Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_Olka

ćwiczenia po porodzie

Polecane posty

Gość mama_Olka

Witam drogie mamy:) Obecnie jestem 3 tyg po porodzie naturalnym. Bardzo szybko doszłam do siebie, nie krwawię już od 2 tyg, samopoczucie ok, nie odczuwam spadku formy itp. Mówi się że teoretycznie można zacząć ćwiczyć dopiero po 6 tyg, ja zapalnowałam sobie że jutro wróce do ćw sprzed ciąży. Codziennie poświecałam 2h na ćwiczenia. Rower, skakanka i ćwiczenia z Ewą Chodakowską. Na początek chcę wprowadzić tylko te 45 min z Ewą. mówie tutaj o ćwiczenia killera i skalpel, jest to dość intensywny trening. Zależy mi żeby pozbyć się tej skóry na brzuchu i wzmocnić ciało. Do swojej wagi już doszłam dawno. Karmię synka piersią, ściągam w większości mleko i podaje w butelce. Mam b duzo pokarmu, Słyszałam ze intensywne ćwiczenia mogą wpłynąć na jakoś pokarmu i zmniejszyć jego ilość czy to prawda? I czy możliwe żebym zaczęła znowu krawiawić, albo mimo braku już krwawienia dostała jakiegoś krwotoku? Boję się trochę tego... Ale oprócz codziennych spacerów 40-60min brakuje mi tej aktywności sprzed ciąży...

Gość yukki
A powiedz nam kochana po cholere mleko do butelki wlewasz? Krwawić przestałaś po tygodniu od porodu? No nie wiem czy to takie normalne. Tak intensywne ćwiczenia maą wpływ na laktację. Musisz mieć super spokojne dziecko, że masz ochotę i czas na gimnastykę uż 3 tyg po porodzie

jesteś pewna, że mięśnie brzucha już się zeszły? że krocze się wygoiło? potwierdził Ci to ginekolog? w połogu można przestać krwawić szybko, a potem krwawienia moga powrócić...skonsultuj się z lekarzem lepeij

Gość mama_Olka
Owszem synek jest b spokojny, je i spi póki co :) Mleko odciagam bo tak szybciej maly sie najada a i ja moge wiecej w domu zrobic, Dzisiaj byłam u lekarza i badał mnie krocze sie zagoiło. Nie bylam nacinana.

no masz... to czemu nie zapytałaś od razu lekarza o ćwiczenia?

Gość mama_Olka
Pytałam stwierdziła ze skoro dobrze sie czuje to ok. Ale czytam w necie coraz wiecej na ten temat i juz sama nie wiem;/

Gość Oliwia232
Ćwiczenia po porodzie naturalnym to kwestia w pełni indywidualna. Wszytko zależy od tego jako przebiegł poród i jak się czuję mama. Z resztą polecam przczytać bardzo ciekawy artykuł właśnie na temat aktywności fizycznej po porodzie: http://aktywnoscfizyczna.wordpress.com/2013/06/14/aktywnosc-fizyczna-po-porodzie-naturalnym/ . Fajnie wyjaśnia najważniejsze kwestii dotyczące tego tematu.