Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maria.regina

mamy małych dziewczynek czy was też ogarnął różowy szał?

Polecane posty

Gość maria.regina

spodziewam się córki i nie mogę się powstrzymać kupuję wszystko w różnych odcieniach różu, biel fiolet, mam też kilka zółtych, niebieskich i zielonych rzeczy, ale nie podobają mi się tak bardzo.. czy was tez ogarnął taki szał?

Gość ja nie mam dzieci
ale mam brataniczke i ona kocha rozowy kolor wiec kupuje jej wszystko w tym kolorze mnie samej kolor tez sie podoba ale wszystkiego rozowego nie mam :D

Gość jsdjksnd
Nie.

Gość uigiug
Ja miałam odwrotnie. Stroniłam od różu, wybierałam uniseks i błękity. A to nie było łatwe ze względu na kolorystykę w sklepach.

Gość aaaaaaaaaaaaaaania
Nie, kupowalam i kupuje dla corki ciuchy w roznych kolorach.

Gość moja corka miala tylko 1 rozow
a sukienke w dziecinstwie i zadnych innych ciuchow ,nie przepadamy za tym kolorem

Gość Nie, wcale tak nie miałam
Wręcz unikałam różu. Dlatego też szczęśliwie 'okres różowy' trwał u nas zaledwie 2 lata, a teraz gładko córka przeszła w niemal czarny, 'rockowy' look ;p

Gość maria.regina
to nie tak, że mam wszystko w różu, bo mam też inne kolory, ale jak widzę różowe ubranka to mnie jakiś szał ogarnia. Nawet butelkę i smoczek kupiłam różowe.. Nie umiem się powstrzymać.

Gość tez mam corke
i nie cierpie rozu i jego odcieni.... Zawsze zaciskam zeby jak rodzina czy znajomi kupuja malej rozowe ubrania. Niestety obawiam sie, ze jak bedzie strarsza to polubi ten kolor :/

Gość fdsgdfgdf
nie

Gość hmm....hmm...
ja uparcie kupowałam wszystko co nie było różowe....rózowe ciuszki dostaliśmy od gości...teraz moja córa ma 3-latka i sama potrafi powiedzieć co jej się podoba i zdecydowanie nie jest to róż, a fiolet....

Ja sobie powtarzałam, że nie będę kupowała wielu różowych ubrań, ale stało się inaczej. Większość ubrań 2-letniej córki to właśnie takie w kolorze różowym. Mam też trochę innych typu: białe, niebieskie, żółte, pomarańczowe, fioletowe, ale niestety róż przeważa. Za to staram się żeby ubrania był gładkie albo chociaż w prosty wzór a nie takie pstrokate w misie srysie i kwiatki :D Te ubranka co mi się podobają to niestety są drogie jak dla mnie, a wśród tych tanich to trzeba dobrze szukać :) Marzą mi się stonowane beże, pudrowe kolory i do tego delikatna koronka, falbanka lub mała kokardka w tym samym kolorze żeby się nie rzucała tak w oczy... może jak córka będzie troszkę starsza to zainwestuję w droższe, ładne ubranka bo teraz to co chwilę z czegoś wyrasta i szkoda mi pieniędzy.

Gość minipizza
taaa, ruziowe i jeszcze w mysie pysie. ile można z te różowe, dajcie spokój, każda dziewczynka jest w ten róż ubrana, jakby nie było innych kolorów. ładne są w h&m i nie ma tak wszystkich różowych.

Gość dgkvnwskdf
a ja mam bliniaczki i kochamje ubierać na różowo ale czasem noszą ciuchy po starszym bracie:P wyglądają wtedy jak chłopaki...

Gość oj tak!!!!
wszystko różowe było moje :D

Trudno jest szczególnie w okresie niemowlęcym gdzie śpioszki albo rózowe albo błękitne. Teraz jest sporo łatwiej. Bardzo lubię fioletowe i żółte ciuszki i takie wyszukuję. Oczywiście ma też różowe rzeczy, ale na pewno nie dominują.

Gość bvkdfkv
Ja tez stroniłam od różu, kupowałam ciuszki w kolorach lawendy, żółci, zieleni, unisexy

Gość ttdtdtat
Nie. Pokój jest uniwersalny, a ubrana zazwyczaj błękitne.

Gość maria.regina
kupuję ubranka w H&M, C&A i wiem, że nie wszystko jest różowe, ale takie najbardziej mi się podobają, zwłaszcza te jasno różowe, pudrowe.

Gość Nie twierdzę że wszyscy
muszą kochać róż i mieć wszystko w tym odcieniu dla dziecka ale nie rozumiem tego jak ktoś mówi " Stroniłam od różu jak mogłam " bo niby dlaczego ? Czyżby fobia? Róż to kolor jak każdy inny ale bardziej niż inne podkreśla delikatność, dziewczęcość i radość z posiadania córki. Podobno matki które nie stronią od różu (nie mylić z szafą od lwej do prawej całej w różu) to matki akceptujące dziewczęcość dziecka i żeńską płeć . Kobiety które mają z tym problem , uważają że kolor róż szufladkuje płeć żeńską, ujmuje wartości tejże płci i ogólnie stawia pod znakiem zapytania inteligencję i siłę kobiecą ;). Wszystko jest dla ludzi. Ja mieszkam we Włoszech i tu chłopcy noszą koszulki w każdy odcieniu tego koloru , tak samo dziewczynki i nikt nie ma awersji.

Gość fdfsd
tak

Gość uuuuhu
nie, wszystko czarne kupowałam i białe

taaa, nie znoszę różowego. Wszystko co kupuję jest NIE różowe. Bo wiem, że cokolwiek dostaniemy w prezencie to ewnie będzie różowe właśnie. zresztą w sklepch jest takidziadoski podział że jak dziewczynka to albo biel/ecru lbo róż/lila. unikam różu. paskudztwo.

Gość jhgj
bhgj

Gość Cukierek819
Co do różowego, to bardzo ładnie małe dziewczynki w nim wyglądają, podkreśla on płeć dziecka. Denerwuje mnie jak się, różne babcie mylą i biorą moją małą za chłopczyka ;/ A tak jak jest w różowym to przynajmniej wiadomo, że dziewczynka :) Co do różowego to polecam LIliputiens Biedronka Liz, różowy szał :) http://tree-house.pl/pl_PL/producer/Lilliputiens/40

Gość mamaElisabeth
A moja coreczka ma w prawie 50 % rozowych ubranek, roznych odcieni, uwielbiam ten kolor i sama tez czesto kupuje sobie ciuchy w tym kolorze. Sypialnia coreczki tez jest rozowo-bialo, mebelki wszystkie blado rozowe z motywami ksiezniczek disneya

Gość sjdhnjsdh
Ja na początku (jeszcze przed porodem) powiedziałam sobie że jak będzie córka to nie kupię nic różowego bo z PL wyniosłam przekonanie że róż jest kiczem dla idiotek ale wyjechałam za granicę gdzie urodziłam córeczkę i ją wychowuję i pierwsze ubranka jakie kupiłam były własnie różowe! :D Weszłam do sklepu i mając już pewnośc że to córka oszalałam z radości i z emocji wybrałam własnie nie inne ubranka niż różowe bo nie wyobrażałam sobie maleńkiej , delikatnej dziewczynki w granacie, szrości czy innym kolorze, zwłaszcza że te rózowe tak fantastycznie podkreślały płeć dziecka i moje szczęście . Róż to bardzo radosny kolor i u małej dziewczynki jako dodatek wspaniale się prezentuje. Dziś moje dziecko ma dwa latka, ma ubrania w różnych kolorach (biel, szary, granat, czerwień, niebieść) ale nie zrezygnowałam całkiem z różu bo raz że bardzo jej pasuje, podkresla świeżość i dziewczęcość. Mam znajomą która na siłę wręcz z uporem unika różowego z jej córka jest ubierana we wszystkie mozliwe kolory byle nie różowe i nie mogę pojąć skąd ten strach przed różem, czyżby w Pl panował trend na zabijanie delikatności u dziewcząc, wstyd mieć coś różowego na sobie? Nie mówię o ubraniach jak spod latarni które zieją faktycznie kiczem i latami 80 tymi ale jest mnóstwo klasycznych , delikatnych ubrań z klasą które są w wielu odcieniach tego koloru . To kolor dla dzieci (dziewczynek) i póki są małe wydaje mi się że bardzo im w nim do twarzy.

Gość kwoka kokota
,tak! Moja Sandrusia kocha róż :*

Gość Ja ostatnio kupiłam
córce (ma dwa latka) zestaw , popielata sukienka na szelach na guziki (sięgająca do łydek) z kieszonkami na po obu stronach na linii pasa, do tego bardzo jasny, zimny róż bluzeczka z długim rekawem, bawełniana która jest tkana na warkoczyk (wzór) do tego czarne legginsy z różowym randem na nogawkach i bordowe wpadające lekko w ciemny mocny róż sandałki. Wszystko jest bardzo dziewczęce i delikatne, nie razi po oczach bo kolory są stonowane. Moja znajoma gardzo tym kolorem i choć bardzo ładnie ubiera córkę to jednak dośc smutno, czegoś tam brakuje. Wystarczy jeden mały różowy akcencik ale rozumiem że nie każdy lubi.