Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość też mam dom ,ale bez kredytu

Za co polacy buduja wielkie domy i w jakim celu?

Polecane posty

Ręce opadają...na kombinatorstwie nie jestem się poślizgnął i wszystkie zęby wybił. Prawdą jest, że lepiej dopłacić i mieć wszystko na papierze niż wierzyć na słowo...

Gość polscy złodzieje sie odezwali
Własnie przez takie złdziejskie firmy które kombibują z fakturami płacimy my wszyscy za to ze złodzieje ksiegowi i własciciela napchali sobie kase do własnych kieszeni!

Papierek powinno się mieć na wszystko. fotografa na ślub się bierze na umowę, a remont mamy robić na podanie ręki?

Gość faktyczniwert hyu
Faktycznei jak mentalność przestępcza u niektóych :D , bożz jak to panstwo nasze ma funkcjonować, jakie przekrety niektózy robia to strach sie bać , takie przekręty sie nabywa :) więc a duzy pienadz kusi ,takze trudno sobie wyobrazic skale na jaka ludzie okradają

Gość przyjrzyjmy sie z bliska
Wielkie molochy , dobrze sie w nich czujecie ?w dodatku na kredytach i i z oszustwami skarbowymi, bo oddajecie ale cały czas z kradzionych z przekretów , to sie nazywa biznes off bioznes s:)

Gość to ty chyba nie wiesz jak
jest za granica domy co prawda mniejsze, ale na kredyt 30 lat! wkazdym bogatszym poabnstwie niz pl!

a potem życzliwy sąsiad podpieprzy i się pan z urzędu zapyta skąd były pieniądze na remont i gdzie są faktury :D

Gość bozena urwijajec
moj konkubent wziol kredyt na dom ale bedzie musial wydac na operacje

niestety państwo musi z czegoś się utrzymywać, dlatego bierze podatki. Inaczej nie byłoby nawet tej policji :) Inna sprawa, że recydywista który już oglądał cele więzienne od środka to marny autorytet w kwestiach prawnych.

GAK - pod warunkiem, że sama sobie wyremontuje. Jeżeli mam ochotę komuś za to zapłacić to wolę mieć umowę niż wierzyć "specjaliście" na słowo.

I zanim powiesz coś głupiego - nie mam uprawnień do wymiany elektryki czy rur w domu, a jak mam już komuś płacić za rozwalenie mi kilku ścian to równie dobrze mogę zapłacić za zrobienie na nich tynku.

Gość hahaha ale tłuki
G.A.K ależ z ciebie filozof, szkod atylko,z e taki mocny jesteś w gębie tylko, sorry pzreciez na pewno nie ejsteś aż tak głupi,z eby porównywac te 2 rzeczy. państwo to państwo, musi mieć kasę , a żeby ja mieć ściąga podatki od ludzi, a ty moze nie okradasz państwa, ale okradasz każdego człowieka, który płaci podatki, rozumiesz to. okradasz mnie, swojego sąsiada, swoich rodziców, a w konsekwencji samego siebie. poza tym nie trzeba ci chyba tłumaczyć, ze wielokrotnie sam korzystałes tez z moich pieniędzy z moich podatków, idąc twoim tokiem myślenia okradłeś mnie

Gość łupmutjnyhbgvfdcsxa
hm akurat wiem jak jest poza Polską :) ok ale najczęściej w tamtych umowach w razie śmierci człownka rodzinay umarzany jest kredyt , rowneiż w razie nabycia choroby kredyty w weilkich % są umarzane lub wstrzymywane , to nie sa takie umorzy jwk wPl że tylko banki czekaja az zagarną

nie wiem jak jest w Polsce, ale tutaj urzędnicy z zasady wywiązują się ze swoim obowiązków i zarabiają na swoje wypłaty.

GAK - w UK nie możesz podpiąć gniazdka nie mają uprawnień bo jak coś pójdzie nie tak to nie masz ubezpieczenia. Proste.

aha, i żaden urzędnik Ci nie uwierzy, że dom wybudowałeś sam, cegiełka po cegiełce bez żadnej ekipy. Więc tak, musisz mieć umowę z firmą jak budujesz od zera bez fundamentów.

jakie myslenie tluka - rozmawiasz z gościem który chwalił się tym, że siedział, edukację zakończył na podstawówce, a jego największym życiowym osiągnięciem było urodzenie się z błękitnymi oczami. Czego ty oczekujesz?

Fiku - dzięki za informację. Jak jest w Polsce nie wiem, więc nie wypowiadam się, ale nawet bez takiego wymogu wolałabym żeby to zrobił fachowiec i w razie czego jest się do kogo o odszkodowanie ubiegać.

Gość co sie czepiacei znow ROR
my zarobilismy na dom za granica i nie bralismy kredytu. a swoja droga - przeciez kredyty sa dla ludzi. Cale USa prawie mieszka w kredycie

Gość gak ty idiotoooo
oczywiście nie korzytasz z podatków, a jeździsz tylko po prywatnych drogach, które sobie postawiłeś rozumiem tez że nigdy u lekarza nie byłeś

Gość gak ty idiotoooo
a tą twoją odsiadkę w więzieniu to niby kto sponsorował dziadu jeden

Gość jhyf
,kjbgjk

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
"ja kupiłam mieszkanie dwupoziomowe za gotówkę i to sama jako singielka i zanden urząd się nie przyczepił i chyba trzeba być takim idiota/idiotką jak ty żeby mając gotówkę brac kredyt hahahaha weźniesz 300.000 kredytu a musisz oddać prawie 500.000 gratuluję rozumu" No właśnie bardzo często ludzie którzy mają kasę, kupują na kredyt. Bo kredyt hipoteczny potrafi być niskooprocentowany, a owa gotówka sobie pracuje. To, że nie umiesz wykorzystać swojej kasy żeby zarabiać to raczej nie świadczy wybitnie o przedsiębiorczości :P.

Gość pieprzyły dziadek wnukowi
idiotką jesteś ty i w dodatku analfabetką , kup sobie ,ale słownik :D :))) US w kazdej chwili moze sie doczepić..ma na to sporo czasu.Kolejnej tłumaczyc , ahmm wiekszośc bierze kredtyt ,(choć kasa jest na dom :)) dlatego, aby urzad sie nie dopierniczył -""Skąd mają tyle pieniedzy na nieruchomość skoro jej/ jego firma jest mało dodchodowa" ..a jesli wezmą kredyt to mało prawdopodona że sie dokopią do lewych pieniędzy które, są nieopodatkowane/!

Gość pieprzyły dziadek wnukowi
idiotką jesteś ty i w dodatku analfabetką , kup sobie ,ale słownik :D :))) US w kazdej chwili moze sie doczepić..ma na to sporo czasu.Kolejnej tłumaczyc , ahmm wiekszośc bierze kredtyt ,(choć kasa jest na dom :)) dlatego, aby urzad sie nie dopierniczył -""Skąd mają tyle pieniedzy na nieruchomość skoro jej/ jego firma jest mało dodchodowa" ..a jesli wezmą kredyt to mało prawdopodona że sie dokopią do lewych pieniędzy które, są nieopodatkowane/!

"Własnie przez takie złdziejskie firmy które kombibują z fakturami płacimy my wszyscy za to ze złodzieje ksiegowi i własciciela napchali sobie kase do własnych kieszeni!" x nie przez żadne złodziejskie firmy tylko przez złodziejskie państwo. ale jak widzę niektórzy są już takimi sługusami i niewolnikami systemu że wierzą w bajeczki jak to rząd doi ich "dla ich dobra".