Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ijoijoijo

ti jak dac na imie dziecku zeby...

Polecane posty

Gość ijoijoijo

... mialo dobry charakter, nieoklepane a przy tym ladne imie i nie kojarzylo sie zle :P :P bo Moniki to szmaty, Amelie to choroba a Lenek i Julek do wyrzygania :P

Gość Hermenegilda -
W skrócie Ildzia :D

Gość roznesaimionafajneee123
Nina(hebrajskskie) ma fajne znaczenie, mozna fajnie zdrabniac" Ninusia, Ninka, Nineczka, Ninuś a strasza beda sie zwracac pani Nino... moim zdaniem bardzo ladne nieoklepane ani tez nie nowoczesne.

Gość przy takim podejściu to tylko
imię twoje z dopiskiem junior ;D

Gość JamamDaria
ciężko jest nadać dziecku ładne i oryginalne imię , propozycja wyżej jak najbardziej trafiona! Ja osobiście nie znam ani jednej Niny- mała Ninka-dorosła Nina:) Mnie podoba się także Liliana, mała Lili, dorosła Liliana:) też fajnie

Gość woruska
Lilianna piekne imie :) gdybym miała córke byłaby na 100% Lila

Gość takie, które podoba się WAM
czyli RODZICOM chyba nie sądzisz, że nadając jedno, konkretne imię - każdemu dogodzisz?;) i niby po co miałabyś satysfakcjonować tym innych? to WASZE dziecko i innym nic do tego jakie imię będzie nosić;)

Gość asdff4433
u nas multum LILIAN!!!!

Mi się Nina też bardzo podoba :) znam 2 Niny w tym jedna tak naprawdę jest Janina, ale dowiedziałam sie o tym chyba ze 2 tygodnie temu, bo całe życie każdy na nią wołał Nina- obie kobiety super. Z żeńskich imion podobają mi się jeszcze: Kalina Alicja- choć na kafe pisza, ze teraz ponoć b. popularne. Ja znam mało Alicji Hania Izabela Iga Ewa Jednak zdanie mam takie, że wybór imienia zalezy tylko od rodziców i nie ma co krytykować kogoś za to jakie dał imię, bo gdyby wszystkim ludziom podobały się takie same imiona, to by było jak w filmie Rrrrrrr " cześć Adam, cześ Ewa. O czesć Adam, cześć Adam, czesć Ewa" :D

Gość ;l,;l,;l
,Lilian tez jest pelno, a Ninek znam wiele, glwonie panie sprzataczki. Nie kojarzy mi sie to imie dobrze, jesli chcesz by dziecko mialo ladne nieoklepNE Imie to polecM zwrocic sie ku klasykom np Karolina. Nie wiele dzis osob nazywa dzieci karolina a to imie jest ponadczasowe. alebo izabela, albo Maria aleksandra, alicja

Gość ;l,;l,;l
Liliana juz jest super popularna. Nawet kalicinska napisala ksiazke pt ''Lilka''

Gość mamaNiny12233
moja corka to Nina- w moim miescie jest malo Nin... do ;l,;l,;l- ale masz plytkie myslenie ba! a co ma imię do wykonywanej czynnosci masz cos do pań sprzatajacych hahha. Karolina-karolcia hehe imie jak imie stare oklepane poszla Karolina do Gogolina"a Karolek za nia....." dziwne jest przyrownywanie imienia do wykonywanego zawodu. Są np. Joanny pracujace w banku, nauczycielki, stewardessy, lekarze a takze sprzataczki, salowe itp takze to bezsensu

Gość noakrattyy
no akurat Alicji, Aleksandry to co druga.Imie ma sie podobac autorko Tobie, mezowi a nie obcym ludziom. Nieistotne jak nazwalabys dziecko zawsze znajdzie sie ktos kto powie, ze sliczne a inny ze nieladne takze po co duskusje na ten temat

Gość ijoijoijo
po prostu z ciekawosci temat zalozylam bo o jakie imie by ktos na kafe nie zapytal to na ogol zjada go po calosci, rzadko kiedy ktos napisze ze ladne. wiadomo ze imie wybieraja rodzice koniec kropka. My wybralismy, nie pytalismy nikogo o zdanie, jest to dla nas najpieknijesze imie na swiecie, ogolnie nie oklepane, ladnie brzmiace itd a tu niedawno sie na kafe temat o tym imieniu pojaiwl i wiekszosc pisze ze im sie zle kojarzy i jakie paskudne itd itp :P nie nie wybieram imion na kafe jesli o to chodzi :P

Gość csscsc
mama Niny ja tylko napisalam o moich skojarzeniach, nina zle mi sie kojarzy i tyle, ty na pewno tez masz imiona ktore zle ci sie kojarza bo przypominaja ci kogos kogo nie lubisz czy kogos kto wykonuje zawod ktory zle ci sie kojarzy co nie znaczy ze masz plytkie myslenie

Gość bambaryła31
Boże kolejna co nie ma swojego zdania tylko w tak ważnych sprawach jak imię swojego dziecka radzi się na forum :/

Gość daienka1546356
Maja

Gość Kalina821809
jak ma matkę która uważa, że charakter dziecka zależy od jego imienia to nic dziecku nie pomoże, choćbyś córkę niewiadomo jakim cudownym imieniem nazwała.

Gość Kalina821809
poza tym imiona ktore jednym kojarzą się dobrze innym kojarzą się źle. ktoś napisał daj Karolina - ja tego imienia nienawidzę. Nigdy wszystkich nie zadowolisz. daj takie jak ci się podoba i przyjmij do wiadomości, że charakter dziecka nie od imienia zależy

Gość ijoijoijo
no i tak czytacie ze zrozumieniem ja pisze ze nie wybieram imienia dla dziecka bo po pierwsze MAM swoje zdanie na ten temat a po drugie obecnie nie mam dla kogo a dwa posty pozniej mi jakas tepa strzala pisze ze kolejna wybiera imiona na forum :P :P oj baby baby :P