Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malutka93

Jak schudnąc...Pomocy !

Polecane posty

Co mam zrobić aby schudnąć. Mam 20 lat, 163 cm wzrostu i ważę 75kg. Próbowałam już różnych ćwiczeń i nic to nie daje. Nie jem słodyczy ( w ogóle ) bo ich nie lubię. Herbaty nie słodzę w ogóle odkąd pamiętam a kawa tylko jedna łyżeczka cukru. Jem normalnie, od niedawna piję wodę niegazowaną i powiem że lepiej się czuję. Bo przez parę ładnych lat piłam tylko i wyłącznie wodę gazowaną. Proszę o pomoc

Gość Zolek2
Czasem są to uwarunkowania rodzinne. Jeśli ktoś w rodzinie jest przy kości to musimy liczyć się z tym samym i nie zawsze mamy na to wpływ. Jednak jeśli jest inaczej to może zwróć uwagę na to co jesz na co dzień. Dowiedz się jaką masz grupę krwi i zacznij jeść zgodnie z własną grupą krwi. A przynajmniej postaraj się wyeliminować niektóre ze składników, które mogą być przyczyną większej wagi. Najważniejsze, żeby odchudzanie było racjonalne i zdrowe, więc nie warto wierzyć w metody, gdzie jesteśmy wstanie schudnąć parę kg w ciągu kilku tygodni, bez żadnej większej aktywności fizycznej. Jak skutecznie i zdrowo odchudzać się? http://suplementyheleny.pl/schudnij-zdrowo/

Gość e-garderobacom
Zmierz za pomocą kalkulatora gdzies w necie ile potrzebujesz dziennie kalorii i staraj się poprostu jeść mniej niż masz zapotrzebowanie kaloryczne. Ilość kalorii w produktach możesz obliczyć np. tu: http://e-garderoba.com/zdrowie/kalkulator-kalorii.html

Zaczęłam dietę trzy posiłki dziennie i dużo wody niegazowanej. Rano jem dwie kanapki normalnego chleba po południu normalny obiad ( oprócz fasd food ) i przed godziną 18-nastą jedną kanapkę. Chyba ,że jestem jeszcze w ciągu dnia głodna to zjem jakieś jabłko i nic więcej. Czy taka dieta w moim przypadku jest zdrowa ? I czy to nie będzie efekt jojo ? Proszę o odpowiedź

Gość gość
W nawiązaniu do ostrzeżenia zamieszczonego na stronie www.przelomwodchudzaniu.pl chcielibyśmy sprostować kilka istotnych aspektów w nim poruszonych. Na początku wiadomości czytamy " Na świecie istnieją tylko dwa urządzenia medyczne wykonujące zabiegi kriolipolizy - LipoCryo oraz Zeltiq ", jest to niestety nie prawda, ponieważ aby mówić o kriolipolizie, muszą być spełnione co najmniej 3 warunki konieczne do jej zajścia: • podciśnienie (głowica zasysa fałd skóry, ogranicza tym samym przepływ krwi w obszarze zabiegowym, co skutkuje lepszym odprowadzeniem ciepła - schłodzeniem tkanki), • ujemna temperatura zabiegowa i obecność membrany przeciw zamrożeniowej (porównanie użycia membrany przeciw zamrożeniowej do założenia kożucha wchodząc do kriokomory jest błędne, ponieważ ujemna temperatura nie świadczy o mrożeniu tkanki, lecz o szybszym i skuteczniejszym odprowadzeniu z niej ciepła. Na tak zwany "chłopski rozum" jak mamy temperaturę ciała około +36oC i temperaturę głowicy +3oC różnica temperatur jest tylko 33oC, w momencie kiedy głowica osiąga temperaturę -8oC, różnica ta wzrasta do 44oC, co znacząco przyspiesza sam proces chłodzenia oraz potęguje jego efekt, który przestaje być powierzchniowy - sięgamy głębszych warstw tkanki tłuszczowej), • czas zabiegu - minimum 52 minuty (przy założeniu, że temperatura zabiegowa jest na poziomie -8oC, uczeni z Cambridge wykazali, że aby w ogóle mówić o indukowanej zimnem apoptozie adipocytów, potrzebne nam są 52 minuty aktywnego chłodzenia (odprowadzania ciepła) z tkanki tłuszczowej, więc rezultaty urządzeń, których zabieg jest krótszy niż 52 minuty poddaję w wątpliwość... Porównując urządzenia LipoCryo do protoplasty metody odchudzania zimnem - Zeltiq'a popełniamy duży błąd. Przede wszystkim, przedstawione przez nas warunki niezbędne do uśmiercenia adipocytów niestety nie występują w zabiegach urządzeniem LipoCryo. Producent chcąc "podpiąć się" pod sławę i renomę Amerykańskiej firmy Zeltiq, nie mówi wszystkiego. Urządzenie Zeltiq bowiem pracuje ujemną temperaturą, używa zabezpieczenia membraną przed odmrożeniem oraz czas jego zabiegu to 60 minut. Fakt, iż wiele jest chińskich urządzeń, które zalewają nasz rynek jest oczywisty. Ale stwierdzenie, że LipoCryo jest tak dobre jak Zeltiq i tylko te dwa urządzenia potrafią uśmiercać komórki tłuszczowe zimnem, jest wielce przesadzone. Zespół Shar-Pol