Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OptiitpO

Szczepienia niemowląt

Polecane posty

Gość OptiitpO

Jestem świeża mamą i zastanawia mnie sprawa szczepień. Może ktoś doświadczony będzie mi mógł pomóc. Na jakie płatne szczepienia dzieci się zdecydowałyście i dlaczego ? Jakie były koszty ?

Gość tralala xxx
Szepiłam dzieci szczepionka skojarzona koszt ok 130-175 zł . nie pamietam .Przeciw Hib itp 5 w 1 lub 6 w 1 .Dlatego zeby zaoszczedzic dziecku bólu i nie latac co chwilke z nim na szczepienia

Gość tralala xxx
Powikłania moga byc przy kazdej szczepionce a nie zaczepienie dziecka naraz go na gorsze skutki .Szczepionka nie chroni w 100 % ale łagodniej dziecko przechodzi niektóre osoby dla mnie trzeba byc kompletnym debilem by nie zaszczepic dziecka w ogóle

Gość mama dwóch dziewczynek
ja szczepiłam 6w1 i uważam, że to dobre rozwiązanie, w kwestii szczepień obowiązkowych; z dodatkowych z czystym sumieniem polecam Ci szczepienie przeciwko rotawirusom - u nas niestety rota atakuje co roku i mała już 2 razy złapała i znosi dużo lepiej niż starsza córka /nieszczepiona/. Na prawdę warto, a szczepienie jest doustne, więc nawet nie boli.

Gość tralala xxx
P.s przepraszam za błedy cos mi klawiatura dzis szaleje :P

Gość OptiitpO
Dzięki za odpowiedzi. A co sądzicie o pneumokokach ? O rota tez słyszałam, że warto. Czy te skojarzone należy powtarzać, czy to jednorazowa akcja ?