Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama na cały etat 4

co ja mam robić???

Polecane posty

Gość mama na cały etat 4

witajcie, jestem mamą 10 ,7 latka oraz bliźniaków w wieku 4 miesiące, w tym roku kończę studia(magisterka) w związku z tym muszę napisać pracę dymplomową. Napisałam 4 rodziały jak maluchów nie było jeszcze na świecie i został mi ostatni i umówiłam się z osobą od pisania prac że skonczy pisać mi pracę. osoba ta jest znajomą rodziny, jesteśmy juz od kilku mies tak umowione, dzowniłam do niej jakiś tydzien temu wszytsko spoko, a od 2 dni nie odbiera telefonu ero kontaktu, napisałam jej wiadomość ze jak moze to niech się odezwie i czy mogłabym do niej podjechać nie odpisała, Co mam robić? do oddania pracy zostały mi 3 tygodnie, zrobiłam badania do ostatniego rodziału, jednak sama nie dam rady tego zrobić bo mam zbyt wiele obowiązków i jeszcze wiele innych rzeczy na głowie (remont dachu, remont salonu, itd) co mam robić? głupio mi już do niej dzownić i tak głupio jechać czekam na MĄDE rady od nie zgryźliwych osób

Głupio czy nie, ale dzwoń do niej ile wlezie. I później zapytaj w smsie (jeśli nadal nie będzie odbierać) czy w ogóle Ci ten rozdział napisze. Jak nic nie da znaku życia to daj ogłoszenie na jakimś portalu swego miasta, na pewno znajdzie się ktoś kto Ci pomoże, zwłaszcza, że to tylko jeden rozdział. Nie ma na co czekać, czasu zostało mało, a szkoda by zawalić ;/

Gość mama na cały etat 4
no własnie gdybym wiedzała że tak bedzie sama bym to skonczyła, ale OBIECAŁA mi a teraz nie odbiera, dzowniłam do niej dziś 2 razy za 3 razem miała zajete..

obiecala, obiecala. a zycie sie zmienia, moze sie jej plany zmienily. trzeba z nia bylo umowe spisac a nie teraz nekac telefonami

Obiecać obiecała, ale czy obietnicy dotrzyma? Jak widać nie bardzo ma ochotę na rozmowę z Tobą, więc może nie da rady tego napisać i teraz jej głupio? Próbuj jeszcze dzwonić, a jak tak dalej będzie to działaj sama jakoś lub z pomocą kogoś z ogłoszenia, innego wyjścia nie masz, a czekać też nie ma czasu, aż się ta znajoma odezwie.

Gość mama na cały etat 4
....

Gość mama na cały etat 4
mąż mówi żebym do niej podjechała to kilometr od nas, no niech powie jak nie napisze to nie bedę traciła czasu... nasze rodziny się przyjaźnią, kiedys pisała mi prace zaliczeniowe bez problemu, nie wiem co się stało, co innego jakby to była osoba z nieznanego źródła ale znam ja dobrze i teraz jestem przez to w kropce.

Gość mama na cały etat 4
nie spisałyśmy umowy bo znamy się i nawet o tym nie pomyślałam bo zawsze wszytsko było ok. Martwie się bo zostało naprawdę niewiele czasu, nie wiem co robić jechać do nie? naprawde mi głupio, ale przecież jeśli się komuś coś obieca to ... mi jest głupio a co ona sobie mysli

Gość fsaafssa
nic.przesunąc termin obrony.weź ze sobą do profesora te wszystkie dzieci i to ci daruje promotor;>

Gość fsaafssa
serio chcialas 4 dzieci???

Gość gtrgrtgtgtr
tak to jest jak się idzie na studia i płaci innemu zeby pisac prace zaliczeniowe i prace dyplomowe, a w miedzyczasie rodzi sie jeszcze 4 dzieci. nie wiem o co masz pretensje do tej osoby, twoje studia, twoja brocha, moze sie jej odwidzialo, ma do tego prawo. jak znam zycie to jeszcze na nia z morda wylecisz ze przez nia studiow nie skonczysz o czasie, bo przeciez OBIECALA.

nie wstyd ci? pisala ci juz wczesniej prace i teraz ma dokonczyc za ciebie a to TY otrzymasz tytul (niewazne jaki). Boze, nie trawie takich ludzi, rozumiem i sympatyzuje, tyle dzieci ciezki kawal roboty /sama mam dwojke i koncze studia, zamartwiam sie jak to ogarnac/ ale z drugiej strony nie toleruje takich oszustw...

Gość fsaafssa
nic nie zrobisz. ale ja bym sie bardziej magisterką martwiła niż zaxxxnym salonem.

Gość hahaha87822
zachowujesz sie jak 5 letnie dziecko, ze mu tatus lizaka nie kupil bo mu portfel ukradli, a przeciez obiecał!!

Tu nie chodzi o termin obrony tylko termin złożenia pracy. Przynajmniej to mieć z głowy, a obronę to już można sobie zawsze dopasować. To jedź do niej. Powiesz, że się martwiłaś, bo nie odbierała tel, a dla Ciebie to bardzo ważne. I, że jak nie da rady napisać to niech powie, to sama będziesz się głowić co dalej. Może rzeczywiście się coś u niej wydarzyło. Nie dowiesz się jak nie pojedziesz, skoro kontaktu telefonicznego brak.

Gość hvjyjytjytj
siedzą dwa dupcyngiele i radzą co zrobić. moja rada: dzieci daj pod opieke temu kto ci je zmajstrował, czyli mezusiowi a sama sie pierz za pisanie pracy

Gość mama na cały etat 4
jakie wy jesteście inteligentce, dostała materiały ma tylko posklejać to w calość i nic wiecej!! nie ma pisac pracy mojej pracy bo napisałam ją sama!!! 4 rozdziały mam zaakceptowane napisane samodzielnie!! CO DO MOICH DZIECI PLANUJĘ 5 i nic wam do tego, człowiek normalnie pyta a odzywają sie te co mają dużo do powiedzenia a wiedza wielkie G

Wynajmij opieke do blizniakow i napisz prace samodzielnie. Remonty moga poczekac. Mi byloby wstyd przyznawac sie, ze place ludziom za pisanie prac na zaliczenie, badz uczciwa chociaz na koniec studiow.

Gość mama na cały etat 4
nie dam dzieci mężowi bo poprostu nie mam takiej możliwości ponieważ mamy remont, ja dorabiam wieczorami- udzielam korepetycji, a o 20 chodzę na angielski. nie mam jak gdybym wedziała że tak będzie wcześniej napisałabym sama i teraz nie musiałabym się martwić, sęk w tym ze u niej są wszytskie materiały które jej przekazałam,

Gość mam pytanie 28
ja też mam do napisania jeszcze 2 rozdziały a obrona w drugiej połowie czerwca nie wiem jak ja zdąże to napisać mam 1 dziecko i 2 w drodze :) ale musze się spręzyć i napisać bo nie mam innego wyjścia w sumie mam 6 rozdziałów :) ja na Twoim miejscu bym jednak wzięła urlop w pracy jesli pracujesz i wzięła się za pisanie nie ma co liczyć na innych łaskę :) powodzenia zyczę

Gość mam pytanie 28
co do ilosci dzieci to ja planowałam 2 a będzie 3 i co mam zrobić???? zresztą co komu do tego kto ile dzieci ma??

Gość mama na cały etat 4
napisała mi jedną pracę wtedy kiedy leżałam w szpitalu w sumie ją dokonczyła, dostałam za nią marne 4 wszystko zawsze pisałam sama a teraz poprostu z róznych przyczyn także osobistych poprosiłam ją o pomoc!!!! wiecie co macie do mnie pretensje jakies nie wiem pouczenia, ja was się radze co zrobić.... a nie czy mam sama pisac czy nie z palca jej nie napisze skoro wszystko jest u niej.

no to ja juz wogole nie czaje o co ci chodzi autorko:-D Skoro taka jestes 'uczciwa' to wiecej czasu stracisz na tlumaczenie tej osobie JAK skleic, dopasowac to wszystko az potem na sprawdzenie czy zrobione jest ok niz jakbys miala to sama robic.

Gość mama na cały etat 4
już sprawa się rozwiązała, dziękuje za madre i niemadre porady

Gość Kaffe na poniedzialek
Moze najzwyczajniej ta osoba chce Ci dac psztyczka w nos :D Pisala juz za Ciebie prace a teraz chce, bys sama ruszyla dupsko i dokonczyla swoja. Niewazne, ze ma materialy i ma TYLKO sklecic to w calosc-skoro to takie TYLKO, to zrob to sama ! Widac maz ma ciebiee w dupie, skoro wazniejszy dla niego remont-czy nie mozna bylo z tym poczekac? Natrzaskalas sobie dziei, to teraz bierz sie za organizacje i zapedz do maluchow meza.

Gość vdgdyduyu89
co za żałosne tłumaczenie. wszystko napisane tylko poskładać. jasne. jakby tak było, to nie musiałabyś nikogo prosić. i oczywiście wszystko pisałaś na maszynie i nie ma żadnej kopii ani literatury. skup się lepiej na płodzeniu dzieci i remontach jak to ci wychodzi, a nie zdobywaniu lewych tytułów.

Gość mama na cały etat 4
dobrze że to była tylko prowakacja : nara

Sama zbierz to do kupy co tu nam przedstawiasz.Pisalas 4 rodziały samodzielnie, jedynie efekt koncowy wymaga to wszystko poslekajania w calosc, aby to mialo rece i nogi w zakonczeniu Wystarczy puzzle ulozyc w calokszałt,a to nie wymaga tygodni roboty.Nawet w wolną sobote dzieciaki opchnąc komukolwiek zaufanemu,lub do siebie kogos zciagnąc ,by mial dzieci na oku,dwojka najstarszych najmniej pracochlonna, i ten jeden dzien przysiąśc nad tym nie odrywając sie "Kolezance" skrobnij sms ,ze anulujesz zlecenie Nie ma jak to satysfakcja, ze samodzielnie sie jakies zadanie wykonalo od A do Z,czlowiek ,wtedy czuje sie taki dowartosciowany :) Zawsze fatalnie sie czulam, kiedy dostalam bardzo dobrą ocene dzieki sciaganiu,zas znakomicie i wpelni usatysfakcjonowana bylam kiedy nie szlam na skroty i zostalo to w najwyzszej skali docenione :)