Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość CZaraaaaaMaraaaaaaaaaaa

GDzie na studia?

Polecane posty

Hej :) Szukam jakiś cieawych studii, chciałabym studiowac w warszzawie, najlepiej na politehnice albo SGCH i zarazem mieć wolne wieczory bo musze prtaszcować, w końcu mieszkane w wawce troch e kosztuje :P Lubie jezyk polski, bioloigie i matematyke. Co wybrać? Pomozcie, bo niedłguo musze się zdecydować, a czasu coras mniej :(

A można prawo na politehnice? Bo w televizi mowia, ze najlpeij iść na politehnike ale ja bym hciała prawo bo tata mwoi, że nprwnicy durzo zarabiajaa

Nie studiuj tego, co mówią żeby studiować w telewizji, albo co mówi twój tata. Studiuj to, czym ty sama się interesujesz. Po roku 2020 Polska nie otrzyma już kolejnych środków strukturalnych z UE, a zanim skończysz studia inżynierskie na politechnice to akurat będzie rok 2020. I za 7 lat będziemy mieli w Polsce rzeszę bezrobotnych inżynierów, informatyków, projektantów... którzy w 2013 roku słyszeli w telewizji że trzeba iść na politechnikę.

Będzie rok 2020, będziesz miała 26 lat jak ja też, kilka tysięcy studenckiego kredytu do spłacenia (ja na szczęście nie mam) i nie będziesz miała pracy. Idź za sercem, a nie za telewizją.

Gość QueQueQue
za granice.

Gość Studiuj to co lubisz
nie żadne tam kierunki ścisłe. Ten kraj potrzebuje kulturoznawców i europeistów :D

Gość karminnnka
WSB! :D Zdecydowanie najlepsze podejście do studentów ma ta uczelnia, poza tym osobiście jestem zwolenniczką studiów prywatnych - odmienne podejscie do studenta niż na państwowych, dobrze łączy się studia z pracą no i mają podejscie praktyczne w nauczaniu a nie sucha teoria.

Gość gość
nie ma takiej uczelni jak SGCH, wypadaloby najpierw sie dowiedziec

Gość karlain_a
Ja uważam ze powinniśmy wybierać takie szkoły, które są zgodne z naszymi zainteresowaniami. Wówczas mamy szanse na to ze będziemy z motywacją uczęszczać na zajęcia i tym samym znajdziemy potem dobrą prace. Na portalu http://www.kierunki.net/lupa znajdziecie dokładne opisy wszystkich kierunków na różnych uczelniach - warto poczytać i zorientować się co jaka uczelnia wymaga i jaki jest program studiów

Gość koralkowa-owa
studia do ważny wybór, jednak zawsze można je zmienić. ciężko jest przewidzieć czy kierunek nam się spodoba czy nie. czasami trzeba zaryzykować, żeby się przekonać. ja najpierw studiowałam psychologię na UW, ale po roku zrezygnowałam, bo stwierdziłam, że to jednak nie dla mnie. Teraz jestem na administracji w Collegium Varsioviense i uważam, że ten wybór jest znacznie lepszy ;) dużo bardziej widzę siebie w pracy w administracji publicznej niż jako psycholog ;P (chociaż te 3 lata temu myślałam inaczej ;)). Warto spróbować różnych rzeczy. W moim przypadku administracja w CV była lepszym wyborem. ale każdy ma inaczej.