Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

hejka...ale mnie mój gin wkurzył...poprosiłam go o skierowanie na badania a on mi że czemu tak póżno zdecydowałam..nosz kurna...jemu chyba sie myli wszystko... Dziewczynka na 100% potwierdzona heheh Co do wózka ja mam właśnie taki sam tyle ze w innej kolorystyce..

tasia - no ja jestem zdecydowana aby rodzić w Polsce, nie mam jakoś przekonania ani zaufania do tej irlandzkiej służby zdrowia. Niby moje znajome rodziły tutaj bez większych obaw, ale ja te obawy mam. ja od jakiegoś czasu puszczam muzyczkę i czuję, że maluch się przy tym uspokaja, od razu mdłości mi przechodzą :) różowa - gratuluje dziewoszki :) a z lekarzami tak to bywa czasami tyle pacjentek im się przewija dziennie, że w sumie mają prawo do tego aby czasami coś pomylić i przeoczyć, ale w kwestii badań powinni być czujni.

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny :) Ja dzis bardzo iepso spalam w nocy , calutenka noc jakies oszolomy darly sie pod moim blokiem i jestem cholernie spiaca , ale za chwile bede iec gosci wiec zabieram sie za robienie jais pysznosci a popolodniu do learza kurcze boje sie troche , ale wczoraj czulam wyrazne ruchy mojego malenstwa wiec mysle zte wszysto jest w porzadu , nie bylo to solidne kopniai bo jenak na te za wczesnie ale czulam ze sie rusza , musi byc bliziuto ze tak to wyczuwam ale od rana dzisiaj cisza , eh :c A wy jak sie czujecie ?

hejka..ale fajny dzionek dzisiaj..słoneczko swieci,cieplutko...ja na wtorek mam prenatalne,ledwo sie załapałam bo już troche za póżno,ale wpisali mnie jeszcze.. Pije właśnie kawe bo mam od początku ciąży niskie ciśnienie,tabletek nie moge brać więc do kawy się zmuszam ..pomyśleć ze jeszcze nie dawno po trzy dziennie piłam heheh...

Gość tasia 600
Oh Rozowy Strachulec tej kawki to mi najwiecej brakuje :( Uwielbiam kawke a teraz nie pije ,bo kofeina przeciez szkodzi ,tylko w sobote i w niedziele robie sobie swieto i pije jena slaba kawke z rana.Jestem niskocisnieniowcem wiec dla mnie brak kawki to brak sily.Katarynka ja juz rodzilam w Uk i to jest moja druga ciaza :) Bardzo jestem zadowolona z opieki tutaj.Porod tez mi odebrali wspaniale ,bo mialam komplikacje i lekarze wykazali sie naprawde swoimi umijetnosciami :)Nie zgodze sie z osobami ktore pisza na kafe,ze tutaj ciezko trafic do lekarza lub ginekologa :) Trzeba znac jezyk i nalegac .Ostatnio po pracy bolal mnie kregoslup i nie moglam poruszyc lewa noga w 100% mialam jak by taki malutki paraliz.Widocznie gdzies byl ucisk na nerw.Zadzwonilam na NHS 24 i za godzine mialam wizyte w szpitalu,dokladnie mnie zbadali i posluchalam serduszka mojego malenstwa.Dostalam rowniez zwolnienie z nie ktorych obowiazkow w pracy.Zaleca sie czesta zmiane pozycji,czyli mam siedziec,stac i spacerowac.Wlasnie dzis jade podac moje zwolnienie.Modernbarossa wozek fajny tylko jak dla mnie za ciezki i taki wielkawy.Mialam taki przy mojej pierwszej corce i malo wygodny mi sie wydawal .Teraz kupilam cos bardziej lekkiego szybko sie sklada ,latwo sie wymienia gondole na siedzidelko.No i bedzie duzo poreczniejszy by zapakowac go do auta np.Zastanow sie jeszcze ,poczytaj opinie bo jak juz kupisz to bedzie za pozno.A potem wymiana wozka to strata pieniedzy,moze kup troszke drozszy ale taki z ktorego bedziesz naprawde zadowolona.Wozek jest lepiej najpierw poogladac i podotykac:)

Gość tasia 600
youtube.com/watch?v=5prdLwh6Bzw Nie moge przeslac calego linka ,bo mi nie wysyla wtedy :( Ja za ten wozek dalam 280f czyli jakis 1300 zl.Tylko trafilam na super promocje ,bo wszedzie ten wozek sprzedaja za 500 funtow :) I mam 3 w 1 .Ma 4 lata gwarancji bo to solidna Brytyjska marka.Nie wiem jakos nie jestem zwolenniczka tych bardzo drogich wozkow,dla mnie to strata kasy :)Uwazam ,ze mozna kupic fajny i solidny wozek za przyzwoita cene. Ogladalam wozki za 1000f i tak naprawde nie sa lepsze i nie roznia sie ani wygladem ani funkcja wozka wiec po co przeplacac?

Gość modernbarossa
Tasia wlasnie wiem i chyba jednak nie susze sie na zakup akurat woza na allegro bo nie mozna zobaczyc na zywo ani jak sie go prowadzi ani nic . A co do kawy nigdy jej nie lubilam wiec nie mam tego problemu nawet moj lekarz sie smial ze mam jeden problem mniej bo nie musze z tego rezygnowac .zaraz szybko obiadek gotuje tylo nie mam jeszze ompletnie pomyslu :)

Gość modernbarossa
dokladnie nie ma co przeplacac bo przeciez jest wiele innych rzeczy rownie waznych co trzeba kupic . Ja wlasnie teraz sobie ta mysle bo zamierzam karmic piersia o ile oczywiscie bedzie to mozliwe bo wiadomo roznie bywa , ale czy mimo to trzeba kupic butelke ?

Gość fajny temat...
ja tez nie

Gość ciezarowka31
hej u mnie dzis ulewa od rana wiec z zakupow i spaceru z Kornelka nici:P:P:P TASIA na kiedy termin????

Gość tasia 600
kiddies-kingdom.com/travel-systems/8464-chicco-nunu-2in1-pramette-travel-system-cocoa-5055267600936.html Kurcze ten wozeczek tez mi sie podoba i cena jest super bo 230f i tez 3 w 1 .Zobaczcie tam jest tez filmik tego wozka.Naprwde ladny i elegancki, mialam Chicco tylko taka zwylka wersje jak mala byla wieksza i bylam zadowolona.Tez ten bym mogla kupic naprawde sliczny wozeczek.No dobra chyba powinnam przestac ogladac te wozki ,bo juz kupilam a tu inne zaczynaja mi sie podobac haha

Gość tasia 600
Temin mam na 28 pazdziernika :)U nas pogoda paskudna i mam jej dosc.

Tosia...wiem ze szkodzi,ale nie miałam wyjścia,lepiej taka słabą kawke niz truc się tabletkami...a ja miałam takie bóle głowy że mi rozsadzało skronie a usypiałam na stojąco wszedzie..pije rozpuszczalna z duzą iloscia mleka..pytałam o tabletki w aptece ale nie ma takowych dla kobiet w ciąży wiec nie było wyjścia..

Gość tasia 600
Wiesz ja karmilam piersia i teraz tez bede.Ale mialam kupione ze dwie butelki tak na wszelki wypadek.Powiem szczerze ,ze nigdy ich nie uzylam.

Gość tasia 600
Rozowy Strachulec wiem o czym mowisz.Ja mialam migreny i przy pierwszej ciazy i teraz.Narazie czuje sie ok przez ostatnie 2 tyg.Ale tak gdzies od 10 tc do 14 tc kiepsko bylo.Miewala bole po 5 dni z rzedu i nic nie pomagalo ,bo mozna tylko paracetamol lykac.Wiec bralam dwie tabletki naraz po 500mg.U mnie ten problem ,ze mam straszna ochote na cole :(.I mozna powiedziec ze ze 2 szklaneczki tez wypijam dziennie ,wiec juz wtedy z kawy rezegnuje.Bo cola ma i kofeine i niezdrowa jest.Ale nie ma co przesadzac przeciez troche niezaszkodzi :) u

Gość modernbarossa
jabysmy sobie odmawialy wszystkiego to wiecie racczej nie mozliwe bylo by przybieranie na wadze albo nie az taie , u mnie z cola ta samo ale szklaneczka dziennie i nic mi nie bedzie przeciez :) Mnie wlasnie w neidziele wieczorem dopadla taka migrena ze myslalam ze rozsadzi mi glowe od srodka juz , ale o dziwo napisalm sie mietowej herbaty i usnelam po prostu na cale szczescie .

Gość ciezarowka31
tasia ja tez z Uk pogoda straszna od 5.30 rano leje:(:(:(

Gość ciezarowka31
tasia j w pierwszej ciazy pilam pepsi hektolitrami strasznie duzo i chyba dlatego przytylam 25 kg od tego cukru:P:P:P

ja akurat za cola to nigdy nie przepadałam ale mysle ze jak sie cos robi z głową to nie zaszkodzi..tez czasami łyknę.. Co do karmienia piersią tez swoją dójkę karmiłam przez pół roku,potem pokarmu było coraz to mniej i dokarmiałam butelką,ale nie kupowałam zadnego bebiko czy nany tylko miałam mleko od krowy i na tym robiłam kaszki,kakao i inne cuda...krowa była specjalnie badana i tylko pare osób brało dla dzieci te mleko..sama tez chowana jestem na krowim bo innych cudów nie było i cieszę sie 40 lat zdrowiem tak jak i moje dzieci...teraz tez mam zamiar tak robić..

Gość tasia 600
A ty z jakich rejonow??? Bo ja w Szkocji mieszkam :) I tu pogoda gorsza niz w Anglii :( Caly czas pada ,zimno ,wiatr ze leb chce urwac najlepiej w zimowej kurtce wychodzic :(To widze ,ze nie tylko ja colke lubie :) Ja tez jak mala od piersi odstawilam to wszystko na krowim mleku robilam.Ja co prawda do krowki dostepu nie mialam bezposrednio,ale kupowalam w sklepie Organic pasteryzowane i 0.5% tluszczu .

Gość ciezarowka31
ja mieszkam miedzy liverpool a manchester nie wiem kiedy sie w koncu zrobi cieplo czy ta wiosna w koncu przyjdzie masakr:(:(

Gość ciezarowka31
ja moja corecxzke karmilam 21 mscy odstawilam dwa dni przed wigilia a pokarmu mialam jak krowa dojna:P odstawilam bo juz bylam prawie 3 msce w cizy z obecna dzidzia i mialam dosyc nocnych pobudek:P:P:P

Gość modernbarossa
wiec kurcze juz sama nie wiem ale chyba lepiej zaopatrzyc sie w choc jedn butele ta w razie czego bo potem zeby nie latac i tak bede miala rece pelne roboty . A co do pogody ja mieszam w Wiedniu i tu dzisiaj upal taki straszny i z jedej strony ciesze sie ze lekarz dopiero na 17 bede troche chlodniejw tedy choc i to nie jest powiedziane . Wlasnie jestem w trakcie gotowania i nie dosc ze od tego mi goraco to jeszcez ta temperatura eh no i tak zle i ta nie dobrze . Wlasnie czekam na moje sloneczko bo ma przyjsc z pracy wczesniej , uparl sie ze chce jechac na badanie ze mna , aczkolwiek pojdiemy na nozkach , mamy blisko bo spacerkiem jakies 15 minut drogi a srodki mijskiego transportu doprowadzaja mnie do szalu ia z mi nie dobrze ja tylko wsiadam :p

Gość modernbarossa
wiec kurcze juz sama nie wiem ale chyba lepiej zaopatrzyc sie w choc jedn butele ta w razie czego bo potem zeby nie latac i tak bede miala rece pelne roboty . A co do pogody ja mieszam w Wiedniu i tu dzisiaj upal taki straszny i z jedej strony ciesze sie ze lekarz dopiero na 17 bede troche chlodniejw tedy choc i to nie jest powiedziane . Wlasnie jestem w trakcie gotowania i nie dosc ze od tego mi goraco to jeszcez ta temperatura eh no i tak zle i ta nie dobrze . Wlasnie czekam na moje sloneczko bo ma przyjsc z pracy wczesniej , uparl sie ze chce jechac na badanie ze mna , aczkolwiek pojdiemy na nozkach , mamy blisko bo spacerkiem jakies 15 minut drogi a srodki mijskiego transportu doprowadzaja mnie do szalu ia z mi nie dobrze ja tylko wsiadam :p

🖐️ :D A ja dzisiaj dla odmiany w Polsce tutaj przynajmniej cieplutko aż się zgrzałam. Super, że już czujesz ruchy, ja chyba jednak jeszcze nic nie czuję, chociaż podobno pomylić je ze wzdęciami :D a takie coś czuję. Niestety kiepskawo się czuję, jak po każdym locie samolotem, jakoś kiepsko znoszę te szybkie zmiany ciśnienia.

Gość tasia 600
Ja czuje kopniaki :) Kiedy bylam w szpitalu i sluchalam serduszka ,lekarka dwa razy sie zasmiala o kopnal mnie i w tym momencie co to mowila ja to czulam.Bylo to delikatne ,ale dosc wyrazne.Ale to moja druga ciaza,podobno wtedy czuje sie wczesniej.Do tej pory sie zastanawiam dlaczego lekarka o dzidzi sie wyrazila jak o chlopcu?!Moze to jakis znak :) Zawiozlam zwolnienie do pracy i teraz bede miala jescze mniej obowiazkow :) Moge stac i siedziec kiedy chce :)Kurcze tak wam zazdroszcze tego ciepla....Chociaz tydzien sloneczka by sie przydal ,nie pogardze nawet jednym dniem.

Gość modernbarossa
ja juz po wizycie u lekarz , no nie powiem zebym byla jakos zadowolona ale no coz roznie bywa . Lekarz mial popsute ush i zrobil mi tylo dopochwowe zeby sprawdzic co u malucha . Wiec oglaszam wiesci : najprawdopodobniej chlopczyk : ) Nie chcial sie dobrze obrocic wiec nie mozemy byc pewni ale ja od poczatku czulamze bedzie syn wiec nie ma rozczarowania i jestem przeszczesliwa . Pieknie bijace serduszko mojego skarba to cuudny wido naprawde : ) Ale 5 czerwca mam termin w szpitalu w ktorym bede rodzic wiec tam mysle dowiem sie czegos wiecej oby oby :D

Dziewczyny, a ja się teraz naczytałam różnych rzeczy i mam straszliwego stresa, a do usg połówkowego jeszcze sporo czasu. Brat mojego męża ma rozszczep podniebienia i już się boję, że genetycznie moje dziecko mogło to odziedziczyć :(

Hej dziewczyny... modern...gratuluje chłopczyka... katarynka...nie panikuj...ja wiem jak to jest bo sama ciągle wymyślam ale to niczego nie zmieni...twoje samopoczucie działa na dzidzie wiec nie ma co się smucić...U mnie w rodzinie jest Down...brat od mojego J..ma syna z downem..też sie boje wtorkowych badań prenatalnych tym bardziej ze w razie poważnego obciążenia płodu będzie już za pózno na cokolwiek.. Dziewczyny co ma być to będzie,ale my musimy być dobrej myśli i sie nie denerwować...