Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Glo18

Matura z matematyki była ZA TRUDNA! NIE MOŻE TAK BYĆ! PROITESTUJMY!

Polecane posty

Gość Glo18

Nie doszłam do otwartych zadań bo liczyłam zamknięte i nie wiem czy zdam ja naprzyszkłąd a jestem humanista i jest mi ciezko to zrozumiec a jest niepotrzebna!!

Gość Glo18
Wyszłam i się połapakałam i nie tylko ja moje znajome tez ta matury byla trudna a nie powinna byc i sie trzese i placze caly czas

Gość okim
Była prosta, bede miala minimum 80%

Gość the voice of heart
Miałabyś matme na studiach to dopiero wówczas zobaczyłabyś co to jest MATEMATYKA, i co to są TRUDNE zadania. W szkole sredniej to zadna matematyka

Gość ObecnaMaturzystka
Pewnie że była prosta. Może niektóre zadania były dziwne ale do rozwiązania. Jaki problem uzbierać 15pkt żeby zdać, o ile na więcej nikomu nie zależy. Ja osobiście liczę na jakieś 80%, a w piątek rozszerzona:-D

Gość Glo18
Protestyjmy! Jutro pod siedzibą ministerstwa nauki o 10 organizuje pikiete ! MATURE UNIEWAZNIC'!

Gość mialem niedawno
tez mi sie tak wydawalo jak ja zdawalem na studiach okazalo sie ze to byl pryszcz

Gość atnoninaaa
Ta maturka była naprawdę banalna. Z samych zamkniętych można było uzyskać AŻ 50%. Dla mnie to paranoja, powinno byc z zamkniętych do uzyskania max 28% , po to, żeby każdy mając maturę umiał chociaż najprostsze zadanie otwarte rozwiązać.

Matura z matematyki jest bardzo prosta. Moim zdaniem poziom gimnazjum w niektórych zadaniach. Jeżeli ktoś nie zda - trudno,. Nie nadaje się do kariery naukowej.

Gość czyli co?
osobnik zainteresowany przedmiotami scisłymi mógłby nie umieć czytać najprostszych tekstów literackich i nie tylko?- idąc tropem myslenia "humanistów"

Gość matju91
trzeba byc debilem zeby nie zdac matury z matematyki

Gość fbv585
jesteś humanistą? Ciekawa jestem, jakie sukcesy odniosłaś w tej dziedzinie, śmieszy mnie to pisanie: nie zdam matmy bo jestem humanistą. Gówno prawda, nie jesteś humanistą. A te błędy ortograficzne, ludzie, wy do matury podchodzicie nie znając zasad ortografii? :o Nie przeglądałam tej matury jeszcze, ja pisałam rok temu (mimo, że byłam słaba z matmy to zdałam), łatwiejsza była niż rok temu czy trudniejsza?

Gość nierozumiemmatmy
nie powiem zadania były nawet proste. ale mam takie pytanie . w zadaniu z funkcjami oba punkty zrobiłam dobrze ale nie udzieliłam odpowiedzi w tym miejscu wyznaczonym tylko tam gdzie były kratkinapisałam pełnym zdaniem odpowiedź . i teraz nie jestem pewna czy dostane za to 2 pkt czy jeden?

Gość ale pierdoly
nie wierze, że komuś ogarnietemu się nie udało uzbierać 30%

Gość khbmjok
Prosta, ale gadanie, ze "była na poziomie gimnazjum" jest debilne :O Jak mogła byc na poziomie gimnazjum skoro większość tych rzeczy wzorów itd. bierze sie w liceum dopiero? :O

Gość po pierwsze matura powinna
byc troche trudna. teraz wszystkim lo się chciało, a kiedyś ludzie szli do technik i zawodówek jak nie umieli i tyle. a matura z matmy jest prosta. ja, która z matmy miała ledwo 3 na maturze z matmy 82%

Gość pierkwadrat
" trzeba byc debilem zeby nie zdac matury z matematyki " - dokładnie, smutne ale prawdziwe. LOL

Gość ^^^^^^^
Nie nadużywajcie terminu humanista!!!! To że nie umiesz matematyki nie czyni Cię humanistą !!! A matma podstawo to banał, wystarczy się pouczyć i porozwiązywać zadania.

Gość gość
Trzeba się było uczyć ;)

Gość gość
No niewiem. Moja córka jest na bio- medzie , skończyła 1 klasę i maturę z matematyki rozszerzonej rozwiązała na 100%. Może stres was zeżarł

Gość korepetytyrka nr.1
ale pieprzenie ja dawałam korki dziewczynie, która na początku nie wiedziała nawet że nie można dzielić przez zero ! i była bardzo słaba z matmy ale systematyczna nauka przez parę miesięcy sprawiła że miała powyżej 80% z matury :) trzeba było sobie załatwić kogoś kto Cie dobrze nauczy

Gość gość
No niewiem. Moja córka jest na bio- medzie , skończyła 1 klasę i maturę z matematyki rozszerzonej rozwiązała na 100%. Może stres was zeżarł Po 1 klasie? Nie ośmieszaj się.

Gość korepetytyrka nr.1
"No niewiem. Moja córka jest na bio- medzie , skończyła 1 klasę i maturę z matematyki rozszerzonej rozwiązała na 100%. Może stres was zeżarł" kobieto śmieszna jesteś :) mało kto zdaje na 100% maturę rozszerzoną z matmy jakieś 0,001% zdających a po pierwszej klasie naprawdę trudno zdać rozszerzoną nawet powyżej 70% bo mnóstwa rzeczy jeszcze się nie przerobiło. Ech, te zakompleksione matki mitomanki...

Gość virtutimilitari
Humanista to czlowiek wszechstronnie wyksztalcony. Wszechstronnie oznacza, ze matematyka jest w zakresie wyksztalcenia humanisty. Jesli nie umiesz matematyki, jednej z najbardziej podstawowych nauk to nie jestes ani scislowcem, matematykiem, ani humanista. Tyle w tym temacie. Humanista nie oznacza kogos, kto nie umie matematyki.

Gość gość
Ta matura była banalnie prosta, na maturze to aż spanikowalam (!) ze pewnie jakieś podchwytliwe... Nigdy nie byłam orlem z matmy, a z tej matury miałam 94%, więc myślę, że żeby nie zdać trzeba się postarać...

Nie piernicz :D widziałam te zadania i nie były wcale trudne :) po prostu nie każdy musi mieć maturę i prawo pójścia na studia...zresztą i tak trzeba mieć bardzo mało punktów żeby w ogóle maturę zdać. Moim daniem zdana matura powinna się zaczynać od 70%...poniżej to głąby

Gość virtutimilitari
"po prostu nie każdy musi mieć maturę i prawo pójścia na studia..." racja, powiem wiecej, wyksztalcenie wyzsze na poziomie magisterskim powinno nalezec sie nielicznym

Gość gość
Nie piernicz widziałam te zadania i nie były wcale trudne po prostu nie każdy musi mieć maturę i prawo pójścia na studia...zresztą i tak trzeba mieć bardzo mało punktów żeby w ogóle maturę zdać. Moim daniem zdana matura powinna się zaczynać od 70%...poniżej to głąby 50% by wystarczyło. 70% to nie jest zły wynik.