość baby2013
a nie masz czegos takiego ze jak polozysz sie na plecach to widzisz wybrzuszenie brzuszka po prawej lub lewej stronie? :)

Gość juzniedlugo:)
hej:) ja na na sierpień mam termin. I u mnie kopniaki są już solidne, nie da się ich przeoczyć :P jak się czujecie?

Gość modernbarossa
Wybrzuszenie ? Jak sie poloze na plecach i to nie tylko w calkowicie lezacej pozycji to po lewej stronie ta mniej wiecej na plowie brzucha mam taa wybrzuszona kulke no mniej wiecej jaeis 3-4 cm nie wiecej ta mi sie na oko wydaje . Baby a dlaczeggo pytasz ? Mam rozumiec ze to bedzie Twoje nie pierwsze dziecko ? :))

Gość modernbarossa
Juz niedlugo - w takim razie u ciebie to juz praktycznie blizej niz dalej , my jeszcze okolo 5 miesiecy mamy przed soba ,ale jakkos ta sobie mysle ze chcialabym juz miec tai wiekszy brzuszek , nie wiem jaos tam sobie mysle ze byloby lepiej :)

modernbarossa większy brzuszek jest śliczny i można się nim ''pochwalić'' ale niestety jest męczący:) mój zaczął rosnąć około miesiąc temu w zabójczym tempie, skóra troszkę boli no i już często łapię zadyszki, bo macica uciska mi na przeponę. Najgorszy jest ucisk na pęcherz i kopniaki w pęcherz:P Bolą też plecy i ogólnie jest troszkę obciążenia ale jak czuję jak się rusza to zapominam o tym wszystkim:) u każdej kobiety to inaczej wygląda. To moja pierwsza ciąża i przez pierwsze 4 miesiące byłam płaska. U Was też podejrzewam, że za około miesiąc zacznie rosnąć w takim tempie, że będziecie chciały żeby troszkę się zatrzymał;) ale nic z tego hehe

i ja też oczywiście wyczekiwałam brzuszka;) teraz czasami troszkę krępuje mnie to, jak ludzie na niego patrzą bo nie wiem o co im chodzi hehe;) ale ostatnio starsza pani się uśmiechnęła do mnie kiedy spojrzała na mój brzuch i to było super miłe:)

Gość modernbarossa
przed ciaza bylam bardzo szczupla wrecz chuda i za nic w siwecie nie moglam przytyc , ale za to na poczatu kwietnia bylam juz na plusie prawie 3 kg wiec teraz az strach pomylsec ile bedzie jak pojde na kolejna wizyte za rowniuti tydzien . Wiem ze jest ladniejszy , nie moge sie napatrzec ja widze kobiete tak w 7 miesiacu ciazy nawet juz jest cdowny po prostu :) Wiadomo azdy etap ma swoje uroki ,ale ja jakos sie nie boje tyle walczylam o moje amlenstwo ze teraz jestem gotowa do wszelich poswiecen . Mnie bolal bardzo regoslup jak zaczelam przybierac na wadze ale teraz juz troche lepiej , tylko jak dluzej postoje w jednej pozycji , np .. jak zmywam naczynia to mnie poolewa w krzyzu ale rozmasuje troszke i przechodzi . To moja żierwszas ciaza i nie moge sie doczeac pierwszch ruchow , potem kopniakow musi to byc jednak niesamowite uczucie . Mimo ze dopiero 4 miesoac u mnie juz widac troche brzuczek taa pilecza sie ostatnio zrobila z niego i z dnia na dzien jest wiekszy :)

Gość baby2013
modernbarossa-> pierwsze pierwsze:) a z tym wybrzuszeniem chodzilo mi o to ze dzidzius nieraz jest bardziej na prawo lub na lewo i jak poloze sie na plecach to widac po ktorej jest stronie nawet ostatnio lekarz podczas usg sie smial ze jakie jajko mi po prawej stronie wyszlo:) a brzuszek tez chcialabym juz chyba miec wiekszy. narazie nie widac jeszcze ze jestem w ciazy, chociaz wieczorem po calym dniu delikatnie jest wypukly :) w spodnie z przed ciazy spokojnie narazie sie mieszcze. a u was jak?

Gość modernbarossa
wiesz po prostu rozne ososby roznie reaguja na ciaze , dla mnie to mimo dolegliwosci ktore nie chca mnie opuscic mega wspanialy okres . Owszem czuje szybo zmeczenie ale co mi tam :D Starsze osoby przewaznie niezwyle sympatycznie reaguja na to , zwlaszcza jesli sa babciami juz , a mlodzi to wiesz ze zmarnowane zycie i takie tam . Sama jestem mloda osoba mam 22 lata i nietorzy moi znajomi wlasnie ta mowia , ale ja sie juz wyszalalam , mam wspanialego faceta ktory pragnei bardzo tego dzeicka wiec czego mi potrzeba wiecej :)

Gość modernbarossa
Hmm no u mnie brzuszek jak brzuszek widc oczywisccie ale nie za bardz taa srednia pilecza ktora kazdego dnia jest coraz wielksza :) hihi :D oczywiscie spodnie sprzed ciazy sa juz ciasne an mnie i teraz sobie smigam w dresach jest mi po prstu wygodniej a czasem ja tak ciepluto ylo to w samej dlugiej tuniczce luznej to dopiero byla mega wygoda :) Rano najmniej mi widac ale ja tylko napije sie lyka wody czy cokolwiek zjem to od raz BUM ! i widac wszytso , jak moj facet przychodzi z pracy wieczorem to sie smieje ze kazdego dnia coarz wieksi jestesmy :)

ani się nie obejrzysz jak zobaczysz falujący brzuszek:) u mnie już widać jak się wypycha, czasem to troszkę boli ale to jest taki przyjemny ból. Za każdym razem się uśmiecham jak tylko czuję, że się rusza i od razu zacznam obserwować brzuch:) ja też nie narzekam, po prostu wszystko ma swoje plusy i minusy ale mi te minusy w ogóle nie przeszkadzają. Bo to wszystko jest dlatego, że mam w sobie małego kochanego łobuziaka i może mnie kopać ile chce i jak mocno chce. Ja przytyłam jak narazie 5 kg, też byłam bardzo szczupła. Prawie wszystko poszło mi w brzuch więc nie jest najgorzej. A nawet lepiej się czuję teraz kiedy przybyło mi tu i ówdzie trochę cm;)

Gość baby2013
a powiedzcie mi czy to normalne zeby tak szybko z piersi lecial taki przezroczysty klejacy plyn? wlasnie wczoraj cos takiego zaobserwowalam...

Gość modernbarossa
Sa uroki i cienie naszego stanu :) Ale jestem szczesliwa bedac w tym stanie , choc ostatnio mam faze na banany :) Ciagle bym tylko banany jadla , wczoraj przebudzilam sie troche glodna kolo 1 w nocy ,a ze nie chcialam sie opychac to wzielam kilka bananaow i znow do lozka i ta je sobie jadlam i w koncu zasnelam . Dziewczyny a powiedzcie mi bo mam tai problem ja rano sie budze a raczej wstaje z lozka to czuje tai ciagnacy bol w podbrzuszu , to normalne czy powinnam sie martwic ?

Gość modernbarossa
Baby ja czegos takiego nie zauwazylam jeszcze ale slyszalam ze moze taki przezroczysty plyn cienac odrobinke ale naprawde ta troszecze , w oncu piersi tez czeka wielka zmiana i wielka rola za jais czas :)

ja niestety zostałam przy jednej parze spodni z gumką, cała reszta już niestety mnie uciska w brzuch. Zacznę chyba chodzić w dresach i w legginsach, będzie dużo wygodniej. Trzeba się wybrać na jakieś zakupy bo bluzki i sweterki też ciasne;) ja mam 23 lata. a znacie już płeć maluszków czy jeszcze nie? jakieś przeczucia może macie? Ja odkąd zobaczyłam 2 kreski na teście wiedziałam, że będzie chłopak, nie zwracałam uwagi nawet na ubranka dla dziewczynek, imię też tylko chłopięce. Wszyscy nastawiali się na dziewczynkę ale ja się upierałam bo jakoś byłam pewna no i jednak będzie chłopczyk:)

Gość modernbarossa
Moj szrab jeszcze nie zechcial sie uajwnic ale mam nadzieje ze teraz sie pokaze im tak naprawde jest :) Gratuluje syneczka :) Ja czuje ze bedzie chlopczyk , znaczy tak czulam wczesniej , ale teraz to juz nie wiem i coraz czesciej wydaje mi si ze corecza ale zobaczymy :) Jak bylam w kwietniu na badaniu przeziernosci krkowej to ja tylko learz nakierowawal tym przyrzadem do usg ( wybacznie ale nie mam pojecia jak to sie nazywa) to tak jaby unosil raczke i zakrywal sie , wiec sie smiejemy ze ja jest taki nielubiac zdjec jak tatus ( oo skarnaie boskie z nim jest ) to do konca ciazy sie nie dowiemy jakiej plci bedzie :)