Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajaoo00

czy kobieta po 40 jest stara?

Polecane posty

Gość kajaoo00

zastanawiam sie sie czy to stary wiek czy taki sredni?

Gość paniusia 66666
Nastolatkom wydaje się stara. Ona sama czuje się młodo. Średni wiek - to dobre określenie.

Gość znam sie na rzeczy
40 lat to druga mlodosc chociaz trwajaca tylko maks 10 lat bo pozniej menopauza i po zawodach, zaczyna sie starosc i kazdy rok jest jak 5 lat wczesniej

Gość Mam 40
Nie uwazam ze jestem stara. To kwestia jak wygladacie, jak sie czujecie, jak ubieracie. Cały czas jestem szczupła, mam gęste długie włosy :)

Gość taajjjnnnnnnnnnn
Jest.

Gość Moze twoja
Moze twoja matka po 40 jest stara

Gość kiedyś coś
:D W oczach przedszkolaka z całą pewnością tak :D

Gość 234567890pokjn
Witam moim zdaniem wszystko zależy od kobiety. Przede wszystkim jak wyglada, bo można w tym wieku wyglądać jak babcia a równie dobrze jak kobieta po 30-stce, ewentualnie na swoje lata. Jeśli kobieta dba o siebie i nie mam na myśli tylko pięlęgnacji ciała ale także uprawianie sportów, zdrowe odżywianie to to zawsze zaowocuje. Spory wpływ na jej wygląd ma także życie - dotychczasowe nałogi, stresy, ilość przespanych godzin a także genetyka. Na drugim miejscu jest jej mentalność, jeśli sama kobieta czuje się staro to też widać. Wiadomo że uśmiechnięta, radosna, tryskająca radością i kobiecością pani 40 plus może sprawić że otoczenie ją odmłodzi. Moim zdaniem to kobieta która ma jeszcze przed sobą dobre 10 lat. Bardziej wiek 50 plus kojarzy mi się z powolnym starzeniem się.

Gość gość
Ta ktora o siebie dba nie wyglada staro, te spasione, obwisle, z defektami np szpecacymi piegami na ciele, przebarwieniami,widoczna siwizna I niedomyte sa juz stare

Gość gość
Jesteśmy na tyle stare na ile się czujemy. A wmawianie kobietom że mając 40 lat są starymi rurami to tylko po to by im dopiec. Najczęściej tak twierdzą zakompleksieni frajerzy którym już nie staje.

Gość gość
Czujecie I wygladacie oraz pachniecie

Gość gość
Stara? 40-stka to średni wiek. Mając te lat a masz już na tyle doświadczen życiowych, że wiesz czego oczekujesz od życia i od siebie.I jednocześnie jesteś jeszcze na tyle młoda aby dążyć do spełniania swych marzeń, na które już cię stać. Zmiany które w nas zachodzą(zmarszczki, siwizna, mniej jędrne ciało) należy zaakceptować, ale trzeba też dbać bardziej o siebie,aby szybko nie postępowały.

Gość gość
2/3 zycia za 40 ą, przy dzisiejszych statystykach wiek sredni mocno zaawansowany

Gość gość
Nie pleć bzdur. Statystycznie kobiety żyją średnio 82 lata a mężczyźni 74!!! Więc 40 u faceta to ponad połowa życia a u kobiety niespełna połows. I kto tu ma zaawansowany wiek?

Gość gość
Dla faceta przed 50ką kobiety z czwórką z przodu są bardzo atrakcyjne

Gość gość
80 lat to zyja ale roczniki waszych dziadkow, pra..., a nie obecne 40, ktore czesto sa zniszczone przez wspolczesne czasy, a faceci to glownie zawaly juz od 40

Gość gość
Facet przed 50 uwaza za atrakcyjne 30 latki, a nawet mlodsze, a nie po 40

Gość gość
Słuchaj, jestem po 40-stce. Trzymam się całkiem nieźle. Czy jestem zniszczona współczesnymi czasami? Fizycznie z pewnością nie. Może bardziej psychicznie. Ale...Pooglądaj sobie stare zdjęcia, choćby fotografie na nagrobkach, jak wyglądały pokolenia naszych dziadków za młodu. Przerazisz się, po 30tce wyglądali jak obecni 50latkowie!

Gość gość
Zdjecia na grobach zawsze sa nieudane, dawne czasy,technika sluchaj technika, byli zdrowsi, dluzej zyli, wygladali naturalnie.

Gość gość
Nie zgodzę się co do wyglądu. Może byli zdrowsi, ale bardziej zaniedbani, zniszczeni pracą. Dawniej głównie pracowało się fizycznie, w polu, w fabrykach, ludzie dojeżdżali rowerami na przystanki pks. Znam te realia z autopsji rodziców i dziadków . Pamiętam jak nawet dzieciaki nie szły do szkoły na czas wykopków, żeby pomóc. teraz dzieci nawet chyba nie wiedzą skąd się biorą ziemniaki :) Tak więc obecni 40 latki i 40latkowie to są ludzie w kwiecie wieku, na s,czytach swych karier zawodowych, raczej zadbani, nierzadko "odmłodzeni";)

Gość gość
Byli zdrowsi, a za zdrowiem idzie wyglad, kto jezdzil na rowerze mniej zawalowciw I na wykopki, nie kazdy, prazyl sie na sloncu to nie mieszkancy miast. Zdrowsze warunki zycia I srodowisko. Ja znam 40 l zazwyczaj z nadwaga I przedwczesnymi zmarszczkami oraz chorobami cywilizacyjnymi

Gość gość
Zazwyczaj z brzuchami, lysi siwi I starzejacy sie sa ci na stanowiskach. Ci nie pozyja do ok 70 max