Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoswiadczona mamunia

Jak podajecie zupki i kaszki dzieciom? Lyzeczka czy butla?

Polecane posty

Ja karmie dziecko lyzeczka, wiadomo zajmuje to wiecej czasu ale co ide do tesciowej to truje mi ze dziecko sie nie naje, ze wiecej jest na sliniaczku, zebym sprobowala dac do butli itp. Szczerze mowiac rzygac mi sie tym chce.

Od zawsze łyżeczką. Z butli tylko mleko i to zaraz muszę odstawić, a jeszcze żebym musiała teraz kaszkę uczyć łyżką jeść to już całkiem masakra by była.

Gość mama dwóch dziewczynek
Ja karmiłam tylko łyżeczką, moje córki były tylko na piersi, smoków i butelek nie tolerowały, jak wprowadzałam posiłki to od razu łyżeczką.

Gość mama007
łyżeczką. Nawet, jeśli na początku prawie wszystko ląduje poza buzią, to w końcu się nauczy. Mój synek ma ponad 9mies i bardzo ładnie je, czasem nawet śliniak nie byłby potrzebny. Kaszkę butlą tylko na noc dostawał, jak już zasypiał. Moja teściowa też się "chwaliła, że jej syn jak miał 3,5! roku, to mu zupę przez smoczek z wielką dziurą dawała. Jak zapytałam, dlaczego, to odpowiedziała, że łyżeczką to za dużo czasu. Ręce opadają.

Moja to samo mowi, ze teraz jest inne wychowanie itp. Robi miny ze mam juz tego dosyc. A musze wlasnie sie pochwalic, ze moja mala ma prawie 6 miesiecy i czasem tez nie potrzebuje sliniaczka bo tak ladnie je. Ona mi mowi zebysmy jej najlepiej dali noz i widelec.