Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elajna:)

pokoj dziecka

Polecane posty

Hej Mamusie:) mam pytanie:) za niecałe 2 tygodnie przeprowadzam sie do własnego mieszkanka i chcę urządzić synkowi pokoik. Tylko ten pokoik jest bardzo malutki nie wiem dokładnych wymiarow ale coś 2m (2,20) na 3m (może 3,5). Ten pokoik jest bardzo nieustawny bo na jednej ścianie (tej krótszej) są drzwi a na ścianie na przeciwko jest małe okno. Jakie lóżko by pasowało w takim pokoju? najlepiej jakieś rozkładane gdyby ktoś miał spać u niego. Dodam ze syn ma 4,5 roku. Macie jakieś pomysły?

up

Gość takie moje zdanie jest
A może te co są że masz łóżko takie zwykle a w razie potrzeby wysuwasz dolną część i masz dwuosobowe. Jedna osoba śpi wyżej a druga niżej. Albo jakąś zwykła mała sofe

myślalam o takim łóżku ale jakoś nie bardzo mi sie podoba...:( mamy kupioną sofę 2 osobową ale jest zdecydowanie za duża i zajmie wiekszość pokoju..:( i musze kupić coś innego!

Gość moje zdanie jest takie.
Ja myślę, że kup małe łóżko, normalne jednoosobowe. Jakby ktoś miał spać u neigo, to kup materac. Bez sensu zagracać pokój i zastawiać dużym łóżkiem tylko dla pojedynczych okazji.

w sumie to materac mam w domu i to nawet dwa:) więc chyba masz racje...najlepsze bedzie jedno osobowe:) tylko ja tak lubie czasami z nim spać...:(

Gość sagaterra
porządne łóżko to podstawa, normalnej wielkości, do łóżka duża szuflada, do której można włożyć duży materac, idealny przy gościnnym spaniu, albo trzymać w niej zabawki. Też robiłam mały pokój i myślałam o małym łóżku, ale siostra mi przypomniała o wspólnym czytaniu wieczornym, o sytuacji, gdy moja mała będzie chora i będzie można się do niej przytulic wieczorem itp. Ja sobie zamówiłam takie łózko z dodatkową szufladą, a przy okazji zrobili mi projekt mebli do pokoju i teraz mam super, wszystko się mieści a na podłodze cały czas jest sporo miejsca. I nie kosztowało mnie to fortuny, w przyszłości dokupię jeszcze biurko, bo teraz moja 5 latka woli stolik lub dywan do zabawy.

Gość sagaterra
zapomniałam, zrobiłam drewniane łózko na materac 90x200cm, do szuflady mieści mi się materac 80x180cm

Gość anka324
a gdzie te meble robiłaś?

Gość alek78
Mimo niedużej powierzchni lepiej kupić tradycyjne łóżko i specjalny materac. Watro pomyśleć o materacu, który będzie wygodny i będzie zapewniał właściwe podtrzymanie kręgosłupa. Osobiście polecam Ci http://lozka-materace.pl/pl/c/Materace-Termoelastyczne/8 materqac termoelastyczny.

Gość berkaa
bardzo duży wybór materacy dla dziecka masz na http://amadu.com.pl/30-materace-dzieciece - poczytaj sobie o właściwościach poszczególnych i wybierz to czego dziecko będzie potrzebować, ja mam jeden z modeli antyalergicznych i sobie chwalę