Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mezatka dzieciatka

KOBIETY Z BRZUCHEM DO OLTARZA ....

Polecane posty

Gość mezatka dzieciatka

nawet w niechrzescijanskich panstwach tego nie pratktykuja, dalczego kobiety sie tak upokarzaja i w odatku zakladaja biale suknie udajac dziewice?? nikt nie uwierzy przeciez??!!!

Gość wzruszyła mnie ta historia
Jak cholera

Gość koiuhug
to nie jest żadne upokorzenie.

Gość mezatka dzieciatka
historia?? to nie jest historia :p :p glupcze :p

Gość a jajaja sie zgadzam!!!
czytam juz kilka tematow i pelo tu takich co upokarzaja i siebie i soja rodzine przed innymi i Bogiem!! wstyd za takie lafiryndy

Gość fgftytyt89
biała kiecka to nie symbol dziewictwa tylko zwykła moda mająca zaledwie 200 lat. wcześniej nikt nie brał ślubów w białych sukienkach- poczytaj wiki, polgłówku.

Gość omega no i alfa
u mnie jedna tak zrobila cala wies sie do dzisiaj z niej smieje :p

Gość sassettka
jak nie!!! biala suknia jest symbolem czystosci !!! sam jestes polglowek ! :p

Gość poiuhgv
symbolem dziewictwa nie jest biały kolor tylko welon, tudzież dawniej wianek. a najlepsze są panny młode co idą z brzuchem do ołtarza w bufiastych sukniach ale kolor ecru i wierzą, że już nie są hipokrytkami. sprostowanie - nadal są

Ja nie widzę w tym nic złego??!! Sama sobie tego brzucha nie zrobiła. Chociaż trochę jest też jej winy. Najważniejsze żeby dziecko miało i Ojca i matkę.

Gość sassettka
no ale pchac se nie musza mozna poczekac ze slubem koscielnym!

Gość monofaza
"Biała jak dziewica Wesele to wydarzenie nie tylko o wymiarze osobistym, rodzinnym i społecznym, ale też i religijnym. I tak, jak w przypadku wielu świeckich zwyczajów, tak i białą suknię włączono do kościelnych rytuałów. Biel miała znaczyć już nie bogactwo, ale cnotę panny młodej. Według kościelnych prawideł, kobieta dziewictwo powinna stracić dopiero podczas nocy poślubnej. A welon i biała suknia mają być oznaką czystości i niewinności. Chociaż do dzisiaj wiele kobiet marzy o sukni jak z bajki, to symbol ten staje się pusty. Pogląd, że biała suknia może symbolizować czystość seksualną jest krytykowany w czasach, kiedy większość osób latami mieszka razem przed ślubem, cnotę nierzadko traci się na pierwszej randce i mało która panna wychodzi za mąż za swojego pierwszego chłopaka. Dlatego dzisiaj coraz więcej kobiet dostrzega hipokryzję i zakłamanie między symboliką bieli podczas ślubu a życiowymi decyzjami."

Gość FiFi lanstrumph
SUPER, ŻE NIE POSZŁAŚ Z BRZUCHEM DO OŁTARZA. OSOBIŚCIE JESTEM ZACHWYCONA I CHCIAŁABYM CIĘ POZNAĆ.... NIE MASZ CO ROBIĆ ŻE TAK SIĘ UNOSISZ NAD CZYIMŚ WYBOREM? SWOJE ŻYCIE PRZEŻYJ JAK CHCESZ, I GOOWNO CIEBIE OBCHODZI ŻYCIE INNYCH. AAAAA MOŻE ZNIENAWIDZONA ŁADNA I MŁODA SĄSIADKA LUB KUZYNKA WYCHODZI ZA MĄŻ, HEHE:)

Tak tylko ze dziś takich kobiet czy dziewczyn nie ma. A jeśli nawet są To są to unikalne kobiety Tak zwane Białe kruki Jeśli można to tak nazwać

Gość marudka 86
omg

To zwykły wstyd i brak wartości, norm jeśli chodzi o kobietę. Ona w ten sposób wyrabia sobie opinię. Rodzina częśto miliczy aby nie zrozobić przykrości, ale swoje wiedzą i mają na ten temat zdanie. Biała sukienka, welon oznaczają czystość, nie wywłokę z brzuchem która idzie do ślubu.

Gość ot prosta prawda
A cóż złego jest w pójściu do ołtarza będąc w ciąży? Żyła w nieczystości, może tego żałuje, ale nie może załować bycia w ciąży i sie tego wstydzić. Poza tym, biała suknia to nie tylko świadczy o czystości duchowej, ale i o czystości intencji, z którą przystępuje do sakramentu małżeństwa. Zresztą, Tobie nic do tego i zajmij sie lepiej sobą, bo zawiewa tu fanatyzmem :P :D

A tak po prawdzie to ile z was takiej czystości dotrzymała Do Ślubu?? Odpowiedzcie tak z ręką na sercu??!! Sądzę że na tym forum nie ma takiej.

Gość mezatka dzieciatka
FiFi ale ja nie chcialabym cie poznac ;) pozdrawiam

Gość mezatka dzieciatka
ja czekalam 2 lata z seksem zeby byc pewna ze to ten jedyny, potem byl slub swiadoma antykoncepcja i dziecko

Ja dotrzymałam i byam wyśmiana przez te które szły do ślubu z brzuchem i nie mają sobie nic do dodania. Jeśli ktoś uważa, że tak wypada to nie wiem albo mnie źle uczono albo kościół zmienił się.

Gość do omega no i alfa
cała wieś się śmieje, a ty zazdrościsz, kurwa kraj oszołomów i idiotów, a jak miała wyjść w czerwonej źle!!!, w czarnej!!

Gość ciaza, porod, macierzynstwo 85
A Ty Kotka masz dzieci???

Gość a wy nie macie swojego zycia
co to was obchodzi. ja osobiscie gdybym zaszla w ciaze przed slubem to raczej najpierw bym urodzila a potem slub. ale kazdy robi jak chce. i juz nie mowice tak o tej czystosci bo tak naprawde to zadna nawet ta co w ciazy nie jest(bo sie lepiej zabezpieczala albo mnie plodna jest:-D to nie powinna bialej sukni ani welonu zalozyc

Czyli tez w czystosci do malzenstwa Nie pzystapilas. Bo zrobilas dokladnie to co kobiety idace z brzuszkiem do oltrza z ta roznica ze ty Nie wpadlas a one tak, swiadomie lub Nie, ale Nie widze w tym nic zlego a wywloka to ta co usunie ciaze a Nie ta co ja donosi I Nie wstydzi sie tego ze bedzie mama I zona jednoczesnie.

Gość A ja się nie zgadzam.
a jajaja sie zgadzam!!!-Boga w to nie mieszaj.Od kiedy nazywanie kogoś lafiryndą jest Chrześcijańskie?Trochę miłosierdzia,bo żółć cie zaleje:-)

Gość ot prosta prawda
w XXI wieku, nie ma, wypada, nie wypada. Ot stało się.

No czyli byłaś tak zwanym Białym krukiem. I duży plus dla ciebie o ile piszesz prawdę.