Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialam kupic prezent

Dawanie prezentow na slub jest niestosowne? Nie bardzo rozumiem

Polecane posty

ja bym wolała garnki, ale co to za garnki, moi rodzice kupiki ostatnio zestaw Philipiak i podobno kosztował parę tysięcy:/ oo taki Ci chodz?

Ja na komunie też nie dostałam właściwie żadnej kasy. Wszystko co dostałam to jest w złocie, co najwyżej moge spieniężyć, jakbym wyjatkowo potrzebowała kasy i była w jakimś kryzysie wyjatkowym :p. ale to i tak nie są jakies wielkie kwoty, jak sądze. Do 1000-1500 zł całość. A teraz wychodzi ze na komunie trzeba jak nic dac 1000+ zł od osoby, a na 18stke kupic auto :D. Fajnie, że jestes bogaty, rodzina cała bogata itd. Ale nie każdego stać jak widać żeby innych tak obdarowywać. Niektórzy też uważają to za głupote, no i ja sie zgadzam. Komunia powinna być przezyciem duchowym dla dziecka, a nie zrzutą na PS4, czy PS3, czy x klocka, albo jeszcze nowy PCet. Jak chcesz tyle dawać, daj na urodziny! Na dzien dziecka! Nie w dniu, gdy coś innego, nie prezenty, nie kasa, powinny być istotne. I mówie to jako osoba niewierząca.

Teraz Parze Młodej bardziej zależy na pieniądzach, bo mogą je przeznaczyć na dowolny cel. Ile razy było tak, że dostawało się dwie mikrofale, pięć zestawów pościeli czy cztery te same ekspresy do kawy. Moja siostra ma 3 żelazka po weselu. Moim zdaniem stosownie jest dać pieniądze, do tego jakieś dobre wino - polecam Castra Rubre i wszytsko będzie w porządku.