Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialam kupic prezent

Dawanie prezentow na slub jest niestosowne? Nie bardzo rozumiem

Polecane posty

Moja kuzynka wychodzi za maz i myslalam o pieknym prezencie dla niej, cos o czym zawsze mowila, ze chce miec w swoim domu. ostatnio rozmawialam z dziewczynami o panienskim i zeszlo na prezenty czyli koperty. Ja powiedzialam, ze pieniedzy nie dam, bo mi sie to nie podoba, a mam na oku piekny prezent. Na to wszystkie sie na mnie rzucily, ze jestem glupia, ze jak moge, ze to nie w porzadku i powinnam dac pieniadze. O co chodzi? czy dawanie w dzisiejszych czasach prezentu z okazji slubu to jakis obciach?

Gość gthtrhth
goście chcą kupować prezenty bo chcą wydać mniej kasy, żadna nowość. a jak gośc jest choć trochę myślący to wie że powinno się kasę włożyc w kopertę, a młodzi samo sobie je rozdysponują.

a cyz prezent musi byc tani? Poza tym ja chcialabym kuzynce sprezentowac cos o czym zawsze mowila ze chce miec i wcale tanie to nie jest.

chce jej kupić masazer do stop

nie, nie masazer do stop:D Nie podszywaj sie

Ja uwazam ze to dawanie kopert jest niestosowne. Bo to prezent na odwal. Wolalam dostac brzydki wazon niz 500 zl w kopercie bo wiedzialam ze ktos sie staral, chodzil po sklepach itp

a tak serio to chce jej kupic glosniki do komputera

nie mow ze ją nie stac na glosniki. zaden luksus. sama sobie kupi. a jak juz tak bardzo chcesz prezxent to on ma byc dla nich obojga a nie tylko dla niej

no dobra napisze co ,bo ten podszyw mnie wnerwia. Otóż chciałam jej kupic wymarzony automat do pieczenia chleba.

Oczywiście to głupota. My zawsze dajemy prezent. Np ładny serwis

co za glupie podszywy:O No wlasnie ja tez uwazam, ze pieniadze to nizbyt stosowny prezent, wydaja sie nieeleganckie jak na taka okazje.

Tylko dlatego że to co się tobie podoba dla obdarowanej osoby może być beznadziejne i w ogóle niepotrzebne, bo argument że osoba obdarowywana CHCE jest debilny... chcieć to sobie może kupkę zrobić a nie żądać prezentu ;-)

dobra koniec z podszywami, bo nie wiem po co ktos sie tak bez sensu podszywa:O Kuzynka zawsze mowila o porcelanowej zastawie, ze chcialaby miec taka prawdziwa, a nie podrobe. I myslalam by wlasnie taki prezent jej podarowac.

Haha, nie jestem pijana, na slubie tez nie bylam ;) widzialam ile serca ta osoba wlozyla zeby mi sie podobal to wole to niz wyciagnieta forse z portfela i wsadzona w koperte. Wazon wstretny ale jak ciotka przychodzi stawiam go w honorowym miejscu. Zreszta do jego szpetoty juz sie przyzwyczailam ;)

Gość pytania kieruje do Kotka 33
my czyli kto ? ty i mąż ty i narzeczony ty i siostra / brat ty i matka /ojciec ty i sąsiad /sąsiadka ty i kolega/koleżanka ty i kuzyn /kuzynka ty i dziadek/ babcia ty i kumple z przedszkola ty i pół Polski sprecyzuj ! tak ciężko ?

ładna porcelana zastawa stołowa plasuje się w granicach od 600zł w górę. te porzadne, ładne serwisy kosztują ponad tysiaka, a watpie że jej taki prezent chcesz dac.

Wypasiona zastawa to dobry prezent, kasę wyda na pierdy a zastawę wciąż będzie miała po 5-10-30 latach i oczywiście pamiętała od kogo dostała :-)

Daje się to co jest stosowne. Jeśli para jest nastawiona na kasę to zwyczajnie robi wszystko pod względem materialnym!!! Wesle nie robi po to aby pobawić się tylko na kasę. My zawsze dajemy prezent w postaci praktycznej rzeczy do domu. Nigdy nie dałam kasy i nie dam. Nie wypada iść na łatwizne

wiem ile kosztuje porzadna ladna zastawa i chce jej taka podarowac. Nie wiem dlaczego to mialoby byc tak dziwne. Kuzynka jest mi bliska i nie tylko poprzez wrzucenie kilku stowek do koperty mozna pokazac ze ma sie gest.

Ja, mąż i dzieci. Zawsze jesteśmy w komplecie na weselu. To uroczystość rodzinna i nie widzę tu abym była tylko z mężem. Zawsze dajemy ładny prezent. Osttanio dałam stylową porcelane prkatyczna

Ja z kolei zawsze daje prezent+kase. I to na kazda uroczystosc, nie tylko slub. I zazwyczaj na slub jest to wlasnie zastawa stolowa, jakas dobrej jakosci posciel, nieraz wino z podrozy

Gość sknera saksofon
wątpi ! Niby dlaczego wątpisz,że autorka chce dac prezent powyżej tysiaka? Dziś na komunie tyle sie daje i więcej , ty myślisz,że wszyscy są tacy jak ty?

Jakby mi ktoś kupił fajną porcelanową zastawę to byłabym zachwycona. To coś na co zawsze szkoda jest pieniędzy, pamiątka na lata i baaardzo użyteczna rzecz. Jeżeli wiesz, że kuzynce się spodoba i stać Cię, bo wiadomo że to nie jest tania rzecz raczej to jak najbardziej warto :)

Gość pytania kieruje do Kotka 33
No i brawo Kotka ! Rodzina ma byc w komplecie.

jak nie znasz idiotko faktów to sobie ich nie dopowiadaj!!! wyobraź sobie ze w niedziele mamy komunie chrześniaka mojego męża i dajemy mu 1500zł. i co??? zatkało??? po prostu znam większosć kafeterianek i wiem ze na forum o slubach to az wrzy zeby dać jak najmniej.

Gość ooo kotka znow wyskakuje
ze swoim super prezentem !!!! serwisem składajacym sie z 18 talerzy za 70 zł...