Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcialam kupic prezent

Dawanie prezentow na slub jest niestosowne? Nie bardzo rozumiem

Polecane posty

Gość Takie jest Życie!!!!!!!!!!!!
Saksofon Majkela - po co 7 latkowi 1500 zł ?

Gość no i???
Saksofon Majkela - ty jesteś z tym co 'wyżej sra niż dupe ma " nie lubię takich osób bleeee

Kupi sobie co będzie chciał, to jest chyba normalna kwota od chrzestnego na komunie. Ostatnio przebąkiwał coś o PS3 wiec prawdopodobnie to sobie zafunduje po komunii.

najpierw któras pisze ze jestem sknera pewnie a teraz mnie jadą ze za duzo daje. po pierwsze: co was to obchodzi? moje pieniądze i daje ile mi sie podoba, a takie komentarze to sobie robcie w swojej rodzinie. a po drugie: wszyscy w rodzinie takimi kwotami operuja i jest to normalne, nie wiem co wy kupujecie swoim chrzesniakom na komunie? rower z Reala czy w koperte 300zł??

Gość moja córka
Ja jako chrzestna rok temu dałam 300 zł Na ślub dajemy w kopertę 500 zł ( ja + mąż)

Gość moja córka
Przecież 300 zł dla 7 latki to dużo pieniędzy :)

Gość ,,,,,,,,,
........

Gość chciaLam kupić prezent
Ile można z tymi podszywami? Jak można specjalnie konto zakładać, żeby się podszywać? Myślę też o takim wypasionym komplecie garnków i noży z pewnego pokazu, aby jej wziąć na raty bo tani to on nie jest

Gość ej to teraz do komuni idzie
sie w wieku 7 lat?? myslalam ze 9

Boże świat schodzi na psy =.= Ja na komunię w 2000 roku dostałam od chrzestnej złote kolczyki. Komunia to duchowe przeżycie, a nie zbiórka funduszy na pierdoły ;] Ale uczcie dzieci materializmu, uczcie. Na wesele chrześniakowi rozumiem mieszkanie kupisz? ;]

Proszę nie przechwalać się, ile kto dał na komunię, nie o tym temat! Proszę założyć sobie temat "Dałam chrześniaki 1500 zł na komunię co wy na to "

guzik mnie obchodzi ile dajecie, wedlug mnie 300zł to strasznie mało. u mnie w rodzinie nie tylko ja tak daje. moja koleżanka ma teraz komunie bratanka i mu dali z mężem 400zł, a nie są chrzestnymi. na wesele koleżance dalismy z mezem 500(2011rok)zł, a kuzynowi mojemu 700zł (2012rok) w zeszłą niedziele moja najmlodsza kuzynka miała komunie, na ktora bylismy zaproszeni ale niestety nie moglismy na niej byc, przekazalismy kartkę z życzeniami i do srodka dalismy 500zł.

Proszę skończyć ten temat o komuniach Odpowiedzieć Co wolałbyście dostać Extra komplet garnków czy eksluzywną pościel, któa grzeje w zimie, a chłodzi w lecie?

Gość ło matkoooooooooooooo
Saksofon Majkela - załóż sobie swój temat żeby pochwalić się ile dajesz i komu dajesz na ślub,kominie ,wesela itd

Gość ło matkoooooooooooooo
Saksofon Majkela - załóż sobie swój temat żeby pochwalić się ile dajesz i komu dajesz na ślub,kominie ,wesela itd

Gość moja córka
Autorko jakbym miała wybierać to wole pościel.

Aha dzięki "moja corka" za konkretną odpowiedź :)

To fajnie, że masz bogatą rodzinę, nie musisz się tym chwalić. Bo np. dla mojego chrzestnego danie 1000 zł na komunię byłoby wydatkiem nie do przeskoczenia. Zresztą ani komunia, ani wesele nie jest po to, żeby zbierać kasę. A nie wyobrażam sobie, żeby miało go nie być ze mną w tak ważnym dla mnie dniu, bo jest naprawdę fajnym wujkiem ;]

Jak kogos stac to w czym macie problem. Moze dac i mieszkanie, jej sprawa. Jak kogos nie stac to rozumiem ale 300zl na slub wydaje mi sie baardzo malo. Nie bede pisac ile daje bo to moja sprawa. Zreszta ja uwazam ze z kazdej waznej uroczystosci powinna zostsc pamiatka. Np zloty lancuszek z komunii

Gość gfhfgthfgthftg
nie stac go na tysiaka? to jaki on ma dochod miesieczny? zasilek z mopsu?

Gość offerma
taak kotka dała zastawe za 70 zł :D

Dla Ciebie 300 zł to jest bardzo mało a ja będę zaskoczona jeżeli większość prezentów na moim weselu przekroczy tą sumę. Ani ja ani narzeczony nie mamy bogatych rodzin i nie zamierzamy robić z wesela jakiejś zbiórki funduszy... Zresztą ja to bardziej bym się cieszyła z takiego fajnego kompletu porcelany niż z jej równowartości w gotówce. Bo gotówka się rozejdzie i nie będzie po niej śladu, a prezent zostanie na lata. Moja siostra pieniądze z wesela przeznaczyła na remont mieszkania w którym już nie mieszka... a prezenty ma do tej pory. I ma pamiątkę...

Gość nikiuknik
kotka to jakies prowo

Gość nikiuknik
masz rację, jak sie ma w rodzinie samych dziadów to lepiej dostac prezent niz te marne 300zł. taka kasa szybko się rozjedzie a prezent choc przypomni na stare lata o weselu. my uzbieralismy z wesele ponad 30 000zł. I sorry, ale ja wole kase.

Gość trochę to przykre
że z takiej pięknej uroczystości, świętej i magicznej zrobiono cennik:( a to, że tak samo jest z Pierwszą Komunią to już nie jest smutne:O to jest zatrważające:O

Gość karilkka
ja zawsze daję prezent i kasę :). w tym roku daję fotoksiążki :) coś takiego: http://fotobistro.pl/wyjatkowe-okazje - uważam, że to świetna pamiątka a do tego prezent nie wychodzi drogo i bez problemu mogę dołożyć do niego też gotówkę :)

Gość mndjqenkjqbwehqb
Ha, kultura na psy schodzi. Że się dawanie kasy w kopercie uważa za bon ton- tragedia. Autorko, jeśli wiesz, co może sprawić radość, .Kupuj prezent. To dawanie pieniędzy jako prezent jest wyjątkowo nieeleganckie, to, że 99% społeczeństwa to burai bez wychowania nie znaczy, że wszyscy muszą nie znać podstawowych zasad kultury. Kasa jako prezent= wiocha!

Gość ciotkaklotkadwa
Mi sie wydaje, że przed slubem swiadkowa powinna "podpowiedzieć" gościom jakie prezenty chcieliby otrzymac młodzi i tyle. Goście miedzy soba ustala co mają kupic i już. Tylko, ze w naszych polskich społecznościach takie dogadanie sie jest mało realne... Osobiście wolałabym dostac prezenty dlatego, ze kase pewnie bym roztrwoniła na inne rzeczy typu wycieczke:/