Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

Część dziewczyny,można do was dołączyć?też mam termin na październik.:)

Gość modernbarossa
rozowa wiesz z tego co widze na stopce Twoje dzieci sa mlodsze ode mnie , ale wiesz kazdy czlowiek ma inne priorytety , dla mnie zawsze byla najwazniejsza rodzina ,a teraz mam juz swoja i wlasnie dla niej jestem w stanie zrobic wszytso doslownie wszystko . wiadomo w dzieci trzeba inwestowac , ale tez czasem rodzice przesadnie to rozumieja , na przylad mam tu na mysli posylanie dzieci jakby na sile na dodatkowe zajecia juz od 3 lat . To dla mnie troche nienormalne . Ale no coz kazdy robi to co uwaza za najlepsze , eh -:C W Kazdej obiecie w koncu pojawia sie instynt macierzynski tak naprawde i nie zawsze jest to w tym samym wieku , a mezczyzna z czasem tez chce zalozyc rodzine wiec mysle ze u Twoich pociech to moze tylko kwestia czasu .

Część dziewczyny,można do was dołączyć?też mam termin na październik.:)

Gość modernbarossa
witaj KArola :) JAsne ze mozesz do nas dolaczyc z checia cie przyjmiemy do naszego grona :) W ktorym jestes tygodniu ?

Dziewczyny,zauważyłam że z piersi wydobywa się płyn.Jest tego mało takie plamki ale chyba na siare to za wczesnie?jak myślicie?

Gość modernbarossa
Katarynka mam podobny problem , jem duzo niezdrowych rzeczy ale czasem siie czemus oprzec nie moge , trzeba bedzie przejsc na warzywa :V p arola ja walsnie tez zauwazylam to u siebie wczoraj rano na pizamie taa niewielka jaby mora plama , i nie mam pojecia co to jest , mam nadzieje ze to nic zlego .

Gość modernbarossa
slyszalam ze moze sie wydzielac ta siara ale przeciez kobiety mowily ze to zostaja po tym na bieliznie taie pomaranczowe zaschniete plamy ale dokladnie to nie wiem , u mnie to musialo byc przezroczyste bo tylko mora plamka i tylko z jedenj piersi . Czytalam ze to dobrze jak sie wydzielabo to znaczy ze bedzie pokarm , ale zeby tak wczesnie , jestem doladnie w 17 tygodniu i 3 dniu wiec mam chyba jeszcze czas .

dzień dobry wszystkim strym i nowym:-)..ja własnie wstałam a na 11 na wizyte do gina jade.. Co do piersi to normalne ja juz w 15 tygodniu cycki miałam jak balony i przy przypadkowym ucisku zauważyłam na bluzce dwie plamy na wysokości piersi.. No coż organizm sie przygotowuje..rośnie macica,drogi rodne się powiększają a w piersiach mleczarnia..ja bym swoimi zabic mogła..szkoda ze to tylko chwilowe hehehe ale fakt że kregosłup mi sie daje we znaki i z oddychaniem problemy bo ucisk mam na przeponę chyba:-P

Gość ciezarowka31
hej dziewczynki to nie do konc jest prawda z ta siara mi sie pojawila dopiero w 9 mscu a mialam tyle pokarmu,ze przedszkole bym wykarmila.karmilam moja corcie ponad 21 mscy odstawilam dwa dni przed wigilia a to tylko dlatego,ze juz bylam w ciazy z obecnym dzidziusiem i chcialam zaczac przesypiac noce.zdrowe odzywianie tez nie ma tutaj znaczenia az wstyd sie przyznac ale cala poprzednia ciaze pilam hektolitry pepsi i w ogole jadlam niezdrowo wiec to tez na laktacje nie ma wplywu:P

Gość ciezarowka31
hej dziewczynki to nie do konc jest prawda z ta siara mi sie pojawila dopiero w 9 mscu a mialam tyle pokarmu,ze przedszkole bym wykarmila.karmilam moja corcie ponad 21 mscy odstawilam dwa dni przed wigilia a to tylko dlatego,ze juz bylam w ciazy z obecnym dzidziusiem i chcialam zaczac przesypiac noce.zdrowe odzywianie tez nie ma tutaj znaczenia az wstyd sie przyznac ale cala poprzednia ciaze pilam hektolitry pepsi i w ogole jadlam niezdrowo wiec to tez na laktacje nie ma wplywu:P

Gość modernbarossa
Rozowa no u mnie to az tak nie urosly choc troche napewno o jakis rozmiar , moj Kuba mowi ze sa idealne ale to facet wiec wiecie :D hihi , Ciezarowa wiesz raczej sie nie ograniczam tylo jem to na co mam ochote zawsze tak mialam i nie mam zamiaru tego zmieniac , amlenstwu tez nalezy sie odrobina przyjemnosci : ) Jutro wizyta u lekaerza ale dopiero na 17 wolalabym kurcze wczesniej :)

kurcze...czekałam na gina w szpitalu,po pół godzinie sie okazało ze nie przyjedzie...usg mi zrobił inny lekarz ale tak na szybko bo na cesarke sie spieszył i nic nie wiem poza tym że dzidzi jest większa niz na 20 tydzień...ma 600 g co wskazuje na 23 tydzień i poród na 07.09...mój gin ma dziś w przychodni przyjmować i chyba tam podjade bo obiecał mi płeć powiedzieć i skierowanie na prenatalne...jechać???jak myślicie???

kurcze...czekałam na gina w szpitalu,po pół godzinie sie okazało ze nie przyjedzie...usg mi zrobił inny lekarz ale tak na szybko bo na cesarke sie spieszył i nic nie wiem poza tym że dzidzi jest większa niz na 20 tydzień...ma 600 g co wskazuje na 23 tydzień i poród na 07.09...mój gin ma dziś w przychodni przyjmować i chyba tam podjade bo obiecał mi płeć powiedzieć i skierowanie na prenatalne...jechać???jak myślicie???

Gość modernbarossa
ja bym pojechala mimo wszytso , bbo w sumie dowiedzialas sie tylko tyle ze z amlenstwem wszystko w porzadku jest :) Ja wlasnei sobie sprzatam w domku , jutro tesc przyyszly moj przyjezdza do nas na kilka dni , bardzo chce isc z nami na usg jutro i nie moglismy mu odmowic wiec rodzinnie tym razem bedzie :)

Ja mam wizytę dopiero za 3 tygodnie i właściwie to nie wiem jak to zrobić, bo będę w Polsce i przydałoby się i iść normalnie na wizytę do swojego lekarza i zrobić usg połówkowe, bo już będę w 20 tc, a niestety gabinet, do którego chodzę nie posiada takiego sprzętu aby mógł dokładnie i elegancko wszystko zobaczyć i może powiedzieć jaka płeć. Kurcze i znowu wydatek rzędu ponad 300zł, masakra, ale jak mus to mus.

Gość modernbarossa
Katarynka kurcze no jak mus to mus jednak zdrowie malenstwa jest najwazniejsze . Troche denerwuje sie tym jutrzejszym badaniem mam nadzieje ze z moim skarbem wszytso okej . Kurcze wszytsko dla mni jaies taie nowe jest , na przylad mam taki problem nie wiem czy to normalne , a mianowicie chodzi mi o wydzieline wydzieana z pochwy , wiem ze zwieszona jej ilosc jets normalna ,a le jaka powinna miec barwe i onsystencje ?

Gość modernbarossa
U mnie wlasnie leci bardzo bardzo jest to wydzielina taka biala gesta i dosc elpka . Wlasnie nie mge jakos znalezc nic na ten temat w internecie ale jutro wizyta i mam nadzieje ze to nic powaznego , choc na poczatku ciazy dopadla mnie grzybica pochwyi zobaczymy czy po lekach pozbylam sie juz tego swinstwa bo badz co badz przyjmowanie takich lekow nie jest aczkolwiek przyjemne .Ale to podobno bardzo czeste zachorowanie u kobiet w ciazy .

Ja miałam w zeszłym tygodniu wizytę i powiedziała, że jest wszystko ok i oby tak do końca ciąży. Ostatnio zastanawiałam się nad porodem w wodzie, ale chyba mój kręgosłup i tyłozgięcie mnie dyskwalifikują, dlatego stawiam raczej na cesarskie cięcie, wiem że to operacja, ale nie jestem w stanie znieś bólu siłami natury i jeszcze tego widoku pochwy później, no nie, ale jak to będzie okaże się z czasem. Kupujecie już coś w ogóle dla swoich maluchów? Ja nie mam jeszcze nic i pewnie zacznę się ogarniać dopiero z połową lipca i sierpnia.

Gość tasia 600
O kurcze modernbarossa szukalam twojego watku ktory zalorzylas wczesniej a natknelam sie na ten :)Ten twoj pierwszy watek chyba polegl :( W takim razie przylacze sie tutaj :) Ja zaczelam 16 tydzien.I juz pare raze odczulam ruchy dziecka takie delikatne.Modernbarossa moze masz zapalenia pecherza???Bardzo czesto to sie zdarza w ciazy.Kataarynka a ty w Irlandii bedziesz rodzic?Ja mieszkam w Uk i tu bede rodzic :)

Gość modernbarossa
ja tez nic naprawde ompletnie nic nie mam ,a le mam zamiar moze nawet juz w tym miesiacu a jak finanse nie pozwola w tym to napewno juz w czerwcu cos kupie , w polowie nastepnego miesiace jedziemy do Polski i tam wozek kupimy i lozeczko , i sie wlasnie ta zastanawiam bo widzialam na allegro lozeczko ktore pozniej mozna przerobic na maly tapczanik i chyba kosztowalo cos kolo 300 zl wiec w sumie nie ta duzo a na dluzej by sluzylo . A co do woza to chyba zdecyduje sie na taki 3 w 1 :)

Gość modernbarossa
Tasia milo cie widziec watek tamten no coz upadl jakis czas temu wiec nie bedziemy lamentowac , teraz jestesmy tu i tutaj jaos sie to toczy ja widzisz . Wiesz mozliwe , bo bardzo czesti chodze do ubikacji , nawet co 15 minut to troche dziwne nawet mimo ciazy bo przeciez az tak czesto to chyba przesada lekka . Okaze sie jutro wszytsko , mam wizyte u lekarza . Milo ze zechcialas do nas dolaczyc . Jak sie czujesz ?

Gość modernbarossa
ja ostatnio puscilam tak sobie muzye klasyczna i wtedy poczulam jakby sie malenstwo przewrocilo , obrocilo raczej w brzuchu moim :) Ale slyszalam ostatnio ze dzieci po urodzeniu sa spoojniejsze , lepiej zasypiaja i wogole sa grzeczniejsze przy muzyce jaa sie puszczalo gdy bylo jeszzce w lonie mati , na przylad wypowiadala sie kobieta ktorej synek byl najspokojniejszy przy koncertowych wersjach Dzemu i Linkin Park : D