Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Makemefit

Nie mogę schudnąć

Polecane posty

Gość Makemefit

Cześć, od marca się 'odchudzam' nie mam specjalnej diety po prostu staram się zdrowo odżywiać. Schudłam 5 kilo ale od kilu tygodni ta waga stoi a wręcz nawet się zwiększa. Stosuje te wszystkie porady jedzenie co 3h 5 posiłków pije wodę. I baaardzoo dużo ćwiczę z racji że jestem sportowcem. Dziś np miałam 4h treningu i zjadłam 1300 kcal więc w sumie tak jak być powinno. Widzę efekty jeżeli chodzi o moją sylwetkę, jednak waga ani rusz... Czy to dobrze ?

Gość annnkkka
Jesz duuuużo za mało. Zdrowa dieta to ok. 300 kcal mniej niż zapotrzebowanie, czyli u osoby ćwiczącej tak intensywnie dieta odchudzająca powinna zawierać CO NAJMNIEJ ok. 1600 kcal, a obstawiam raczej ok. 2000 kcal. Tak, to nie przeklawiaturzenie, dwa tysiące kalorii!). Za niska podaż kcal powoduje spowolnienie przemiany materii, a organizm nauczony, że głoduje a musi sprostać wysiłkowi odkłada, co może, bardzo prosty mechanizm i aż dziwne, że jako sportowiec o nim nie wiesz :)

Gość aaaankkka
O, poczytaj: http://www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie,_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html Cytat: "6. Mam dietę 800, 1000, 1200 kcal ćwiczę codziennie po dwie godziny i nie chudnę; Nasz organizm przez wieki został ukształtowany na okresach głodu i ciężkiej pracy, a nie takiej ilości jedzenia do jakiej teraz mamy dostęp i relaksującego machania nogami . W związku z czym wytworzył masę systemów obronnych i dostosowawczych. W/g niektórych badan potrafimy zmniejszyć swój metabolizm nawet o 45% w stosunku do rzeczywistego i dalej zupełnie dobrze funkcjonować. Kombinacja ćwiczeń aerobowych i niskokalorycznej diety jest w tym temacie chyba najgorsza. Słowem, hipotetyczna dziewczyna o wzroście 170cm ćwicząca 3x w tygodniu po godzinie i do tego prowadząca średnio aktywny tryb życia powinna spalać ok 1800kcal dziennie ale dzięki drastycznemu obcięciu kalorii może wykonywać dalej wszystkie te czynności spożywając 1000kcal. "

Gość Olcia Dubicka
Jeśli ćwiczysz to rosną Ci mięśnie a mięśnie ważą 4 razy więcej niż tłuszcz. A jeszcze do tego dochodzi kwestia co jesz po treningu i co jesz tak na co dzień bo nie każdy posiłek jest dobry i też bez znaczenia jaki duży jest posiłek ale ważne jest to co wkładasz na talerz. Na kanapkach nie schudniesz. Jeśli będziesz się żywił pizzą to na niej mięśni nie wyhodujesz. Waga jest bez znaczenia, zacznij się mierzyć miarką zamiast się ważyć bo waga jest mało ważna jeśli się ćwiczy. A co do samego odchudzania. Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;)