Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna z warszawy

czy to prawda,ze corki alkoholikow wybiera sobie na mężow alkoholików?

Polecane posty

Gość katarzyna z warszawy

tak mowią badania

Gość to źle mówią
nieprawda.

Gość trochę to przykre
jak piszesz badania, podaj chociaż linka. bo ja mogę powiedziec, że nbadania mówią, że wybierają abstynentów.

Gość one way only
To prawda. DDA. Ludzie tacy podświadomie szukają w płci przeciwnej takiej patologii.

Gość mkcafe
U mnie się nie sprawdziło, mój maz to totalna przeciwnosc Nawet z wyglądu...

Gość mkcafe
chcoiaz z drugiej strony on pije duzo i czesto ale nigdy nie uderzył mnie, nie jest to więc taki zupelny alkohoolik

Gość jjsa
nie sprawdziło się, mój również jest totalnym abstynentem, choć nie... 2 razy do roku wypije sobie piwo... -ale , wszystko jest dla ludzi :)

Gość jjsa
chociaz musze przyznać, ze ostatnio pije więcej no i kilka razy mnie uderzył i raz popchnął przy dziecku ale to dlatego ze jest nerwowy i ma nerwową prace

Gość jjsa
hmmm, nie mamy dziecka podszywie :)

Gość beznikozja
czesto gdy mamy jakies nierozwiklane emocje z dziecinstwa z kontakru z rodzicami, podswiadomie szukamy powtorki tych samych konfliktow z partnerem, zeby jes w koncu rozwiklac. tak samo moze byc na przykladzie tego alkoholizmu. X ja mam tak, ze moj ojciec jest glupim pijakiem, upija sie w momentach, gdy nie powienien, bywal bardzo agresywny. moj maz owszem pij alkohol codziennie, ale nigdy nie pije w momentach kiedy nie powinien i nigdy nie jest agresywny. x zreszta pewnie kazda sytuacja jest inna.

Gość ascsc
u mnie nieprawda. Mialam 3 facetow - powazne zwiazki, zaden nie mial problemuz alkoholem, a moj mazjak wypije piwo raz na ruski rok to jest wielkie cos...ja wlasnie przez ojca szukalam podswiadomie szukalam facetow bez problemu alkoholowego. znam te teorie i ja jestem dowodem na to, ze to bzdura

Gość to już wiemy czemu
Ci tzw. dobrzy faceci mają coraz trudniej znaleźć partnerkę.

Gość myślę, że dużo w tym prawdy
Jestem DDA i na grupie wsparcia dla takich, jest sporo kobiet z mężami alkoholikami. 50 % dzieci alkoholików ma skłonność do stania się alkoholikami w przyszłości.... Ci partnerzy pewnie też mieli rodzica pijącego.... v Nie chodzi tylko o branie sobie alkoholika, ale chodzi o jakiś system zachowań potencjalnego kandydata, różne nałogi, hazard, słabość do zmieniania kobiet, imprezowanie, nieodpowiedzialność w pewnych kwestiach, egoizm wobec kobiety i tzw. cwaniactwo. v Wiele DDA wybiera niewłaściwych partnerów, bo mają złe wzorce i nie wiedzą, jaki powinien być właściwy mężczyzna dla nich. Nie mówiąc już o problemach ze związkami w ogóle, lęku przed bliskością, lęku przed odrzuceniem. v Jeśli taka osoba ma świadomość, czego nie chce kopiować to ma szansę wybrać właściwą osobę. No i DDA często idą w skrajności, albo bardzo podobny do ojca lub totalne przeciwieństwo... Ale musicie pamiętać, że pewne schematy powtarzają się co drugie pokolenie.... ważne by nie przeginać ze skrajnościami...

Gość gdzie jest autor ka ??
??