Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prognozy pogody to głupota!

PROGNOZA POGODY - czy was też to tak wkurza? Powinni tego zakazać!

Polecane posty

Czy was też tak wkurza prognoza pogody? Przecież ona się nigdy nie sprawdza!!!!!!!!! ale od jakiegoś czasu to jest po prostu totalny absurd:o Oni nie potrafią prognozować pogody na 24 h do przodu! Przecież to jest jakaś kpina:O I jeszcze bezczelnie mówią o 95%-ach sprawdzalnosci:O Mam wrażenie, że prognozy pogody zrobili żeby kilka głupich panienek miało pracę, mogły wyjsć, szczerzyć zęby i przez dwie minuty kłamać, że "jutro będzie cieplej":o Ostatnio zapowiadali od poniedziału do czwartku deszcze, podczas gdy na niebie nie było ani jednej chmurki:/ Innym razem z moim mieście miało być słońce i 20 stopni, było 13 i lało, a co lepsze pogodę zapowiadali o 9 rano na ten właśnie dzień i ta durna baba szczerzyła zęby, że na południu jest teraz słonecznie i 20 stopni,...no ręce opadają. Wczoraj sparwdzałam pogode na dziś i opady miały wynosić 0,1 mm, dziś wchodzę i zmienili na...13 mm! Normalnie szlag mnie trafia! Czy tylko mnie doprowadza do szału takie coś? Powinni zakazać pogody i tyle!

Gość lubieJapka
racja,u nas w zachodniopomorskim też zero sprawdzalności.

Gość spoko loko
Tez tak uwazam, prognozy pogody sa po to zeby ładne panienki i ładni panowie mieli prace i zgarniali po kilka lub kilkanascie tysi za głupie usmiechy.

Gość xcdfvgbhnjmk,lv
Ja pomorskie. Dzisiaj miało lać, miały być burze a ja ..... opalam się na tarasie :o bo odwołałam grilla u rodziny przez te BURZE i przełożyłam na piątek, bo ma być według pogody upalnie a pewnie będzie lało :o i ch00y, grilla nie będzie.

Gość spoko loko
a najbardziej wkurzaja mnie pogodynki z tvn24

Gość oh autorko, nawet nie wiesz
ile razy pomyślałam o tym, co Ty :D Dokładnie - powinni tego zakazać, a w razie jakichś groźnych zjawisk atmosferycznych typu ulewy, gradobicia czy tornada powinni po prostu ostrzegać o tym w serwisach informacyjnych. Kpina to określenie idealne.

Gość hghfhhh
przeciez cegielska kiedys powiedziala na antenie ze to jak wrózenie z fusów...

ja rozumiem, że zapowiadają bezchmurnie i 20 stopni, a jest kilka chmur i 18, ale bez przesady, żeby mówili, że TERAZ jest 20 i słońce podczas, gdy właśnie leje i jest 13 stopni:( najchętniej bym ich wszystkich wywaliła z roboty bo ich praca nic nie wnosi, oprócz wkurzenia:/

Gość oh autorko, nawet nie wiesz
no właśnie. Co innego rąbnąć się o 3 czy 4 storpnie i umiarkowane zachmurzenie (w końcu do PROGNOZA), ale zupełnie czym innym jest zapewnianie na antenie, że będzie 25 stopni i pełnia słońca, podczas gdy mam za oknem niebo całe w chmurach, ciśnienie jest tak wysokie, że miażdży mi łeb i tylko patrzeć, aż lunie :o Jestem ciekawa, czy ci prezenterzy czują jakiekolwiek zażenowanie, kiedy stoją znów przed kamerą i mówią z uśmiechem od ucha do ucha, że trafili z prognozą jak kulą w płot (tak jak było po majówce). Pewnie zera na ich kontach skutecznie rekompensują im to poczucie wstydu.

Gość no załamać się można z taką
prognozą, zapowiadali mżawkę jeszce wczoraj wieczorem, a dziś wchodzę na tą samą stronę i jest zapowiedziena wręcz ulewa:(

Gość sama prawda z tymi prognozami
:O

Gość upppppppppppppppppp
.

Gość na TVN meteo nie potrafią prze
Widziec nawet na pół dnia. Jrbane nieudacznika. Chodzą tylko te całe śmieszne podstarzale pogodynki bez talii i cyckow i się wypinaja zaslaniajac mapy ale może i dobrze bo z tych prognoz i tak gowno jest

Gość brudny kołnierzyk
gadacie bzdury - prognoza sprawdza sie zawsze. czesto tylko data jest inna;)

Gość amatorka koneserstwa
meteo.pl szukasz swojego miasta, najlepsza prognoza i nie jest to nic wspolnego z tvn meteo bo tam faktycznie najgorsza sprawdzalnosc

Gość to tylko prognozy
czyli loteria! ja sprawdzam rano jak zwlekę się z wyra... Świeci słońce, czy pada deszcz? Wychodzę do ogródka, sprawdzam czy jest rosa, jak jest, parasol niepotrzebny. Wieczorami patrzę na księżyc, jak jest w czapie, za góra 2 dni zmiana pogody, rosa wieczorna też nie wskazuje na opady w najbliższych godzinach. A obserwacja tworzenia się i zanikania chmur -cudowna! Zamiast gapić się w ekran, spróbujcie sami przewidzieć pogodę, jestem pewna, że po roku obserwacji będziecie w stanie przewidzieć pogodę na najbliższe 2 dni bezbłędnie.

Gość 231231231231
moim zdaniem prognoza byla zwykle mocno sprawdzalna, ale tylko na 24 godziny... ale byc moze isę to ostatnio zmienilo coraz wiecej ekstremalnych zjawisk pogodowych

Gość to tylko prognozy
obserwujcie kwiaty doniczkowe, na końcówkach niektórych liści osadzają się krople wody - będzie deszcz. Kwiaty ogrodowe też różnie się zachowują. Przed deszczem słyszymy odgłosy z odległości kilku kilometrów. Ale największą frajdą jest obserwacja chmur! Po ich wyglądzie zawsze można poznać czy wieczorny grill się uda:D

Gość to tylko prognozy
Najlepszym domowym barometrem jest lampa solna, albo pojemnik z solą [tą, którą używacie do solenia zupy, kartofli i innych potraw, poobserwujcie przez kilka dni - wnioski same się nasuną.

Gość amatorka koneserstwa
,

Gość do to tylko prognozy
wow - normalnie aż mnie zatrało jak przeczytałam Twoje wpisy:) podziwiam Cię;) tylko jest jedno "ale" - tak nie sprawdze pogody jaka ma być w innym mieście, a mnie o najbardziej interesuje bo często wyjeżdzam:D

Gość dobra pogoda jest
na stronie forecea.com czy jakos tak. Maja tez swoje programy na telefony, sprawdzalnosc naprawde jest niezla.