Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karina 1984--

Moje schizy-kto tak ma?

Polecane posty

Gość Karina 1984--

Od samego poczatku z moim mezem stosowalismy stosunek przerywany i wpadki nie bylo. Zaszlam w ciaze wtedy, gdy zaczelam sie starac (po 2, 5 miesiaca). Po ciazy dalej jechalismy na przerywancu nastepne 4 lata. ja od 12 lat mam problemy z zanikajacym okresem co kilka miesiecy, wtedy kupuje testy, wychodza negatywne a ja musze okres wywolac. Co prawda wczesniej nie robilabym tragedii z wpadki, ale teraz od pol roku pogorszyla nam sie sytuacja finansowa i nie chcialabym zaciazyc. Stosujemy wiec prezerwatywy. Od lipca zeszlego roku mialam regularne okresy az do lutego. W marcu dostalam ostatni juz z duzym poslizgiem (19 dokladnie). Od tej pory okres mi zaginal a jest juz maj. Tyle, ze ja schizuje, ze moge byc w ciazy. Zrobilam 2 testy-negatywne. Ide do gina za tydzien, ale stresuje sie bardzo (choc pewnie jak zwykle okres mi stanal, ciazy nie ma-schudlo mi sie w ciagu kilku miesiecy 5 kg, wiec wahania wagi tez moga robic swoje). Nawet nie mam ochoty na seks przez to, wiem, ze zycie potrafi byc przewrotne, bo akurat w obecnej sytuacji ciaza nie jest wskazana. Nawet lapie sie na myslach, ze mniej sie balam przy przerywancach niz teraz-stosujac gumy (tabletek anty nie moge uzywac).

Gość Karina 1984--
Chcialam siie tylko wygadac, pewnie znow falszywy alarm. ale ja juz mam dosc tych moich miesiaczek, ich zanikania, gdy sie boje, ze to moze ciaza, kupuje testy, ktore i tak wychodza negatywne.

Gość monofaza
a rabilas cyto i usg ?? moze cos nie tak z gospodarka hormonalna?? moja koleznka nie maial okresu 3 lata i zam pojsc do lekarza to sie cieszyla :/

Gość Karina 1984--
Tak, wszystko mialam robione. a chodze regularnie do gina. Teraz pojde, by dostac cos na wywolanie okresu. cytologie mam w porzadku, usg tez.