Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mikołajka2012

operacja zmniejszenia żołądka

Polecane posty

Gość zielony knotek
trza było tyle nie żreć

zielony knotek-Postaw siebie w miejscu autorki tematu i pomyśl, że do Ciebie ktoś tak mówi. Mikołajka2012-Najlepiej porozmawiaj o swoich obawach z lekarzem, który skierował Cię na operację. Poszukaj jakiś stron internetowych, w których będzie coś o operacji zmniejszenia żołądka.

Gość zielony knotek
jak się nie ma umiaru to tak jest autorka nie jest chora żeby móc jej współczuć ona po prostu się upasła do nie wiadomo jak wielkich rozmiarów to tylko jej wina

zielony kontek nic o mnie nie wiesz wiec się nie wypowiadaj nie znasz mojej sytuacji więc nie obrażaj mnie bo nie jest to miłe

Mikołajka2012-Nie wyświetlił mi się Twój post. Zawsze lepiej pogadać z ludźmi, którzy mają podobny problem i z lekarzem niż założyć poważny temat na kafe. Zapytam jeszcze-co zalecił Ci lekarz do stycznia, bo to dużo czasu, więc pewnie dał Ci jakieś wskazówki dotyczące odżywiania, czy leczenia?

Gość kuposzbobkowokiblowy
kupka :) 😍

Gość tu masz więcej info na ten tem
at http://tnij.org/vl7k spraawdź, poczytaj

Gość zielony knotek
"nic o mnie nie wiesz wiec się nie wypowiadaj" "Nie znasz przyczyny przez którą autorka problem z otyłością" można być tłuściochem z jednej przyczyny czyli z obżarstwa nie macie nad sobą kontroli i tyle są różne choroby które powodują tycie jak choroby tarczycy i cukrzyca ale nie do tego stopnia że ledwo człowiek chodzi uświadomcie sobie że to wasza wina bo inaczej czeka was efekt jojo

Gość princessaofpersia
zielony knotek...litosci, chyba cie dawno nikt nie bzyknął:D

Gość kkkk090
tuczniki :O

Gość zielony knotek
chodziło mi o to że po operacji schudniecie ale jak dalej będziecie wmawiać sobie że to nie wasza wina to w końcu niepohamowane wasze obżarstwo się obudzi i znowu będziecie z 200kilo ważyć z drugiej strony widać wasze zaangażowanie w chudnięcie wolicie się pokroić niż mniej żreć to jest chore właśnie

zielony knotek-Nie gadaj bzdur o zaangażowaniu, bo taką decyzję wydaje lekarz. To on decyduje, że lepiej zmniejszyć żołądek niż chudnąć. Powyżej określonej wagi ciała odchudzanie nie jest prostą rzeczą jak zgubienie 5 kilo.

Gość zielony knotek
"odchudzanie nie jest prostą rzeczą" ruszać się i mniej żreć tak bardzo trudne żeby być taką tłustą to ja nie ogarniam nawet ile trzeba żreć

Gość sarna s
Tłumoctwo...' otyłość jest często wynikiem zabużeń odżywiania, to choroba, tak samo jak anoreksja... nie słyszałaś o BED??

Gość k=iława
grubasy :O

Gość fbhfdhdf
Ja też należe do grubszych i uważam że zwalanie winy na choroby to przykrywka. Mało kto potrafi się przyznać sam przed sobą a co dopiero przed innymi że po prostu lubi wpierdalać. Ale zmniejszyć sobie samemu żołądek to nie jest rzecz której nie idzie zrobić. Wystarczy poczekać na odpowiedni moment i zacząć stopniowo zmniejszać porcje. Nie rozumiem po co tyle kasy wydawać na operacje. Samemu też można do tego dojść

Gość zielony knotek
otyłość nie jest chorobą jest zwykłym uzależnieniem od żarcia i tyle jak się ma zaburzenia odżywiania to trzeba przyjąć jakąś zdrową dietę a nie się napychać byle czym no ludzie czy człowiek nie ma wolnej woli przecież nikt im do gardeł żarcia nie wpycha

Gość Karola97
jak można się tak utuczyć? :(

Gość ffgghhgjhjh
ja jestem szczupla ale nie smieje sie z grubych i nie obrażam ich bo wiem, ze mozna jeść ze stresu, na tle psychicznym... sama miewam czasem takie ataki ale na szczescie nie mam nadwagi. wiec nie smiej sie i nie obrażaj bo skad mozesz wiedziec jak ty beziesz wygladac za 30lat? moze bedziesz miec wypadek, bedziesz przykuty do wozka, a twoja jedyną rozrywką bedzie... jedzenie. i bedziesz wygladac jak gruba swinia :O

Gość fbhfdhdf
przestańcie się zasłaniać chorobą :) Przecież choroba nie rozciąga żołądków tylko obżarstwo :)

Gość zielony knotek
różne są zdarzenia w życiu ale żeby się krajać bo się jest grubym to jest nienormalne gruby człowiek ma większe ryzyko powikłań po operacji niż chudszy a ludzie nadal chcą ryzykować bo nie chce im się mniej żreć ja oglądałam wiele programów na ten temat i się wypowiadał lekarz pacjenci zazwyczaj wracają do swoich kilogramów po 5 latach a ja się zastanawiam czy warto ktoś kto idzie na stół i tak nie zmieni swoich przyzwyczajeń takie ciachanie jest bezcelowe i tyle zwłaszcza jak się myśli że to nie wina grubasa

Gość fbhfdhdf
coś dzisiaj kafe opóźniona