Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czarna79x

aborcja,eutanazja,ateizm

Polecane posty

7 miesięczny noworodek ma prawie 90% szansy przeżycia po urodzeniu bez wsparcia zaawansowanej medycyny a więc potrafi i to robi, 5 miesięczne dziecko bez wsparcia medycznego nie przeżyje. 6 miesięczne raczej też. To jest kryterium uznawane przez wiele krajów jako granica dopuszczalności. Pisałam już kilka razy, że jestem przeciwna aborcji w tym terminie, ale aborcja w 1.trymęstrze to zupełnie co innego. A poza tym wiele kobiet rodząc dzieci obarcza konsekwencjami tego porodu nie tylko siebie, ale i dzieci, które już ma. Dlaczego dobro embrionu jest ważniejsze od dobra dzieci już żyjących?

Gość jestem za abrocją
mam swoje ciało i jesli coś w nim rośnie mam prawo się tego pozbyć

Gość dskfsn vdsk popieram
każdy niech decyduje o sobie kiedy już w danej sytuacji będzie

czarna79x czarna79x@tlen.pl'; ludzie chca decydowac o zyciu innych,uczylam sie boilogii i wiem,ze kilkutygodniowa ciaza to jeszcze nie czlowiek.teraz zaczyna sie caly cyrk,skoro kosciol twierdzi inaczej to dlaczego nikt nie pochowa np.2 miesiecznego plodu?komedia jaks co?hmm ja jestem ateistka i wierze w nauke a nie jakies czynniki niematerialne typu dusza.i znowu ten ateizm... xxx nie wiem po co mieszasz w to kosciół? Rozmawiamy jako osoby świeckie:classic_cool: mnie na biologii nikt nie mówił ze jestem człowiekiem dopiero po 12 tyg. ciązy:P teraz ty wklejasz propagande:classic_cool: Prwda jest taka że człowieka zabijac nie wolno i nie ma to znaczenia jakiego jestes wyznania i czy w ogóle masz wyznanie:) ale poki co żaden mądry nie ustalił faktu braku człowieczenstwa w jakimś tam okresie ciązy:classic_cool:

Innymi słowy - dlaczego usunięcie embriona, który jeszcze nie ma wykształconego układu nerwowego w pełni, a więc siła rzeczy nie odczuwa bólu jest moralnie gorsze od zmuszanią żyjących już dzieci do życia w gorszych warunkach?

A poza tym wiele kobiet rodząc dzieci obarcza konsekwencjami tego porodu nie tylko siebie, ale i dzieci, które już ma. Dlaczego dobro embrionu jest ważniejsze od dobra dzieci już żyjących? xxx a to kobieta o tym mysli jak juz sie bzyknie czy moze ma troche wczesniej przemyslenia?:classic_cool: Nie chciałam wiecej dzieci niz mam podjełam świadomą decyzję aby poddac sie zabiegowi bo zadna antykoncepcja nie była u mnie wskazana:classic_cool: zabieg poniekąd równiez zakazany:P Najpierw myslę

ja jestem ateistka i wierze w nauke a nie jakies czynniki niematerialne typu dusza.i znowu ten ateizm.. x Kurwa tak tez sie nie da jestem ateistą i wierze w dusze milosc i sex W nauke nie wierze akurat bo co chwila uczą czegos innego najbardziej wierze, ze jezeli zajrze do innego topika to mi znowu stanie I zapomne ze po smierci wszyscy z tego forum pujdą do piekla

-jasne ze brnac-prosze bez wulgarnych slow,jestesmy tu po to,zeby wymienic poglady w kultularny sposob.dziekuje.

A jeżeli sterylizacja byłaby większym obciążeniem dla organizmu niż wczesna aborcja? A jeżeli nie stać cię na sterylizacje? Wracam do punktu wyjścia- ludzie biedni nie maja prawa zachodzić w ciążę? 16 też musi urodzić dziecko bo miała pecha i urodziła się w rodzinie, w której uświadomienie jej było pozostawione szkole? Czy może za wczasu powinna sobie podwiązać jajniki?

mam swoje ciało i jesli coś w nim rośnie mam prawo się tego pozbyć xxxxx klimaty trochę jak z " obcego " :D

nei_nei A jeżeli sterylizacja byłaby większym obciążeniem dla organizmu niż wczesna aborcja? A jeżeli nie stać cię na sterylizacje? Wracam do punktu wyjścia- ludzie biedni nie maja prawa zachodzić w ciążę? xxx wiesz?:) znam przypadek alkoholiczki, której lekarz przy piątej ciazy zaproponował podwiazanie i sie nie zgodziała:D🖐️ Nie ma wpływu żadnego sterylizacja na moj organizm:) i jest kwotowo na poziomie cen za aborcje;)

Właściwie wynika z tego, ze powinniśmy profilaktycznie sterylizowac wszystkie kobiety, które nie osiągają zarobków na poziomie średniej krajowej, bo wiadomo, ze większość z nich się nie zabezpiecza regularnie :P natomiast regularnie uprawiają seks :P

Wracam do punktu wyjścia- ludzie biedni nie maja prawa zachodzić w ciążę? x jezeli znajdą bogatego sponsora to mogą biede nalezy eliminowac

nei uwazam ze sterylizacja powinna byc dozwolona, przynajmniej dla kobiet w okreslonym wieku i po 2-3 porodach :)

"wiesz? znam przypadek alkoholiczki, której lekarz przy piątej ciazy zaproponował podwiazanie i sie nie zgodziałaiążę?" I I co? Z powodu jednego przypadku chcesz zakazać wszystkim?

Gość hello ludziska
Nie moge słuchać tekstów ze kobiet nie stać na pigułki, no ludzie są pigułki za które zapłacisz 7.14zl i masz spokój aż na 3 miesiace. Wystarczy powiedzieć swojemu lekarzowi o problemie z kasa, jak normalny to przepisze tanie.

a gdzie napisałam że chce?:) mnie dzisiejsze prawo odpowiada:classic_cool: i przynajmniej opieram swoje poglady na prawdziwych doświadczeniach:P a nie na jakis wypocinach pseudonaukowych:P

A może ustanowić prawo które zezwala na eutanazję biednych? To by uprościło sprawę;) Koniec tych pseudointelektualnych wywodów, idę katalogować kolekcję kutasów z maili;)🖐️

Gość lumpak
lkoi

hello ludziska Nie moge słuchać tekstów ze kobiet nie stać na pigułki, no ludzie są pigułki za które zapłacisz 7.14zl i masz spokój aż na 3 miesiace. Wystarczy powiedzieć swojemu lekarzowi o problemie z kasa, jak normalny to przepisze tanie. xx koszt spręzynki tez nie jest jakiś nieosiągalny a ma sie spokój na 5 lat:)

dark_ side---> masz jakieś nowe?:classic_cool:🖐️

dark nie idź, chciałam wam dziewczyny podsunąć basen z olejem i zaprosić do środeczka ;) albo kisiel?:-o

Gość jasne eeee
tylko za te 7zl , zniszczysz sobie wątrobę,

eee:O dark coś ty taka monostatyczna?:O

Mam nowe, ale wszystkie są jednego faceta. xxx zazdroszczę:-o ciągle jest przy Tobie:( jak Ty to robisz?

Kisiel chętnie, malinowy proszę:P Zakładam już kostium kąpielowy, albo nie...zjem topless.

Poza tym V odnoszę wrażenie, że w twoim świecie żyją jedynie wykształcone, świadome siebie kobiety, które 5 razy myślą zanim coś zrobią. Ale życie chyba nie jest takie piękne i jak pewnego dnia spojrzys w bok, to się przekonasz, ze oprócz uśmiechnietych kobiet na wysoki połysk za rogiem zaczyna się świat slumsów. Ludzie biedni, niewykształceni nie myślą o profilaktyce, nie biegają po klinikach by dowiedzieć się o najnowszych metodach sterylizacji, czasem prezerwatywa to za duży wydatek. Zakaz aborcji nie dotyka bogatych - wsiadasz w samolot i następnego dnia jest "po klopocie" - a trudno oczekiwać, ze dla naszego widzimisię inne państwa zmienia prawo. Zakaz aborcji dotyka najbardziej te tzw "patologię" - która jak jej nie pozwolisz na skrobankę, to udusi dziecko pepowina. Albo kupi w internecie jakiś środek a potem się wykrwawi w łóżku. A w najlepszym przypadku pójdzie zrobić aborcję nielegalnie, w byle jakich warunkach. Nie da się tego zatrzymać, bo kobiety usuwaly ciążę odkąd tylko miały te możliwośc.