Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abrakadabra678

polećcie dobre wino na ciepłe wieczory

Polecane posty

Gość gwóźć
Och jakie gowienka tu wszyscy ci polacają,fuj. Naprawdę dobre i stosunkowo niedrogie będą: Sutter Home i Simon. Nigdy Kadarka.

Gość gwóźć
a popularne Carlo Rossi według mnie kiepskie i nijakie

Gość gwóźć
bo najlepsze wina to takie jak Palikot robi: -leśny dzban -wiśniówka dziadónia -nalewka babuni -barmańska - to dla burżuji całe 8 zł -wino wiola -wino lolita -napój bogów -jeżynowe żadne za litra po za barmańską nie pszekracza 4 złociszy

Gość a ja lubie carlo rossi
i to najlepiej różowe , bo jest delikatne i pyszne , a ten czosnek co twierdzi ,że wina carlo rossi są słabe pewnie widział w sklepie na półce i stwierdził ,że wino za 17 zł jest za drogie i go nie stać albo po prostu nie wie ,że wina są różne i jest zwyczajnym ćwokiem

Gość gość
Shutter Home-półsłodkie jasne,oraz nowe Carlo Rossi-słodkie.Jest też różowe Fresco półsłodkie godne polecenia.

Gość akurat fresco to siki
fresco to paskudne wino , nawet nie warte swojej ceny bleeeh

Gość gość
a ja lubie fresco :D na lepsze nie mam pieniedzy :(

Gość a ja lubie sofię
bułgarska sofia i kadarka 1000x lepsze od fresco , nawet węgierskie wina po 10zł czy hiszpańskie często w tesco w promocji za 10 zł 1L nie 0,75 . warto poszukać

Gość gość
a ja lubię różową Kadarkę półsłodką i polecam

Gość jak się rano zacznie woda
a ja polecam różowe półsłodkie , Mołdawskie Kwiaty ;) inne z tej serii też są zapewne niezłe

Gość gość
Vranec z Macedonii wytrawny i półwytrawny najlepiej czerwony ;) Wina z Mołdawi najlepsze muskaty półsłodkie. I lekkie półwytrawne wino czerwone jak kadarka.A ten co tak krytykuje to co ktoś pije to się chyba w żałosny sposób próbował dowartościować. Podnoszę temat bo też poszukuję dobrych lekkich win na ciepłe wieczory ;) czy gdzieć można dostać wina z Rumunii jak Cotnari wieki szukam w Polsce i chyba z 7 rok nie widziałam w sklepach:(

Gość gość
Dziwne ze głównie jakieś słodkie lubicie . dla mnie wytrawne schłodzone Cotes de provances

Gość gość
wina Moldovenesc jak znajdziecie polecam , różowe i czerwone ;) wina z Varny tak samo

Gość gość
Dla mnie najlepsze, a jednocześnie najzdrowsze dla organizmu to wina czerwone i wytrawne. Oczywiście trunek to kwestia gustu, sama długo szukałam swojego ulubionego. Na szczęście, w międzyczasie trafiłam na degustację do http://winnice.eu/.

Gość stenka222
Ja też najchętniej piję czerwone wino. Najbardziej mi przypada do gustu. Wybieram zazwyczaj albo półsłódkie albo półwytrawne. Tutaj http://wineavenue24.pl/pl/wino-czerwone mają spory wybór dobrych win. Warto sobie zerknąć.

Gość gość
biedronka ma zawsze cos w ofercie

Gość gość
Moje ulubione hiszpańskie czerwone Candidato Tempranillo Dostałam w prezencie i sie zakochałam. Nie wszedzie niestety jest do kupienia , ale w necie jak najbardziej . Ja zamawiam w Winezji zazwyczaj bo mają tam dobrą cene na to winko