Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agata 1991

Tabletki antykoncepcyjne pytanie

Polecane posty

Gość Agata 1991

Witam:) Odrazu zaznaczam że nie interesują mnie wypowiedzi osób które nie orientują się w temacie. więc tak od 3 miesięcy biorę tabl anty "atywia". po każdym opakowaniu mam 7 dni przerwy. zawsze w 3dzień miałam@ i trwał on ok 4 dni. zaznaczam że tabl biorę stale o tej samej porze (może 2 razy wzięłam ok 2godz później). przerwe zaczęłam od niedzieli w poniedz do tej chwili boli mnie brzuch a przy tym mam bardzo słabe krwawienia. gdzie już we wtorek powinnam mieć normalnie@. biorę tabl "panadol femina" na złagodzenie bólu lecz przynosi on ulgę tylko na moment. moje pytanie brzmi co może być przyczyną tych bólów? i dlaczego moje krwawienia są bardzo słabe? proszę o powazne odpowiedzi a nie jakieś głupoty

Gość anita19931234
też brałam pigułki i po ponad dwóch latach odstawiłam...twarz puchnie i całe ciało...nie widać tego z miesiąca na miesiąc ale po ponad roku. odstawiłam i schudłam momentalnie. nie mówiąc o suchości pochwy i braku ochoty na sex... ja bym ci szczerze odradziła...kiedyś znalazłam artykuł o nowych badaniach w ameryce i chcą wycofać pigułki...czego oczywiście nie zrobią ze względu na kasę...ale pokrótce chodziło o to że te tabletki po czasie blokują hormony, które odpowiadają za coś pierwotnego w naszych organizmach...jak facet wydziela jakiś tam swój zapach hormonalny...coś jak feromony to to nas zaczyna odpychać...ja wróciłam do prezerwatyw unimil skin...nie są takie złe. Przez ten okres już pod koniec miałam załamkę...zaden facet mnie nie interesował(jestem w związku) dosłownie nie oglądałam się za nimi...zaczęłam myśłeć, że jest coś ze mną nie tak...że jestem lesbą albo małym procentem osób które nie potrzebują sexu...odstawiłam 2 miesiące temu i powoli wracam do normy. wracając do okresu to z miesiącami mi okres się zmniejszał...wystarczyły same wkładki. Ból brzucha jaki to ból?

Gość anita19931234
ale boli cię brzuch bez przerwy od poniedziałku? nie mogę zrozumieć co napisałaś;)

Gość anita19931234
a to ból w dole brzucha czy po którejś stronie?

Gość Agata 1991
Tak bez przerwy. są momenty co boli mniej ale to jak coś robię i nie myślę o tym. ból jest u dołu brzucha do tego od 2 dni tam taki dziwny posmak w ustach nawet herbata mi nie smakuje:-((

Gość Agata 1991
Ja te tabletki jem ponieważ zanikła mi @ na kilka mies :-(( i moja pani gin stwierdziła u mnie pco i zapisała mi te tabl na wyregulowanie @.

Gość dsdasa
ja biore atywie jakis rok jestemz adowolona nie przytylam-wrecz schudlam nawet napcozatku brania nie milamam zadnych skutkow ubocznych jak przy innych tabsach jedyny minus to starszny ból glowy podczas 7 dniowej przerwy przed pierwsze 2-3 dni ból brzucha tez odczuwam ale słabo, na poczatku brania bolał bardziej okres tez mam skąpy i trwa krocej- co tez jest na plus

Gość anita19931234
może to problemy z wątrobą. może wysiadać od tabletek jak nie przyjmuję ich organizm. idź najpierw do rodzinnego na badania próby wątrobowej(pobranie krwi) ale na to czy wątroba funkcjonuję i następnie do ginekologa. Najlepiej w ten sam dzień, żeby to szybko wyjaśnić. Powodzenia:)

Gość kljuyrw
idź do gina