Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Glo18

Matura z matematyki była ZA TRUDNA! NIE MOŻE TAK BYĆ! PROITESTUJMY!

Polecane posty

Gość gość
"po prostu nie każdy musi mieć maturę i prawo pójścia na studia..." racja, powiem wiecej, wyksztalcenie wyzsze na poziomie magisterskim powinno nalezec sie nielicznym Nie jest to osiągnięcie ;) jeśli każdy może być magistrem.

Gość Maturzystka 2016
Matura z matematyki powinna być obowiązkowa tylko dla tych, którzy wybierają się na studia wymagające jej lub wiążą przyszłość z matematyką (np.nauczyciel matematyki). Było dobrze przed 2010 rokiem, to musieli pozmieniać, żeby mieć więcej kasy z debilnych ustaw! Jestem osobą przeciętną z tego przedmiotu i w tym roku zdaję maturę. Poradzę sobie, ale uważam, że nie należy odbierać innym osobom szansy na karierę tylko dlatego, że są słabsi z czegoś. Każdy ma jakiś talent, chce pracować w wymarzonym zawodzie, a jeden bzdurny, nikomu normalnemu niepotrzebny w przyszłości egzamin potrafi zniszczyć przyszłość. Przeciętny Kowalski nie potrzebuje znać wzoru na ciąg arytmetyczny ani go używać...

Gość gość
Dokladnie. Matematyka na maturze to chyba celowe udupianie mniej zdolnych uczniów. Ja mam np. Wszystkie oceny 4-5, czasem 3 a z matematyki? 2 i to z ledwością. Po prostu nie umiem się nauczyć matematyki, nie wiem może jestem tępa. Matematyka zawsze kulała u mnie od podstawówki.