Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przyszła Mama 234

Zaświadczenie do becikowego

Polecane posty

Gość Przyszła Mama 234

Kiedy należy załatwić zaświadczenie potwierdzające opiekę lekarską ciężarnej od 10 tygodnia ciąży? Czy informację o dochodach wystarczy odebrać ze skarbowego?

Gość ja dostalam
Zaświadczenie od lekarza na ostatniej wizycie przed porodem. O dochodach to z urzędu skarbowego za 2011r.

ja zalatwilam pod koniec ciazy a nawet sami pani doktor mi tak dala :) a po co info o dochodach? to kazdy dostaje kto zaczal chodzic do lekarza przed kotryms tam tyg :)

nie każdy dostaje bo teraz nie można przekrażać jakiegoś tam dochodu. ok 1900zł na członka rodziny- proszę mnie poprawić, bo dokładnej kwoty nie podałam tylko cos koło tego o ile się mylę. W dodatku z tego co tu ostatnio ktoś pisał osoby, którym nalezy się rodzinne mogą składać o drugie 100zł tylko zielonego pojęcia nie mam jak to sie prawidłowo nazywa ten zasiłek... cóż brak mi wiedzy w tym temacie, bo się totalnie nie interesowałam tym.Może ktoś bardziej obeznany pomoże i uzupełni moją wypowiedź?

aaaa :) to ja nie wiedzialam albo nie bylo jeszcze czegos takiego :) a to jest drugie takie becikowe ze jesli rodzina jest biedna tzn mamaly dochod to dostaje drugiego 1000 :)

Mammusia no to właśnie jest takie drugie becikowe tylko ono teraz jakoś sie inaczej nazywa- nie wiem, bo ono mnie ni dotyczy więc nawet się nie orientowałam, ale wiem, ze mamy tu gdzieś o tym pisały, tylko nie wiem gdzie... pamiętam, że jak starsza się rodziła (7 lat temu) to było własnie to becikowe dodatkowe dla ludzi o dochodach nie przekraczających 500 ileś złotych (teraz ta dolna granica wynosi chyba ponad 600 bo to jakoś idzie z najniższa krajową w góre) oraz ten dodatek obejmował chyba samotne matki... kurcze no mimo najszczerszych chęci to tu nie pomogę bardziej. Wiem tylko, ze coś takiego jest.