Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrysjaa

Czy mogę być w ciąży ?

Polecane posty

Gość patrysjaa

Witam was dziewczyny :) mam do was pytanie ponieważ musze się poradzić. Od 3 miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne Kontracept ( teraz w maju zaczęłam 3 opakowanie ) Zażywałam codziennie wszystkie, lecz niestety w kwietniu podczas brania tabletek zdarzyło mi się nie wziąć ich o ustalonej godzinie (max 1,5 h później) i wymiotowałam 2 dni gdyż dopadła mnie grypa jelitowa. Trochę żałuję, bo uprawiałam seks z moim partnerem 31 na 1 maja nie czekając na 3-cie opakowanie, fakt faktem następnego dnia dostałam okresu obfitego, jednakże przez tabletki jego cykl zmienia mi się i nie trwa już 7 pełnych dni tylko 4-5. Niestety, teraz bardzo boli mnie brzuch a okres już mi się skończył znów po 4 dniach, poza tym naczytałam się o tym że można mieć okres podczas ciąży, czy myślicie że tabletki mogły mnie nie ochronić ? proszę o radę :(

a byl w tobie wytrysk? jak nie, to nie powinnas sie martwic ciaza, na poczatku brania tab moga byc takie zaburzenia miesiaczkowania, do gina idz

Gość patrysjaa
wytrysk był, ale ginekolog mi mówił że już po 1-wszym opakowaniu mogę spokojnie uprawiać seks bez prezerwatywy. Co prawda podczas choroby tabletka zdążyła się wchłonąć i miałam okres planowo

Gość patrysjaa
MAMA2013LUTY gratuluję :)

a czego żałujesz? Sexu ;) Poważnie: półtorej godziny to nie problem.

Gość patrysjaaaa
gdybyś wyraźnie czytał to 1,5h spóźniłam się z wzięciem tabletki więc żegnam :)

Gdybyś wyraźnie czytała: 1,5 godz. to nie problem

Okres Ci się zmienił ponieważ w trakcie brania tabletek antykoncepcyjnych nie ma owulacji i krwawienie miesięczne wynika tylko z tego,że robisz przerwę w braniu tabletek (czyli spada w organizmie poziom estrogenów i to wywołuje tzw krwawienie zastępcze, a nie normalny okres jak po owulacji) - dlatego te krwawienia są zazwyczaj krótsze, mniej bolesne i mniej nasilone. Bardzo mało prawdopodobne, abyś była w ciąży - ale żadna metoda nie daje 100% pewności (poza abstynencją:)).