Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcelinna

Czy w przedszkolu podają leki??

Polecane posty

Gość Marcelinna

Pytam nie o dzieci przeziębione i leki typu Nurofen bo to zrozumiałe, że nie. Ale chodzi mi o przewlekle chore dzieci, czy przedszkolanki nie mogą podawać leków? Czy takie dzieci (jeśli tak jest) - nie mogą cxhodzić do przedszkola w takim razie???

Nauczyciel nie może podawać dziecku leków. Rodzic powinien sam to robić. Ewentualnie pielęgniarka może się tego podjąć- ale teraz mało które przedszkole ma taką na etacie

Panie w przedszkolu NIE mają prawa podawac lekow dzieciom,chyba ze na specjalnie zyczenie i zgody rodzica, choc i tak w tym wypadku na upartego w razie jakiegos wypadku mialyby problemy Mimo tego u moich dzieci w przedszkolu zawsze skaldalo sie pismo ,ze wyraza rodzic zgode na podanie lekow/tabletek w razie potrzeby

Gość My 4 latka uczymy juz
Nie podają leków w przedszkolu. Jak masz chore dziecko to nie puszczasz do przedszkola,to jasne :O

Gość Marcelinna
no wlasnie...czyli co. albo zostawić dziecko w domu, albo szukać przedszkola z pielęgniarką? .... nie rozumiem odrobinę tgo, tzn w pewnym stopniu tak, bo wiem jaka to odpowiedzialność ale z drugiej, to dzieci chorujące na cukrzyce, astme.. - nie chodzą do przedszkola w ogole??

Gość tralala xxx
Nie wolno takie maja zarzadzenie .Jak cos sie dzieje goraczka czy cos w tym stylu dzwonia po rodzica albo jak jest nagły przypadek to do szpitala wioza dziecko sami

Nawet jeśli rodzic wyraża zgodę (pisemnie) i dziecku coś się stanie to opiekunka ponosi za to odpowiedzialność. Tak więc mało który nauczyciel się na to zgodzi. U nas w szkole dyrektor odgórnie zabronił takich praktyk.

Gość tralala xxx
To i tak dobrze ze papier miałas u mnie nie , dopiero w szkole mogłam miec ta przyjemnosc i wypisac co moze czego nie

Gość Marcelinna
jj

Gość nie podają
nie mogą

Gość My 4 latka uczymy juz
Moje ma alergię,i ja podaję sama przed przedszkolem.

Dzieci przewlekle chore chodzą do przedszkoli ale często rodzice tak organizują sobie życie, żeby mogli zerwać się z pracy i podać dziecku lek, ewentualnie szukają placówek gdzie toleruje się naginanie zasad.

Ja jestem nauczycielem i też nie zgodziłabym się podać dziecku leków. Wiem, że te przepisy wydają się absurdalne i rodzice często mają do opiekunów pretensje. Ale w razie jakiegoś wypadku konsekwencje dla nas są zbyt duże. Mało kto podejmie takie ryzyko

Gość Marcelinna
dziekuje za wpisy

Gość y5rhuy67h
NIE

Gość mkhdh
Myślę, że w przedszkolach z grupami integracyjnymi jest inne podejście do podawania dzieciom leków. Wiadomo że 4-latek nie poda sobie sam insuliny, a trudno też żeby rodzic 3 razy dziennie (przed śniadaniem, obiadem i podwieczorkiem) przylatywał do przedszkola, żeby to zrobić. Myślę, że w przedszkolach integracyjnych dałoby się to załatwić.